Ett forum där livet får ta plats

Här diskuteras allt det där som kallas livet. Mind Forum är en trygg plats på nätet där du anonymt kan prata om livet när det känns tufft. Du kan dela med dig, ge och få stöd, läsa fakta om psykisk ohälsa under ”lär dig mer” samt läsa andras berättelser.

Hur många gånger har du fastnat i ett samtal bestående av enbart kallprat och önskat dig någon annanstans?

Här på Mind Forum finns inget kallprat. Här finns bara Varmprat. Varmprat är motsatsen till samtal som går på tomgång om ingenting. Om kallprat är en tallrik med kall överkokt pasta med ketchup, är Varmprat en måltid du minns och gärna äter igen.

Varmprat är samtal med substans som ger utbyte för båda parter. Det behöver inte nödvändigtvis vara centrerat kring svåra problem, utan det handlar om samtal kring livet som det faktiskt är. Oftast en blandning mellan högt och lågt, -ämnen som förenar oss och visar att vi är mänskliga.

Utanför Mind Forum behövs mer Varmprat. Mind har därför tagit fram 10 Varmpratsfrågor, -konversationsstartare som kan inspirera till att öppna upp för djupare och viktigare samtal i vardagen. Livet suger för alla ibland. Låt oss prata mer om det! Välkommen att Varmprata!

Vill du se fler Varmpratsfrågor eller läsa med om kampanjen kan du göra det här.