Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 111 totalt)
0
 • som svar på: Jag vill bara dö
  Trådstartaren

  Jag ville inte säga något men jag minns att du sagt det förut här att du arbetar som läkare. Kanske du kan resa till Norge och arbeta som läkare där? Ge inte upp, fina du!

  Jag bor på härbärge för jag blev av med mitt jobb för jag satt häktad, klingar inte så jävla bra 😅

  som svar på: Jag vill bara dö
  Trådstartaren

  Ja det blev mitt öde, en numera helt skötsam människa som umgås med laddtorskar. Jag dömmer ingen då jag varit där själv i missbruksträsket , men det är lite som att gå tillbaka på ruta 1 efter att totalt förändrat ens liv.

   

  Jag gick från en tjacktorsk till att bli överläkare, nu är allt jag kämpat för borta😞

  som svar på: Jag vill bara dö
  Trådstartaren

  Men shit! Så fruktansvärt. Låter förskräckligt också att sitta inlåst så länge, fina du. Är du nyligen utsläppt? <3

  Jag har varit hemlös i 4 veckor nu i jakt på ny lägenhet och nytt jobb. Jag har inga anhöriga som kan hjälpa mig.

  som svar på: Jag vill bara dö
  Trådstartaren

  Oohh, ajaj <3 Fasiken vad tungt! Vill du säga vad som hände på jobbet, alltså varför du fick sparken?

   

  Blev oskyldigt häktad i 6 månader. Blev av med både jobbet och lägenheten😔

  som svar på: Jag vill bara dö
  Trådstartaren

  <3 Men du, det är inte värt att dö pga. en päronsoda! Du är betydelsefull och viktig!!! Vad är det som hänt som gör att du vill dö – om du orkar säga?

   

  Jag har fått sparken från jobbet, livet går allmänt piss och päronsodan är slut😔

  behöver förståelse och förklaring, och vad jag kan förvänta mig ska hända! Min fru tvångsvårdas just nu efter blivit körd till psyk akut av polis! Första diagnos var psykos med förföljelsemani. Efter 5dagar går min fru med på att medicineras med olanzapin (fjärde dagen av medicinering) Utreds just nu för bipolär Bakgrund historia Min fru har haft förlossnings depression och utmattningssyndrom dem senaste 6åren Förra året blir hon diagnoserad för adhd! Börjar med Elvanse i somras! Funkar bra men känner ändå att hon inte orkar med dagarna. Startar då i höstas med Attentin oxå som hon får ta vid behov. I samma skede förklara min fru i efterhand att hon då tyckt att jag ändrat mina vanor Vid årsskiftet är min fru 100% säker att jag varit otrogen på ett eller annars sätt! Antingen med nån online eller med 2 av våra grannar! Hon tror även jag är i maskopi med hennes chef för att få henne uppsagd! Det blir konstigare och konstigare, men där är dagar i mellan då hon är normal! Tillslut kontaktar jag hennes psykiatri och oroar mig om hennes mående! Dem tror det är adhd medecinen som fått henne att få vanföreställningar! Och hon slutar med dem! Dagen efter är hon normal igen och jag tror att det var lösningen! Men allt eftersom dagarna går blir hon mer misstänksam och sitter uppe längre och längre tillslut hela nätter! Efter ett akut möte med psykiatrin där dem erbjuder henne medecin som hon avböjer blir allt värre och på 2 veckor är hon helt i sin egen värld och tar en väska och sticker. tillslut har hennes beteende uppmärksammats av polis och hon blir omhändertagen Min fru tror till 100% att jag har barn med en granne och att vi ska flytta ihopa till ett hus jag byggt. Samt är det mitt fel att hon är på psyket och vill skiljas! Vi har 2 barn som hon saknar men vill inte prata med förtilfället Mina frågor Kan psykosen pågott sen årsskiftet? Är denna psykos pga adhd medecin och stress? Eller är hon bipolär? Kommer hon fortfarande vilja skiljas med mig efter psykosen släppt? Och kommer hon minnas alla konstiga saker hon trott om mig! När brukar man se nån förbättring av olanzapin?

   

  hej. bouffée délirante eller övergående reaktiv psykos är en psykiatrisk diagnos för tillfälliga psykoser som inte integreras till varaktiga förändringar i personligheten.

  Akuta psykoser kan utlösas av organiska sjukdomar eller av droger. Akuta infektionspsykoser och alkoholinducerade psykoser uppträder ofta som delirium. De kan också utlösas av extrem stress, eller i kombination av dessa faktorer, enligt stress–sårbarhetsmodellen. Diagnosen akut psykos brukar som regel endast ges vid fall som utlöses (huvudsakligen) av psykisk stress. Om psykosen är reaktiv kallas den ofta hysterisk psykos.

