Hem > Forum > Arbete & Skola > var tvungen att hoppa av min drömutbildning

var tvungen att hoppa av min drömutbildning

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • 2019 vågade jag hoppa på mina drömmars utbildning och första halvåret var helt amazing. det var enda tiden någonsin på typ 7 år som jag mått riktigt bra. bästa kompisarna, fick partner, bästa staden, roligaste utbildningen men jag crashade fort. jag höll ut tills feb detta år tills jag gick in i väggen och behövde börja gå på anti deppresiva.

  jag bor hemma hos min partners föräldrar och jag mår skit. jag ser hur jag drar ner honom, han mår bra just nu och har sån koll på sitt liv men jag… jag kan inte göra något själv. jag kan knappt gå upp på morgonen längre.

  jag saknar mina vänner från skolan men så fort jag ser dom/pratar med dom så blir jag så ledsen. allt går så bra för dom medan jag inte klarade av det. jag är så besviken på mig själv. jag vill bara kunna leva med mig själv och vara stolt över den jag är men just nu… går det inte.

  <3

  Vad ledsamt att du tvingades hoppa av din utbildning. 🙁 Jag förstår att allt känns skit just nu, men finns det möjlighet för dig att återuppta studierna när du mår bättre igen? Var det förresten en högskoleutbildning du läste? Jag vill i så fall informera dig om att den som har en funktionsnedsättning som beräknas vara i minst sex månader (långvarig psykisk ohälsa brukar räknas dit) kan få särskilt pedagogiskt stöd från lärosätet. Man kan bl.a. få längre tid på inlämningsuppgifter och tentor, uppdelad tentamen, anteckningsstöd eller en mentor som hjälper till att planera studierna. Hos samordnaren för studenter med funktionsnedsättning (alla universitet och högskolor har en sådan) finns ett standardutbud av insatser att välja bland, men om dessa inte är relevanta för ens problematik kan man kolla vilka möjligheter som finns när det gäller individanpassat stöd. Jag började själv läsa en högskoleutbildning i januari 2020 och har förlängd tid på inlämningsuppgifter och tentor. Via mina lärare har jag också fått möjlighet att hoppa över vissa större uppgifter och göra dem under sommaren, något som har hjälpt jättemycket. Utan det stödet hade tempot blivit alldeles för högt och då hade jag också kraschat.

  Oj vad jobbigt.

  Tråkigt att det ska vara så.

  Jag gick in i väggen 2017. 2018 fick jag reda på vad omega 3 gör för hjärnan och kom i kontakt med en balans olja.

  Detta var min vändning från att ha en hjärna som inte fungerade till en hjärna som jag kan tänka med.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.