Hem > Forum > Arbete & Skola > “Vill inte” jobba – psyket klarar det inte

“Vill inte” jobba – psyket klarar det inte

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Ja, var hur ska jag börja…

  Som rubriken säger så vill jag inte jobba, fast det vill jag!! Jag klarar bara psyskiskt inte av det här ekorrhjulet.. Jag jobbar  varje dag går till jobbet ingen ser att jag dör lite inombords varje dag. Varför? För att mitt psyke klarar inte av alla krav (trots att jag rent teoretiskt gör det) och all ångest som jag bär på varje dag för risken att göra fel, att göra för lite, att säga fel. Har en underbar arbetsplats, kollegor likaså så det är inte problemet. Helst av allt skulle jag vilja jobba på mina egna villkor (starta eget inom mitt yrke är ganska svårt i Sverige) och sen bara vara hemma o fixa o trixa, hämta barnen tidigare, laga middag.

   

  Ja, vet egentligen inte vad jag ville med min text. Känner mig värdelös då jag inte klarar av allt “alla” andra klarar av utan att bli helt psykiskt trött.

  Hej, relaterar till 100%. Känslan av att något är “fel” fastän man inte kan komma på något konkret.

  Jag är i samma situation fast utan barn. Det som gjort det lite bättre för mig är att jag börjat göra minsta möjliga ansträngning på jobbet. Dvs slutat ta på mig extra uppgifter, slutat jobbat över varannan dag, lagt mer ansvar på individen (dvs slutat hjälpa till med saker som personer kan göra själva lika bra). Har också valt att ta kort lunch och bara en kaffepaus. Jag återhämtar mig genom kaffepaus på kontorsrummet istället (bra tips om du har tillgång till eget rum).

  Håller även koll på lediga jobb som erbjuder arbete hemifrån, t.ex kundtjänst, administration, försäljning, programmering, CAD-konstruktör med mera. Det finns en massa yrken som ger mycket frihet och mer tid hemma. Skulle det kanske vara något för dig?

  Känner samma sak. Just nu studerar jag, men jag har alltid känt samma om både jobb och studier. Att jag inte orkar med pressen att prestera i flera timmar, att det är veckor, månader, år framöver där jag ska prestera. Det tar aldrig slut!!

  Man vet att man kommer bli bedömd, antingen av chefen, läraren och/eller av sig själv. Konstant press. Oavsett vad man jobbar med, även som egen företagare, så kan man nog känna sig ‘fast’.

  Det handlar ju om pressen att ha kvar sin inkomst och att vara socialt välanpassad på samma gång. 🙂

  Men jag tror att man kan modifiera sin vardag att bli mer lustfylld. Ett exempel är om man har en hobby som man behöver pengar för att utföra. Då kan man påminna sig själv om det när man är på jobbet. “Om x antal dagar ska jag göra det där roliga igen, det är det jag jobbar för!”

  Men även om det inte är det ekonomiska som driver en, så kan man ändå tillåta sig själv att dagdrömma lite och tänka på vad man ska göra när man kommer hem. Till exempel- när jag kommer hem ska jag gå en promenad i ett naturområde, eller träna, eller kanske spela spel.. eller vad man nu gillar att göra.

  Att ha små ‘belöningar’ som väntar efter en arbetsdag. Att jobba flera timmar om dagen är riktigt deprimerande, men att inte jobba är det också. 🙁

  Det du kan göra är att försöka gå ner i arbetstid, om det är så att du jobbar heltid nu? Så att du får fler timmar ledigt på kvällen. <3

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.