Hem > Forum > Arbete & Skola > Stort misstag på jobbet

Stort misstag på jobbet

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej, jag måste bara få skriva av mig mitt i ångesten. Idag insåg jag att jag gjorde ett misstag på mitt jobb som påverkar flera. Jag var stressad och jobba in i sista minuten med en arbersuppgift och tog därför ett beslut som jag i efterhand förstår att jag skulle förankrat bättre med dem iblande.

  Nu i efterhand förstår jag hade jag skulle hört av mig och verkligen kollat att det funkar, det går inte heller att ändra det här i efterhand

  Nu är det fredag och jag kan inte göra något mer förrens måndag. Jag känner att jag inte hanterat det här bra. Jag minns inte om jag bad om ursäkt för det här när jag pratade med dem berörda och i efterhand förstår jag att jag skulle tagit ett ansvar redan då och komma med förslag för att minska konsekvenserna. Har jätte mkt ångest över detta och när jag tror att det försvunnit kommer det tillbaka. Jag förstår ju att jag inte kan göra något mer förrens måndag och jag har också gjort en plan för hur jag ska undvika något likande i framtiden men det hjälper ju inte nu.

  Är det någon annan som gjort ett stort misstag på jobbet? Hur kom ni över det tillslut?

   

   

  Jag gjorde ett stort misstag på min praktikplats med pengar inblandat, jag förträngde det. Lyckligtvis kunde det rättas till men det var långt ifrån bra, och jag kände mig totalt värdelös. Jag lämnade den praktik platsen utan att komma tillbaka jag vet inte om jag fuckade upp systemet totalt, …förmodligen gjorde jag det.
  Ja…. Har inga tips tyvärr förutom att

  ALLA gör misstag, hur många misstag har du gjort på ditt jobb då? Du är mänsklig och det bästa är väl att helt enkelt stå för sina misstag och sen gå vidare,  du kan inte göra nåt ändå nu som du säger, så släpp det. Oron ligger som en klump i magen jag vet, men tänk på att alla gör misstag!

  Trådstartaren

  Jag tror det är jobbigast är just känslan att någon är arg på en, är en people pleaser så konflikt är det man alltid försöker undvika.

  Tack för att du svarade, det är ju självklart som du skriver att vi bara är människor men det känns väldigt skönt att höra den från någon annan. <3

   

  <3 En god arbetsplats tillåter att man gör fel ibland. Se det här som ett tillfälle att kolla av ifall kollegor och chefer ”går i taket” eller är mer toleranta och humana? Det är alltid som mest intressant att se hur folk reagerar när det blir lite motigt? Blir de väldigt skuldbeläggande och skammar, brukar det vara en arbetsplats med väldigt lågt i tak i regel? Det ska nog man passa sig noga för. Människor som har behov av att sparka in en redan öppen dörr. Så tänker jag numera. Förr hade jag också panik och hela helger var ofta förstörda. Nuförtiden är jag extra uppmärksam på respons och reaktion när jag gjort något fel. Precis som i relationer, hur hanterar en kompis en besvikelse på mig? Blir jag utskälld eller bemött med fortsatt respekt och förståelse?

  Nuförtiden tänker jag också ofta att så länge inga katastrofala konsekvenser inträffat så kan man släppa det. Då menar jag på nivån ifall man arbetar som exempelvis sjuksköterska och gett fel medicin till en patient. Har klantat sig på nivån att en kund får betalningsanmärkningar pga. mig. Eller att man gjort fel när man monterade ihop en sprillans ny bil eller flygplan som sålts vidare. Om hundra tusen kronor försvunnit, ja det är förstås allvarligt. Någons barn förväxlades på BB. Ungefär på den nivån – då tycker jag ångest och katastroftankar är befogat. Då ska man absolut dra i nödbromsen och ringa chefen direkt. Låter inte som att det är på den nivån det misstaget du råkade göra?

  Jag håller med tidigare kommentarer. Jag har också gjort misstag på mitt jobb och flera tidigare. Många har varit väldigt olämpliga, men den värsta för mig var när jag skulle skicka iväg sekretessbelagda dokument signerad av VD:n 😅. Dessa försvann ur spårning och det blev en stor grej. Dessutom kände jag ansvar över det då företaget tänkte stämma postombudet som hade slarvat bort. Jag hade extrem ångest den veckan och samma rädsla för att göra misstag finns ju kvar, men som tidigare kommentarer: om man är på en bra arbetsplats så finns förståelse att det är mänskligt och att man kan förbättra sig själv.

  Det finns en möjlighet att det inte kommer att vara en issue över huvud taget på måndag. Nu går du och får ångestpåslag hela helgen för något som du kanske inte kan vara säker på är ett problem. Jag vet att det inte är så enkelt (annars hade jag inte varit på det här forumet), men försök att inte tro på dina tankar och känslor. Försök tänka att du inte vet säkert hur det kommer att falla ut.

  Och som andra säger – alla gör misstag. Det är en del av att vara. Det kan ju också vara så att även om du har råkat stöka till det, så finns det förståelse och förlåtelse.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.