Hem > Forum > Arbete & Skola > varför kan jag inte bara göra mina egna beslut?!?!

varför kan jag inte bara göra mina egna beslut?!?!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag är nu 18 snart 19 om några månader. Och det finns saker man förväntar sig att jag ska ha en viss frihet eller respekt och tillit man får av sina föräldrar. Men fuck the hell no! Det känns som att min mor vill inte att jag ska bli en egen människa. Alla beslut jag gör måste jag ”fråga” mamma. Ska jag ut och träffa mina vänner då måste jag fråga mamma. Och då blir det en massa frågor om vem man ska träffa, var de bor, hon vill ha bild på dem, namn och en massa annat. Jag har en utgångsförbjud på kl 22!!! Nu till det roliga jag kan faktiskt komma hemifrån eftersom vi bor i en trea, jag delar rum med min lillebror och jag behöver egen utrymme. Jag är medlem i bostadsförmedlingen och jag anmälde intresse för en ungdomslägenhet och jag blev inbjuden på visning. Jag var glad och berättade för kära mamma. Men allt jag fick höra är att jag inte är tillräckligt mogen, jag är bara 18 och jag har inte råd att kunna försörja mig själv. Jag ska då sluta plugga och istället jobba för att kunna betala en hyra på 2500 plus andra utgifter som mat, el och andra saker samt VATTEN. Vatten som är gratis i hela Sverige. Hon vill att pengar jag arbetar in själv ska gå till att betala saker hemma. med andra ord betala lån hon har tagit från banken. Jag tycker att det är orättvist att lägga en sån börda på sina barn. Vissa saker ska man som vuxen ta tag i sig själv och inte lägga på sina barn. Att jag måste spara och inte slösa bort mina pengar. Hon påstår att ingen i min klass har flyttat hemifrån även de som jobbar fortfarande bor hemma. Hon förstår inte att de som jobbar och bor hemma har bättre levnadsvillkor som jag då saknar. Hon borde veta vid den här tidpunkten att jag följer inte samhälles normer. Jag var först i min klass att ta mitt körkort skaffa egen bil trots att jag var 18 (vilket hon tyckte var dålig idé och bråkade om det) och jag har själv tagit hand om alla utgifter angående bilen själv. Jag tänker inte flytta ut vid 25 som hon säger att alla andra gör. Jag skiter fullständigt i vad andra gör. De får bo hemma tills de är 200 år gammal. det är deras ensak. Hon talar ner min styvfar som tycker att det är en bra idé med jag försöker fixa ihop ett liv för mig och att jag har visat att jag trots min ung ålder klarar av en viss typ av ansvar. Och kan ta hand om mig själv. Jag måste ibland be om att få använda min egen bil. Och då får man höra om hur mycket det kommer att kosta mig i bensin även om det är inte hon som kommer att betala det. Jag har råd att bo där jag söker. Jag tänkte inte ens flytta in dit (ifall jag kanske får stället) eftersom jag tänkte plugga utanför stockholm för att komma undan. Men om jag få stället så kan jag plugga i stockholm kanske trycka på ett gäng knappar ;p och möjligtvis ha ett vanligt liv som alla andra.

  sorry det blev för långt.

  Nä, men det är lugnt. Skit i Mamma. Pappa var lite liknande fast bra mycket mindre irriterande. Stick, gör din grej, gör vad du kan och sköt dig själv. Det är inte som att du kommer bli fem igen bara för att hon tänker sig det.

  Hej! Vatten är inte gratis. I vissa hyresbostäder ingår dock vatten i hyran. Att ungdomar betalar hemma är inte ovanligt. Det beror på föräldrarna och hur de uppfostrar sina barn. Att unga betalar hemma handlar mest om att de ska hjälpa till med kostnaden för mat och hyra, eftersom när man är 18 räknas man som vuxen och har ansvar över sig själv. Även om man är myndig när man är 18 är man fortfarande en ungdom. Om ungdomar jobbar på heltid och bor hemma är det kanske mer konstigt om de inte betalar hemma. Jag förstår att det kan kännas som din mamma vill vara kontrollerande, men det kan också vara för att skydda dig. Och om du nu bor i storstaden Stocholm kanske det är något bra. Jag valde själv att bo hemma och plugga för det var ekonomiskt, även om jag gärna ville flytta hemifrån och bestämma själv. Mina föräldrar är skilda så jag flyttade mellan dem när jag ville. (vill tillägga att jag inte betalade något till dem för jag bodde inte på heltid hemma hos någon). Idag känner jag att jag gjorde rätt. Men jag förstår att du känner att du vill ha eget utrymme när ni bor i en trea. Jag har inte något CSN lån och har behovsanställning vid sidan av studierna. Snart har jag pluggat i fem år och blir färdig med min master. Efter min kandidat började jag dock ibland bo hos min partner som bor i en annan stad. En del pendlande och inget eget hem, men jag kommer framåt i livet. Du gör det som känns rätt för dig, det är inte alla som kan bo hemma och studera.

  Trådstartaren

  Det blir bara tuffare i nuläget och jag har bestämt mig för att flytta ut. Jag har inte mycket till sparade pengar men jag kan samla ihop tillräckligt för att hyra rum

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.