Hem > Forum > Arbete & Skola > Utfryst på ett vikariat

Utfryst på ett vikariat

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
  • Avatar

    Jag hade varit sjukskriven i två år när jag nyligen började arbeta med barn. Jag blev ganska fort utfryst och det snackades skit om mig. Det tog lite tid för mig att lära mig allt pga min långa utmattning. Men när jag väl lärt mig så gick det väldigt bra. Men de kunde inte släppa att det tagit tid för mig. Hörde dem säga att jag inte verkar fatta någonting, att jag är trög och att de ångrar  att de anställde mig. En dag stod jag och rotade i min väskan på mitt kontor. Väskan hängde på en krok bakom dörren. Min mentor som jag gått bredvid kom in i rummet och såg inte mig. ”Nähe hon var inte här” sa hon och höll på att stänga dörren.

    Då tog jag tag i handtaget och sa ”Buhu jo jag är här!” Min mentor blev livrädd och skrek högt. Sen sprang hon till chefen och gnällde över att jag skrämt henne med flit. Att jag ej var klok.

    chefen kom in en vecka senare och sa att hon ville arbetsbefria mig så jag kunde vara sjukskriven. Jag frågade varför med tanke på att det gått bra nu.
    ”jo men så var det ju det där med att du skrämde din kollega. Så gör man inte så du är uppenbart kognitivt nedsatt.”

    så de tänkte använda att min mentor blev rädd, emot mig för att slippa mig…

     

    Så det var min återgång till arbetslivet. Sjukskriven igen. Känner mig som gift. Ingen vill ha mig nära. Däremot har jag fått respons från barn och föräldrar att de endast vill att jag är engagerad i deras barn. Det kanske är därför de ville bli av med mig? För att föräldrarna frågade efter mig specifikt. Oavsett känns det skit. Jag vill inte återgå till min ordinarie arbetsplats (tjänstledig för att arbetsträna) där jag endast fick äta lunch en gång på 6 månader. Hade en puls på 120 dagligen.

    Avatar

    Gud vad de gör en höna av en fjäder!

    Tänker även på sin arbetsbeskrivning, vad man är där för att utföra, att barnen och föräldrarna är ju hur nöjda som helst med dig, och det borde ju vara det som spelar all roll i ett sådant stort beslut, ifall någon får vara kvar eller inte.

    Usch, har varit med om liknande arbetsplatser och kollegor som betett sig likartat att man blir anklagad för någon skitgrej (och som oftast varit ett totalt missförstånd i kommunikationen) och så plötsligt står hela ens anställning på spel. Det är inte friskt när vuxna människor reagerar så starkt på sådant som ofta är missförstånd och som går att reda ut. Varför lyssnade de inte på din version undrar jag då? Det är ju jätteorättvist och bisarrt att den här kollegans upplevelse fick gå före din. Minst sagt oförskämt också att kalla det för att vara kognitivt nedsatt. Jag hade blivit jättearg om det hände mig.

    Jag tycker även du visar stort prov på humor när du råkade skrämma den här personen? Och barn inte minst älskar ju vuxna som kan skämta och ha lite roligt. En sådan kollega hade jag uppskattat! Alla dagar i veckan. Någon som inte tar precis allt som sker på blodigt allvar. Tror också definitivt att anledningen till största delen att du blivit utfryst är att du anses vara ett hot. Folk verkar inte ha några skrupler för att göra livet surt för den de avundar.

    Påminn dig själv om feedbacken du fick från barnen och föräldrarna. De tyckte du var fantastisk! Minns det i hjärtat.

    Herregud vilken dålig mentor och hemsk arbetsplats! Ta inte åt dig av något av det dåliga som skett där, det verkar ju vara en helt dysfunktionell plats. Jag känner igen beteendet, att skapa ” problem “och dramatik utifrån absolut ingenting eller rena missförstånd. Att personen blev rädd när du öppnade dörren, men herregud det är ju sådant man skrattar åt bara! Och om introduktionen och kommentarer om “kognitiva nedsättningar” – så otroligt oseriöst. Det här handlar säkert inte om dig överhuvudtaget utan om inkompetens, problem och brister på arbetsplatsen som de vill ta fokus ifrån genom att hitta på fel hos den som kommer ny och dessutom blir omtyckt. Tycker nästan du kan skriva ner vad som skett sakligt och gå igenom med den som ansvarar för arbetsträningen. Och även om du inte skickar det så kan det vara bra att dokumentera för sin egen skull.

    Herregud vilken dålig mentor och hemsk arbetsplats! Ta inte åt dig av något av det dåliga som skett där, det verkar ju vara en helt dysfunktionell plats. Jag känner igen beteendet, att skapa ” problem ”och dramatik utifrån absolut ingenting eller rena missförstånd. Att personen blev rädd när du öppnade dörren, men herregud det är ju sådant man skrattar åt bara! Och om introduktionen och kommentarer om ”kognitiva nedsättningar” – så otroligt oseriöst. Det här handlar säkert inte om dig överhuvudtaget utan om inkompetens, problem och brister på arbetsplatsen som de vill ta fokus ifrån genom att hitta på fel hos den som kommer ny och dessutom blir omtyckt. Tycker nästan du kan skriva ner vad som skett sakligt och gå igenom med den som ansvarar för arbetsträningen. Och även om du inte skickar det så kan det vara bra att dokumentera för sin egen skull.

    Precis!!! Håller med till 100%

    Gud vad de gör en höna av en fjäder! Tänker även på sin arbetsbeskrivning, vad man är där för att utföra, att barnen och föräldrarna är ju hur nöjda som helst med dig, och det borde ju vara det som spelar all roll i ett sådant stort beslut, ifall någon får vara kvar eller inte. Usch, har varit med om liknande arbetsplatser och kollegor som betett sig likartat att man blir anklagad för någon skitgrej (och som oftast varit ett totalt missförstånd i kommunikationen) och så plötsligt står hela ens anställning på spel. Det är inte friskt när vuxna människor reagerar så starkt på sådant som ofta är missförstånd och som går att reda ut. Varför lyssnade de inte på din version undrar jag då? Det är ju jätteorättvist och bisarrt att den här kollegans upplevelse fick gå före din. Minst sagt oförskämt också att kalla det för att vara kognitivt nedsatt. Jag hade blivit jättearg om det hände mig. Jag tycker även du visar stort prov på humor när du råkade skrämma den här personen? Och barn inte minst älskar ju vuxna som kan skämta och ha lite roligt. En sådan kollega hade jag uppskattat! Alla dagar i veckan. Någon som inte tar precis allt som sker på blodigt allvar. Tror också definitivt att anledningen till största delen att du blivit utfryst är att du anses vara ett hot. Folk verkar inte ha några skrupler för att göra livet surt för den de avundar. Påminn dig själv om feedbacken du fick från barnen och föräldrarna. De tyckte du var fantastisk! Minns det i hjärtat.

    exakt!
    Viktigast är ju vad barnen och föräldrarna tycker!!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.