Hem > Forum > Ångest > Jag ger upp.

Jag ger upp.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 17 totalt)
16
 • Sitter i min studentlägenhet och borde känna press över plugget och stressen över att klara av kursen men nej. Jag orkar inte ens borsta tänderna, jag orkar inte duscha eller plugga för den delen, kommit in på en linje som leder till en utbildning i ett yrke med att hjälpa folk men jag kan inte fortsätta såhär. Mitt liv är en stor jävla mess just nu, min hälsoångest är som aldrig någonsin, mitt självförtroende existerar inte ens, pressen av att skaffa vänner (vilket alla redan gjort) är också något som hemsöker mig varje jävla dag. Den får mig att inte vilja synas bland folk för så fort jag försöker träffa folk finns det ingen glädje inom mig som säger att det kan leda till något bra. Är så insatt i mitt gamla liv, har flyttat och lämnat allt och alla bakom mig, hur tänkte jag att JAG skulle klara det?

  Hittar nya symtom på min kropp varje dag och kväll, något nytt utslag, märke eller rodnad. Hittar alltid något att oroa mig över, är orolig om jag går på toa för sällan, ni kan nog räkna ut vad jag menar. Är rädd att jag har fått en sjukdom som jag ej kommer kunna kontrollera. Har fått utslag och sår i hårbotten, har inga vänner här, saknar mina vänner och min familj så jävla mycket. Det går inte ens att beskriva, kan inte snacka med någon här och om jag hoppar av så har jag misslyckats med det jag kämpat för så länge. Vet helt ätligt inte vad jag ska göra längre, vill bara ge upp, vill bara avsluta mitt liv.

  Skadade inte mig alls, hade slutat med det men efter att ha flyttat hit med all stress, oro och press plus ångesten varenda jävla dag kunde jag inte stå emot. Går inte heller på några mediciner eller har ingen kontaktperson eller psykolog här, allting känns bara hopplöst just nu. Ge mig ett tecken ett råd något till varför jag borde fortsätta, för som det ser ut nu känner jag inte någonting alls förutom smärta och meningslöshet.

  Tack ifall ni läser och svarar på detta!

  Hej
  Känner igen mig mycket i de du skriver

  Trådstartaren

  Hej Känner igen mig mycket i de du skriver

  Synd att du känner så har tyvärr inga tips för känner samma om och om igen varje jävla dag. Vill bara försvinna.

  Är du öppen med hur du mår och dina tankar med din familj och/eller vänner?

  Trådstartaren

  Är du öppen med hur du mår och dina tankar med din familj och/eller vänner?

  Till en viss del men det är som att det målas över typ, sedan kan det vara jag som är problemet och överdriver kanske vad vet jag, just nu är det många faktorer som spelar stor roll men till en viss del ja, men inte med tankar om att vilja försvinna eller så det vågar jag ej snacka om med de.

  Inte jag heller
  Skulle vilja berätta och stå för de jag känner, men istället gömmer jag mig bakom olika handlingar och roller
  Måste börja göra saker som jag verkligen tror på
  Tror du på de du gör? Alltså menar, känner du att du gör det du vill och att det känns meningsfullt?

  Har inget direkt råd men vill bara säga att du inte är ensam.
  Jag krigar med hälsoångesten varje dag också. Den ligger som en skugga över allt jag gör. Och ser hela tiden nya grejer på kroppen och driver mig själv till vansinne med alla orostankar.
  Enda gången jag inte är manisk över hälsan är när jag jobbar, sjunger eller begraver mig i någon serie.
  Har du något intresse utanför dina studier som du kan fokusera på? Nåt som kan få dig på andra tankar så du får paus från ångesten en stund iaf?

  Trådstartaren

  Inte jag heller Skulle vilja berätta och stå för de jag känner, men istället gömmer jag mig bakom olika handlingar och roller Måste börja göra saker som jag verkligen tror på Tror du på de du gör? Alltså menar, känner du att du gör det du vill och att det känns meningsfullt?

  Det var en bra fråga, jag känner att det jag gör är ett försök till något meningsfullt men vet inte om jag känner att något är meningsfullt atm. Har sånna overklighets känslor ibland som bara slår till, det är ganska jobbigt hoppas allting blir bättre med dig osså. Jag tror på det mesta jag utför och gör men inte allt.

  Trådstartaren

  Har inget direkt råd men vill bara säga att du inte är ensam. Jag krigar med hälsoångesten varje dag också. Den ligger som en skugga över allt jag gör. Och ser hela tiden nya grejer på kroppen och driver mig själv till vansinne med alla orostankar. Enda gången jag inte är manisk över hälsan är när jag jobbar, sjunger eller begraver mig i någon serie. Har du något intresse utanför dina studier som du kan fokusera på? Nåt som kan få dig på andra tankar så du får paus från ångesten en stund iaf?

  Tack o lov att jag inte är ensam, menar inte på det sättet att det är bra hoppas för all del att du får stöd och hjälp! Menar bara att det är inte så öppet ämne som jag skulle vilja. Jag kan också fastna när jag är med vänner eller kollar filmer mest. Samma sak gäller när det kommer till att umgås med familjen o så, men vill bara ringa min vårdcentral dagarna lång och ibland inte för är rädd för resultatet. All denna stress och oro efter symptom och timmarna jag lägger ner över att leta efter tecken på något fel är extrema. Betalar online för att bli diagnoserad med saker som inte alls är allvarliga i de flesta stunder.

  Mvh S.

  Det var en bra fråga, jag känner att det jag gör är ett försök till något meningsfullt men vet inte om jag känner att något är meningsfullt atm. Har sånna overklighets känslor ibland som bara slår till, det är ganska jobbigt hoppas allting blir bättre med dig osså. Jag tror på det mesta jag utför och gör men inte allt.

   

  hej på dig låter som du skulle behöva hjälp med ditt mående. Det brukar finns en studenthälsa som man kan vända sig till.

  kram

  Trådstartaren

  hej på dig låter som du skulle behöva hjälp med ditt mående. Det brukar finns en studenthälsa som man kan vända sig till. kram[/quote

  tack för tipset och för du tog din tid att läsa detta inlägget! Behöver verkligen hjälp med mitt mående är rädd att jag snart ska göra något som både jag och alla andra kommer ångra…

  mvh

  Nej. Ge inte upp.

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Varför ”bry dig” om din hälsa på ett sådant sätt som skapar ångest som dessvärre endast gör dig sjuk? Om du verkligen vill leva ett friskt liv släpp rädslan av att bli sjuk. Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Det glädjer mig att du ber efter råd och tecken. Detta innebär att du tror på att livet kan vara mer än vad det har varit. Detta är det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du.
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv.   Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 17 totalt)
16

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.