Hem > Forum > Depression > När folk sätter på offerkoftan för att JAG mår dåligt

När folk sätter på offerkoftan för att JAG mår dåligt

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Avatar

  Jag tycker det är intressant hur folk sätter på sig offerkoftan när jag försöker berätta om hur jag mår. Jag mår extremt dåligt, djupt depression, extrem ångest etc. Jag brukar alltid hjälpa alla mina vänner men just nu skulle jag behöva lite stöd själv. När jag då ber om hjälp, skrapar lite på ytan. Så sätter de på offerkoftan. Ex. ”Men du måste ju tänka på andra, de blir ju oroliga när du säger så” eller ”Jag känner mig som en dålig kompis när jag bara avvisar dig” eller ”Men det är ju så jobbigt för mig att se att du mår dåligt”.

  Jag blir bara irriterad över att mina vänner och familj ska vända allt som att de är synd om dem. Det är exempelvis synd om dem för att jag mår dåligt men de frågar aldrig hur jag mår och stöttar mig aldrig. Det känns som att de använder min psykiska sjukdom för att kinna få medlidande och uppmäksamhet själv.

  Man kan bli väldigt besviken när man inte får det stöd av familj och vänner som man är i behov av. Det räcker ju bara att finnas till hands, sträcka ut en hand och  lyssna om någon behöver prata ut. Det kan däremot vara svårt för vissa att vara ett stöd då man är känslomässigt engagerad, man kan känna att man vill hjälpa och stötta men att man inte räcker till. Sen är det så att vissa tror att problem försvinner om man inte pratar om det. Finns det någon du kan anförtro dig till förutom familj och vänner? För det är viktigt att du får ventilera dina känslor och tankar eftersom du nu tycks ha ett behov av att göra det.

  Avatar
  Trådstartaren

  Nej tyvärr inte. Min psykolog flyttade och får ingen ny eftersom jag har remiss till psyk så jag får ingen hjälp.

  Det var inte bra. Finns ju möjlighet att ta kontakt med olika föreningar eller sin församling för kontakt med präst eller diakon. Man behöver inte vara kristen för att ta kontakt med sin församling. Kanske även Socialtjänsten i kommunen kan ge förslag till något utbud som kan passa dig. Du kan även skriva i tråden ”Till alla oavsett” här på Mind för att kanske känna dig lite mindre ensam.
  Kika gärna där. 🤗

  https://forum.mind.se/forum/ma-piss/trad/till-alla-oavsett

   

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack ska kolla upp det 🙂

  💞

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.