Hem > Forum > Ensamhet > Söker vänner/andra att prata med

Söker vänner/andra att prata med

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 21 totalt)
20
 • Jag letar efter andra att chatta med, dela erfarenheter med och kanske så småningom träffa i verkliga livet. Har pga min psykiska ohälsa som tagit över hela mitt liv svårt att finna vänner då jag skäms för mina problem samt att jag har svårt att orka upprätthålla relationer samtidigt som jag känner mig väldigt ensam. Vet inte om det funkar att göra så här på den här sidan men gör ett försök: Söker andra i Uppsala med omnejd gärna i åldern 30 – 50 (inget måste varken vad gäller ort eller ålder) som känner sig ensamma eller letar nya vänner samt har erfarenhet av psykisk ohälsa. Då jag är blyg av mig är min tanke att till en början hitta andra att chatta med?

  Om inte annat då undrar jag om någon har några tips på hur man i vuxen ålder kan hitta nya vänner? Det är ett stort hinder för mig när jag försöker prata med andra både att jag är blyg och att jag är rädd för att mina problem ska komma fram och att jag då ska bli avvisad. /S Uppsala

  jag har ett liiitet tips. och det är att inte skämmas för sin psykiska ohälsa utan att vara STOLT över den !

  klent tips jag vet, men det är verkligen sant tycker jag, folk kommer tycka du är intressant och en grej som är väldigt tilltalande för många är om man är intressant, om du inte är en person som gärna går fram till någon, se till att dem kommer fram till dig:)

   

  Hej, förstår vad du menar, har känt det varit svårt att vara mig själv då jag har mått dåligt och att självkänslan sjunker i botten. Saknar så att bara kunna säga/uttrycka mig hur jag faktiskt mår. Men är inte  lätt då man är rädd för missförstådd, förminskad och avisad. Bor i Göteborg men finns här om du vill prata.

  Jag letar efter andra att chatta med, dela erfarenheter med och kanske så småningom träffa i verkliga livet. Har pga min psykiska ohälsa som tagit över hela mitt liv svårt att finna vänner då jag skäms för mina problem samt att jag har svårt att orka upprätthålla relationer samtidigt som jag känner mig väldigt ensam. Vet inte om det funkar att göra så här på den här sidan men gör ett försök: Söker andra i Uppsala med omnejd gärna i åldern 30 – 50 (inget måste varken vad gäller ort eller ålder) som känner sig ensamma eller letar nya vänner samt har erfarenhet av psykisk ohälsa. Då jag är blyg av mig är min tanke att till en början hitta andra att chatta med? Om inte annat då undrar jag om någon har några tips på hur man i vuxen ålder kan hitta nya vänner? Det är ett stort hinder för mig när jag försöker prata med andra både att jag är blyg och att jag är rädd för att mina problem ska komma fram och att jag då ska bli avvisad. /S Uppsala

  Förstår vad du menar, när man hamnat i psykisk ohälsa är det om än ännu svårare att hitta vänner, tänker väl att man inte ska skämmas. Det är svårt med psykisk sjukdom att upprätthålla relationer, jag har människor i min omgivning men ingen jag kan kalla vän. Det är ett besvärligt liv man lever, jag har hamnat i situationen att dom jag umgås med har betalt för att umgås med mig, dvs boendestöd 2 ggr i veckan och kontaktperson en ggr i veckan, i övrigt är almanackan tom. Om du vill chatta med någon finns jag här på Mind Forum, bor inte i Uppsala, bor i Västra Götaland.

  Avatar

  Hej!

  Jag bor faktiskt i samma ort och söker också vänner, är 36. Är också väldigt blyg, iallafall till en början innan jag har lärt känna och blivit trygg med någon, men om du vill så chattar jag gärna med dig och om det känns bra så kan vi fortsätta chatta osv.

  Tror inte att man får utbyta mejladresser här (?), men om det låter intressant så får du gärna säga till. Ta hand om dig!

   

  Trådstartaren

  Tack för svaren! Jag har tyvärr inga bra erfarenheter av att tidigare ha försökt dela med mig om hur jag mår till personer som inte själva lider av psykisk ohälsa, vilket gjort att jag blivit ännu mer tillbakadragen. Känner verkligen igen mig i att längta efter att kunna vara ärlig med hur man mår. Azure, Purple och Blue; jag chattar gärna med er. Nä jag vet inte heller riktigt hur man löser det här med att kunna utbyta kontaktuppgifter?!

  Hej,
  Fint att läsa tråden och den värme som finns. Vill bara understryka att forumet är anonymt av många olika skäl. Hoppas ni kan finna varandra utanför Mind forum.

  Trådstartaren

  Förstår, finns det något sätt att utbyta kontaktuppgifter? Du som bor i Uppsala, skulle gärna komma i kontakt med dig men vet inte hur? Är 38, så i ungefär samma ålder som dig. Längtar verkligen efter att ha andra i liknande situation att prata med!

  Avatar

  Förstår, finns det något sätt att utbyta kontaktuppgifter? Du som bor i Uppsala, skulle gärna komma i kontakt med dig men vet inte hur? Är 38, så i ungefär samma ålder som dig. Längtar verkligen efter att ha andra i liknande situation att prata med!

  Hej! Vi får väl chatta här så länge kanske? 🙂

  Trådstartaren

  Ja kanske det 🙂. Har du mått dåligt psykiskt länge (bara utgår från att du gör det eftersom du är på den här sidan, fast det vet jag ju egentligen inte)?

  Hej på er.
  Jag har aldrig varit inne på den här sidan tidigare, men en rad händelser har gjort att jag hamnat här. Söker i första hand någon / några att prata med och då gärna runt Uppsala.
  Man drygt 40..

  Avatar

  Ja kanske det 🙂. Har du mått dåligt psykiskt länge (bara utgår från att du gör det eftersom du är på den här sidan, fast det vet jag ju egentligen inte)?

  Har mått dåligt egentligen ända sedan jag var liten men det går i perioder, just nu är jag nog på väg in i en lite bättre period igen. Jag älskar hösten och mörkret så det gör nog sitt till. Hur är det med dig, har du mått dåligt länge?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 21 totalt)
20

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.