Hem > Forum > Arbete & Skola > Rädd för arbete

Rädd för arbete

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej alla.

  Jag fyller 21 i vår och har varit deprimerad och ätit medicin sedan kanske 14 års ålder. Hoppade av gymnasiet vid 18 pga detta. Sommaren ’18 flyttade jag hemifrån med hjälp av försäkringspengar efter min mammas död. Nu börjar pengarna ta slut och jag har panikångest nästan varje kväll av stressen. Jag måste hitta ett jobb men jag vet att jag inte klarar av att jobba så som jag mår nu. Jag kan ju knappt umgås med mina vänner för jag blir så trött att jag behöver många dagar att återhämta mig, och då gör vi inget som är jobbigt för en frisk människa.

  Jag vet inte om det finns möjlighet att vara sjukskriven utan att ha ett jobb eller liknande. Jag vill verkligen inte behöva flytta hem till min pappa igen, jag mår så mycket sämre där. Finns det någon hjälp att få? Kan tilläggas att jag jobbat sammanlagt en månad i mitt liv.

  Hej alla. Jag fyller 21 i vår och har varit deprimerad sedan kanske 14 års ålder. Hoppade av gymnasiet vid 18 pga detta. Sommaren ’18 flyttade jag hemifrån med hjälp av försäkringspengar efter min mammas död. Nu börjar pengarna ta slut och jag har panikångest nästan varje kväll av stressen. Jag måste hitta ett jobb men jag vet att jag inte klarar av att jobba så som jag mår nu. Jag kan ju knappt umgås med mina vänner för jag blir så trött att jag behöver många dagar att återhämta mig, och då gör vi inget som är jobbigt för en frisk människa. Jag vet inte om det finns möjlighet att vara sjukskriven utan att ha ett jobb eller liknande. Jag vill verkligen inte behöva flytta hem till min pappa igen, jag mår så mycket sämre där. Finns det någon hjälp att få? Kan tilläggas att jag jobbat sammanlagt en månad i mitt liv.

  * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan.

  * Jag hör att Du mår inte alls bra och behöver vägledning / rådgivning i ditt liv.

  * Det finns Budget- och Skuldrådgivare i alla kommuner, de kan komma med ekonomisk rådgivning.

  * Om ovanstående inte skulle fungera så finns det möjlighet att vända sig till rådgivare hos bankerna.

  * Om ovanstående inte skulle fungera så finns det möjlighet att ta kontakt med kommunen för de har något som heter; Överförmyndaren / eller Överförmyndarnämnden och då finns det något som heter; ”Förvaltarskap” eller ”Godemanskap” och undrar om detta skulle vara något för dig för att få hjälp med din ekonomiska situation?

  * Själv kan jag VÄLDIGT mycket om detta pga har själv kommit in en svår situation när det gäller ekonomin men, jag har iallafall hjälp ifrån olika former hjälpinsatser…

  * Har Du någon form av vårdkontakter så som t.ex. psykolog eller en psykiatrisk sjuksköterska eller läkare hos Öppenvårdsmottagning / Öppenvården inom Psykiatrivården?

  * Du kan ev. få hjälp med jobbsökning via Kommunen om man har någon form av psykisk funktionsnedsättning. Om Du inte har detta så är jag lite osäker här vart man vänder sig. Hoppas ev. någon annan anonym här på Mind Forumet kan dela med sig av tips/råd… om hur man kan leta jobb…

  Om Du behöver prata ut / skriva av dig så får Du mer än gärna återkomma till mig här på Mind Forumet…

  Kramar…

  På återseende…

  Jag jobbar på Arbetsförmedlingen med de som har en funktionsnedsättning och hoppas att du söker all den hjälp du kan få.

  Jag vet inte om du har orkat söka försörjningsstöd (det som förr hette socialbidrag) från din kommun? På nätet finns all information du behöver kring det, kolla din kommuns hemsida hur du ska göra.

  Du kan inte få någon sjukpenning om du blir sjukskriven, det krävs att man jobbat i minst sex månader eller i återkommande perioder.

  Om du inte redan gjort det tycker jag du ska skriva in dig på Arbetsförmedlingen. Gör det på nätet och boka en tid. Om du redan är inskriven så hoppas jag att du har sagt hur du mår, så du kan få all hjälp vi kan ge. Du är högprioriterad för oss, vilket betyder att vi kan hjälpa dig med alla de insatser vi har för att stötta dig mot ett arbete. Titta på Arbetsförmedlingens hemsida, klicka på ”stöd och ersättning” och sedan på ”funktionsnedsättning” och läs där. Jag träffar ju en hel del som är i din situation till exempel de som känner de att de inte alls kan jobba för att de mår för dåligt och blir helt slut efter bara en timmas arbete. Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen och är under 25 år så kan du få en insats direkt. Om du inte vill ha det utan vill söka jobb i fred så kan du göra det de första 90 dagarna, sedan blir du erbjuden ”Jobbgarantin för unga”(=en insats, vi kallar det program) då får du lika mycket pengar som studiebidraget om du väljer att tacka ja.

  Jag önskar dig allt gott och hoppas verkligen att det löser sig för dig inom en snar framtid!

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.