  För att en diagnos som schizofreni ska ställas kräver ICD-10 att tillståndet är någorlunda bestående. Det råder ingen samsyn hur lång tid psykosen måste bestå för att diagnosen schizofreni ska ställas, men de olika uppfattningarna håller sig inom en tidsrymd av några månader. Den akuta psykosen varar istället kortare tid än detta och går över inom någon månad. Det råder heller ingen samsyn huruvida en akut psykos är en schizofreni som botats på tidigt stadium (ju förr behandling sätts in desto bättre är prognosen) eller om det är ett genuint annat tillstånd.

  En akut psykos bryter ut plötsligt under ett par dagar och brukar som regel avklinga inom tre veckor. Drogutlösta akuta psykoser har dock ofta en något längre anamnes och består så länge som personen använder droger samt en tid efter avslutandet.

  Det finns flera former av akuta psykoser. Psykoserna har ofta flera symtom på psykos (är polymorfa), det vill säga innefattar hallucinationer, vanföreställningar och tankestörningar. Något av dessa symtom kan vara mer uttalat än det andra eller helt dominera sjukdomsbilden. Vid en akut psykos varierar ofta innehållet i symtomen från dag till dag eller timme till timme, och saknar de fixeringar som varaktiga psykoser har. Det finns dock varianter av akuta psykoser där vanföreställningarna är stabila (ICD-10 F23.3). Transtillstånd kan likaså vara ett symtom.

  Med andra ord, har man en bakomliggande orsak kan din frus Elvansebehandling påverkat henne negativt, det är sedan länge känt att elvanse bygger på de psykotiska symtom en på vissa individer

  // Överläkare psykakuten

  Hej. Jag finner din frågeställning aningen märklig. Bara för att man är nykterist betyder det inte att man inte gillar att droga eller att dricka. Det kan vara att man som mig varit fast i ett långvarigt missbruk, eller att man inte gillar den personen man blir när man dricker,. Fokusera mer  på dig vad du själv gör och lite mindre på vad andra gör ☺️ För du vet inte varför en person beter sig som den gör.

  Nu när vi har dig ”på tråden”, Blue Fivala. Hur gjorde du för att ta dig ur ditt missbruk? Vad var det som gjorde att du lyckades genomföra det?

  Allt handlar om viljan, vill man sluta och är redo så kan man sluta, problemet är att det är ofta viljan som saknas hos många missbrukare. Jag jobbar sedan 5 år tillbaka inom missbrukarvården, alla säger samma sak, problemet är att de helt enkelt inte vill sluta, antingen för suget att bli hög, eller för att de är rädda för att söka hjälp. Det är ju en olaglig handling, det är många som är ostraffade som helt enkelt inte vågar prata om sitt missbruk, vilket man måste göra om man ska kunna få någon hjälp på vägen. Så för att sammanfatta det

  1. du kan inte få någon att sluta tjacka, det är bara personen själv som kan det

  2. Stötta personen, ta hellre in för mycket hjälp än för lite

  3. detta är det viktigaste steget, stör personen, få den att inte tänka på droger, gå en promenad, gör roliga saker tillsammans, säg fina komplimanger som att ” du är bra som du är”.

  4. Spärra alla sidor som säljer kryptovalutor om han köper sitt knark via sidor så som silkroad, flugsvamp.

  lycka till

  Hej, vad tråkigt att höra. Av egen erfarenhet blir man EXTREMT aggressiv på tjack avtändningen, alltså en sånt litet gräl kan göra att man halvt vill ha ihjäl den andre! Jag hade rekommenderat att antingen söker din pojkvän till beroendevården, eller att du lämnar honom helt enkelt, det går inte att lita pp en missbrukare. Jag har mycket erfarenheter inom det här området, jag har varit tjack missbrukare, och känner väldigt många som både dött och bedragit mig.

   

  som svar på: Dejting tips fort!
  Trådstartaren

  Om dialogen flöt på lätt och jag gillade att prata lite mer privat så hade jag tyckt det vore jättemysigt med Skansen. Ifall dejten behöver lite mer av en skjuts och kan bli lite stel, då hade jag som dejt valt Gröna Lund. Kanske du kan ge förslagen till henne och fråga vilken hon föredrar?

  Jag är ganska hemlighetsfull av mig. Så jag tror nog att hon vet att hon kommer bli överraskad med någon oväntad aktivitet😂👍🏻 Men jag är inte elak, jag undviker ju det som jag vet att hon inte gillar, vilket är spindlar, negativa människor och gruppuppgifter och stress.

  som svar på: Dejting tips fort!
  Trådstartaren

  Gröna Lund eller Skansen kanske?

  Vad hade du valt om du hade varit dejten?

  som svar på: Dejting tips fort!
  Trådstartaren

  Hej. Hon är lite blyg, därför tänkte jag att det kanske kan vara bra med gröna lund. Jag har märkt att blyga människor blir mer sig själva när dom gör aktiviteter. Jo hotellnatten kan vi nog skippa😂 hade lite väl osannolika aktiviteter kanske

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 111 totalt)
0