Hem > Forum > Depression > Känner mig värdelös

Känner mig värdelös

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
6
 • Hej!

  Har länge känt mig helt värdelös som människa! Jag anser att jag inte har en enda positiv egenskap!

  Har försökt ta livet av mig flera gånger pågrund av detta!

  Avatar

  Har du ringt till självmordslinjen eller pratat med någon om detta? Som jag ser det vet jag att du inte är värdelös även om du känner så. Är det en depression du inte tar dig ur eller har du väldigt hårda tankar om dig själv? Eller både och? Finns det trauman du inte tagit hand om som bidrar till att du saknar hopp och en känsla om att det finns en framtid där du kan få ha det bättre än nu?

  Kalla mig naiv om du vill, men jag är övertygad att det finns hjälp att få. Du har bara inte hittat den rätta vägen för dig. Ibland räcker inte vården till och ibland gör den det. Har du dåliga erfarenheter är det bara att söka nya vägar. Finns det någon som kan stötta dig eller undviker du att söka hjälp? Nöj dig inte med att må som du beskriver. Berätta vad du har gjort som fungerar! Ge aldrig upp!

  Trådstartaren

  Har du ringt till självmordslinjen eller pratat med någon om detta? Som jag ser det vet jag att du inte är värdelös även om du känner så. Är det en depression du inte tar dig ur eller har du väldigt hårda tankar om dig själv? Eller både och? Finns det trauman du inte tagit hand om som bidrar till att du saknar hopp och en känsla om att det finns en framtid där du kan få ha det bättre än nu? Kalla mig naiv om du vill, men jag är övertygad att det finns hjälp att få. Du har bara inte hittat den rätta vägen för dig. Ibland räcker inte vården till och ibland gör den det. Har du dåliga erfarenheter är det bara att söka nya vägar. Finns det någon som kan stötta dig eller undviker du att söka hjälp? Nöj dig inte med att må som du beskriver. Berätta vad du har gjort som fungerar! Ge aldrig upp!

   

  Sannigen är att jag inte vågar prata med någon om detta eftersom jag inte vill skapa oro hos folk! Och ja, jag har väldigt mörka tankar om mig själv!

  Avatar

  Sannigen är att jag inte vågar prata med någon om detta eftersom jag inte vill skapa oro hos folk! Och ja, jag har väldigt mörka tankar om mig själv!

  Tur att du kan prata om det i det här på forumet. Du signalerar att du tror att du är så unik att du kommer att skrämma andra med dina känslor. Här i forumet är det inte så. Du kan tryggt skriva av dig din ångest och läs gärna andra inlägg och du kommer att se att dina tankar finns i många människors huvud fast i olika versioner.

  Du fick tipset att ringa självmordslinjen – det är en bra idée för volontärerna där är utbildade och har nog hört det mesta som rör sig i människors sinnen. Ring ditt när du känner att du fått ord på dina känslor här på forumet eller direkt. Bara att du skriver visar ju att du är på väg att bearbeta dina tankar

  Jag prenumererar på den här tråden och kommer att läsa alla inslag och svara på alla inslag du skriver till mig.

  //KRAM

  Trådstartaren

  Allt jag vill just nu är att dö 🙁

  Ingen skulle märka någon skillnad.

  Har levt i 19 år och det räcker…

  Mind rekomenderar dig att ta kontakt med en vårdcentral eller psykakut alternativ ringa till MIND självmordslinje alt chatt. Det finns möjlighet att få hjälp via internetpsykiatri om du lider av depression. Men det är viktigt att du söker hjälp! Självmord har sådana konsekvenser för dina anhöriga och vänner.

  Här har du en länk med råd och tips om hur du ska få hjälp.  I ett meddelande efter det här finns en länk direkt till självmordslinjen och självmordschatten.

  Hitta Hjälp

  • Detta svar redigerades för 4 år sedan av en moderator.

  Hej Purpule Gesofa, jag förstår lite hur du känner. Jag har lidit väldgit mycket i mitt liv. Jag fick en borderlinediagnos när jag var 36. Nu är jag snart 44. Jag har levt ensam sen jag var 23. Visst jag har varit tillsammans med kvinnor. Men den största delen av tiden har jag varit inkapslad i min smärta, vrede och oförlösta sorg. Jag har ett självmordsförsök bakom mig. Och även andra former av självmordsbeteende. Jag fick som tur var hjälp med att försöka leva på egen hand. Och det funkar, ibland.

  Den gången jag försökte ta livet av mig var det som att jag ville ta livet av all smärta i mig, det var som om den åt upp mig och jag kunde inte se något bortom smärtan och ensamheten. Hur känner du, mer än att du ”vill dö”?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.