Hem > Forum > Närstående > Alkhol.

Alkhol.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 1,216 totalt)
1,215
 • Hej

  Hur ska man vara och hantera en människa som dricker för mycket. Jag tycker min man dricker för mycket. Han själv tycker inte han har ett problem. Kan dricka fredag lördag söndag. Och börja ju 7.00 på morgonen. Jag vet inte hur jag ska hantera det.

  Avatar

  Jag tror att det enda sättet att hantera det är att lära sig så mycket som möjligt om sjukdomen Alkoholism och akta sig nog för att bli en medmissbrukare/möjlig görare.

  Missbrukare brukar bli arga när man försöker påverka dem att sluta dricka eller missbruka – jag känner ingen alkoholist eller drogmissbrukare som slutat frivilligt trots att det pratas om frivillighet. Det har alltid varit ett ulitmatum av något slag som förändrat deras liv. Många har partners som sagt att ok – du får välja liv – mig eller alkoholen/drogen, andra har fått ultimatum från jobbet – ok du får välja jobbet eller alkholen/drogen ytterligare andra får ett besked från läkaren – tja du får välja livet eller alkoholen/drogen.

  Orsaken till Alkohol och drogmissbruk kan ju vara många – inte så ovanligt att det finns någon ångest eller tvångstanke i botten, sköra sinnen kan behöva droga sig om de varit med om jobbiga saker eller känner att de inte har kontroll över sitt liv. Andra har bara en genetisk benägenhet att förälska sig i droger av olika slag.

  Min erfarenhet säger mig att det är ganska viktigt att veta vad det är som finns i botten, men det får aldrig va en ursäkt få dricka/missbruka vidare.

  Läs gärna mer om alkoholism och drogmissbruk på nätet – jag bifogar länkar i nedanstående meddelanden.

  Avatar
  Avatar
  Avatar
  Trådstartaren

  Jag tror att det enda sättet att hantera det är att lära sig så mycket som möjligt om sjukdomen Alkoholism och akta sig nog för att bli en medmissbrukare/möjlig görare. Missbrukare brukar bli arga när man försöker påverka dem att sluta dricka eller missbruka – jag känner ingen alkoholist eller drogmissbrukare som slutat frivilligt trots att det pratas om frivillighet. Det har alltid varit ett ulitmatum av något slag som förändrat deras liv. Många har partners som sagt att ok – du får välja liv – mig eller alkoholen/drogen, andra har fått ultimatum från jobbet – ok du får välja jobbet eller alkholen/drogen ytterligare andra får ett besked från läkaren – tja du får välja livet eller alkoholen/drogen. Orsaken till Alkohol och drogmissbruk kan ju vara många – inte så ovanligt att det finns någon ångest eller tvångstanke i botten, sköra sinnen kan behöva droga sig om de varit med om jobbiga saker eller känner att de inte har kontroll över sitt liv. Andra har bara en genetisk benägenhet att förälska sig i droger av olika slag. Min erfarenhet säger mig att det är ganska viktigt att veta vad det är som finns i botten, men det får aldrig va en ursäkt få dricka/missbruka vidare. Läs gärna mer om alkoholism och drogmissbruk på nätet – jag bifogar länkar i nedanstående meddelanden.

  Trådstartaren

  Tack för ett jätte bra svar . Jag behöver information om sånt här och jag inte vetat har jag ska söka . Stämmer mycket det du skriver.  Verkligen ett givande svar.

  Avatar

  Tack för ett jätte bra svar . Jag behöver information om sånt här och jag inte vetat har jag ska söka . Stämmer mycket det du skriver. Verkligen ett givande svar.

  Vad bra att du känner att svaret passade dig – skriv gärna mer om vad som händer – det kan bli lite turbolent för dig – skriv av dig – vi är många här som känner till problemen med att vara anhöriga till drogmissbrukare. Jag prenumererar på den här länken så jag ser när du eller någon annan svarar

  Kram och Lycka till! 🙂

  Trådstartaren

  Vad bra att du känner att svaret passade dig – skriv gärna mer om vad som händer – det kan bli lite turbolent för dig – skriv av dig – vi är många här som känner till problemen med att vara anhöriga till drogmissbrukare. Jag prenumererar på den här länken så jag ser när du eller någon annan svarar Kram och Lycka till! 🙂

   

  Denna helgen har varit lugn. Detta har pågått under många år. Känns så bra att du följer har varit ganska så ensam i det här. Stämmer just det att han blir arg när vi pratar om alkoholkonsumtionen. Men annars är han en snäll människa. I botten är jag rädd om honom och vill att han ska ta sig ur det här. Men det är påfrestande och till sist blir det svårt att lita på honom. Väcker mycket inom mej. Ja det är svårt att hantera.

  Avatar

  Prata om det. Blir han arg så är det ett tecken på att han själv kanske är medveten om att det är lite för mycket. Jag är uppvuxen med föräldrar som är/va alkoholister och min man var och hade ett mindre återfall nyligen. Jag har själv varit där…

  Det är ingen rolig sjukdom varken för den som gör det eller anhöriga. Jag har varit både och.

   

  Trådstartaren

  Hej.

   

  Tack för att du delar. Nej det är inget lätt.

  Känns bra att få höra ifrån andra. ❤

  Trådstartaren

  Fortsätter att skriva i min egen tråd. Tipsen på länkar har varit till stor hjälp. Är ofta i det forumet och läser andras människors trådar. Ger insikter, begrundar och reflekterar. Hjälper mej att fatta beslut. Julhelgen har varit upp och ner. Julafton var bra.  Sedan har det varit jobbigt och min man har druckit bort den mesta tiden.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 1,216 totalt)
1,215

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.