Hem > Forum > Arbete & Skola > Utanför på arbetsmarknaden

Utanför på arbetsmarknaden

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag är 28 år och har fortfarande inte lyckats hitta ett jobb som funkar. Jag hade psykisk ohälsa tidigt i livet och fick aldrig nåt jobb när jag var yngre. Under min livstid har jag hankat mig fram på otrygga arbetsplatser varvat med sjukskrivningar. Jag har accepterat att jag inte kan få ett vanligt jobb utan hjälp av en utomstående. Just nu har jag fått ett volontärjobb. Det är stressigt men jag jobbar på bra. Jag har aktivitetsersättning på deltid också. Men efter passet idag känner jag mig ändå så tom. Det känns som att jag kämpat så hårt hela mitt liv och att jag är körd nu. Jag ser ingen framtid. Till det har jag även en del kroppsliga besvär och lever ensam. Hur ska jag hantera detta? Hur ska jag orka leva?

  För att summera:

  1. Psykisk ohälsa

  2. Arbeten varvat med sjukskrivningar

  3. Kan inte få jobb utan hjälp av utomstående

  4. Volontärjobb idag med aktivitetsersättning

  5. Känner dig tom efter passet.

  6. Kämpat hårt hela ditt liv, känner dig körd, ser ingen framtid.

  7. Kroppsliga besvär, ensamstående.

  Är du säker på nummer 3?

  Jag är själv 40+ och skulle kunna fylla några böcker med mina tragedier. Kan tilläggas att jag som du har haft/har psykisk ohälsa, kroppsliga besvär, lever ensam och har varit sjukskriven från och till.

  Hursomhelst har jag erfarenhet som kanske kan vara till gagn för dig? Följande frågor kanske inte alls passar dig men detta tänker jag på:

  1. Vad vill du? Vad kan du?

  2. Vilka arbeten ser ljusa ut på arbetsmarknaden? Finns det något du skulle kunna tänka dig ansöka till alternativt plugga till?

  3. Ta vilket-som-helst-jobb-bara-det-drar-in-stålar på 50-75% och plugga på distans? Kräver sin disciplin dock.

  4. Kontakter? Har du några du skulle kunna utnyttja? Nätverk och sånt där du vet?

  5. Har du gjort ett vilket-jobb-passar-mig-quiz?

  6. Har du kvar CSN? (Rekommenderar dock starkt att endast ta emot bidraget och jobba bredvid för att slippa bli skuldsatt tills du är typ över 50 bast).

  7. Utifrån ditt mående och din hälsa – skulle du ha möjlighet att starta en hobbyverksamhet? Till att börja med i alla fall och som kan växa till en enskild firma eller kanske t om ett AB?

  8. Omställningsstöd hos CSN? Dock har jag för mig att ett av kraven var att man skulle ha arbetat i 8 år.

  9. Sök jobb i vården? Eller hindrar dina besvär dig? Dem behöver ALLTID folk och där kryllar av alla möjliga personligheter. Står det ”krav körkort?” Skit i det och sök ändå. Vet många kolleger som fått jobb ändå eftersom efterfrågan på personal är så hög. Många gånger väger personligheten över körkort och annat.

  10. Bli en hejare på att skriva ansökning och CV. Tänk på att formulera på ett sätt för att kunna ta dig till intervjun, det är det du vill som ett första steg. Gör dem nyfikna men berätta inte för mycket.

  Vet inte om nåt av detta hjälper dig men hoppas det.

  Styrkekram från en som vet hur det är att känna att allt är hopplöst. Bli inte besviken om du inte får fler svar från mig då jag också lever ett liv i motvind.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.