Hem > Forum > Arbete & Skola > Vem ska jag lyssna på?

Vem ska jag lyssna på?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej,

    Jag har alltid velat jobba inom vården. Men pga att jag fick en schizoaffektiv syndrom diagnos så har jag inte kunnat bli läkare eller sjuksköterska så som jag ville. Nu ska jag få hjälp av socialtjänsten om att få en praktikplats och jag vill inget hellre än att praktisera på ett äldreboende eller hemtjänst. Men både min mamma och psykolog säger att jag absolut inte ska praktisera eller jobba med det eftersom det är för stressigt, och det är inte bra för mig att stressa (länge). Med länge menas det jobb på 75% eller 100%. Men jag tror jag skulle klara 50%. Under 1,5 år har jag funderat på att plugga till undersköterska men har aldrig blivit så av olika anledningar.
    Nu är frågan vem jag ska lyssna på, mamma och psykolog? Eller mig själv? Mamma tycker café och min psykolog tycker kanske apotek. Det är väl okej, men är inte där jag vill vara i framtiden.

    Hej!

    Jag tycker du skall gå på vad du själv känner och göra det du tycker är intressant och roligt. Man klarar mer än man tror bara man trivs med det man gör och känner menningsfullhet. Du kan ju prova med att bara jobba lite grann i början för att testa hur stressigt det blir och så du trivs med det. Jag tror du ångrar om du inte provar på vården när du alltid drömt om det.
    Lycka till och kram😍

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.