Hem > Forum > Arbete & Skola > Stark känsla av misslyckande och värdelöshet

Stark känsla av misslyckande och värdelöshet

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Jag är en 25 årig kille/man som har varit arbetslös ett par år, går på arbetsträning heltid men ändå känns det betydelselös, saknar utbildning pga att jag är så värdelös på att plugga. Vad än jag gör kan jag inte klara av en vuxenutbildning helt och hållet, har försökt med flera utbildningar, men ändå hoppat av från alla då jag fick stor känsla av ensamhet och kärlekslöshet. Vilken ledde till att gå till utbildningar och plugga kändes helt meningslöst. Det finns inte en ända människa i mitt liv som jag kan kalla för vän. Kvinnor och tjejer blir inte alls intresserad av mig, det känns som att min existens betyder ingenting för någon, har hela tiden stress och oro över att jag kommer vara ensam hela livet, utan att bli älskad och uppmärksammat av en kvinna. För jag tycker att livet betyder ingenting utan en kvinna som älskar dig och ger dig din uppmärksamhet. Det ända som jag skulle önska att ha i mitt liv är en kvinnas kärlek. Men det känns så som att all kärlek är framhjulen på en bil och jag är bakhjulen, kommer aldrig ikapp den. Det finns ingen betydelse i mitt liv som ska få mig orka, hela tiden blir ignorerad av människor som jag vill starta en vänskap med. Det känns som att kvinnor skulle inte vilja ha mig även om att jag var den sista mannen på jorden.

  Hej, jag kan säga att du är inte ensam… Har samma problem… Alla mina vänner har börjat starta familj… Jag blir väldigt trött av hela situationen

  Avatar

  <3 Det låter som att du hamnat i en loop där du inte har energi att genomföra utbildningar pga. kärlekslösheten och att det i sin tur kanske spär på känslorna att det ”är kört” i största allmänhet? Alltså att det ena leder till nästa känsla av besvikelser?

  Jag bara tänker att 25 år är svinungt. Men det kanske säger mer om mig än dig. Stadga sig innan 25 års ålder känner jag ingen som har gjort.

  Vill tipsa om en pod som heter ”Happy dejting”. Finns på Spotify.

  Ge inte upp! <3

  Du har hela livet framför dig du är en ung man 👨.Förr eller senare vänder det ,och du se och få en vändning i livet 🙂Kämpa på med tiden kommer det ge utdelning.

  Vad har du för intressen?

  Försök lägga tid på ett intresse på fritiden som inbegriper något du är rätt bra på. Kanske kan du utveckla det till en inkomstkälla så småningom, eller så kan du gå med i en förening där du träffar andra som delar ditt intresse.

  Dessa två alternativ kan vara sätt att göra något du gillar, som samtidigt ger dig hopp för att framtiden kan bli bättre.

  Antingen:

  1. Du utvecklar ett intresse som du blir bra på och kan starta eget inom det, eller söka jobb där kunskaperna kommer väl till pass.

  Eller:

  2. Du hittar nya vänner och kanske en partner i en förening där ni delar intresse för något.

  Jag är en 25 årig kille/man som har varit arbetslös ett par år, går på arbetsträning heltid men ändå känns det betydelselös, saknar utbildning pga att jag är så värdelös på att plugga. Vad än jag gör kan jag inte klara av en vuxenutbildning helt och hållet, har försökt med flera utbildningar, men ändå hoppat av från alla då jag fick stor känsla av ensamhet och kärlekslöshet. Vilken ledde till att gå till utbildningar och plugga kändes helt meningslöst. Det finns inte en ända människa i mitt liv som jag kan kalla för vän. Kvinnor och tjejer blir inte alls intresserad av mig, det känns som att min existens betyder ingenting för någon, har hela tiden stress och oro över att jag kommer vara ensam hela livet, utan att bli älskad och uppmärksammat av en kvinna. För jag tycker att livet betyder ingenting utan en kvinna som älskar dig och ger dig din uppmärksamhet. Det ända som jag skulle önska att ha i mitt liv är en kvinnas kärlek. Men det känns så som att all kärlek är framhjulen på en bil och jag är bakhjulen, kommer aldrig ikapp den. Det finns ingen betydelse i mitt liv som ska få mig orka, hela tiden blir ignorerad av människor som jag vill starta en vänskap med. Det känns som att kvinnor skulle inte vilja ha mig även om att jag var den sista mannen på jorden.

  Jag känner ju inte dig, men tror inte att du har rätt om dig själv. Du verkar väldigt självkritisk och det gör dig halv på något sätt, så som jag förstår det. Jag känner så själv när jag blir osäker och desperat. Tror på det som de andra skrivit, att prova på nya saker och försöka hitta ett intresse och sedan utgå från det för att skapa nya kontakter. Det är inte lätt, men tror det är vad de flesta människor försöker göra för att klara sig.

  Begär inte heller för mycket av andra. De flesta människor är själviska och tänker mest på sin egen bekvämlighet och lycka. Om du är för svår att förstå sig på kommer det att vara för stor ansträngning för dem att lära känna dig. Försök se om det är något i ditt eget beteende runt andra som du kan ändra för att göra det lättare för dem att komma nära dig och du dem. Lycka till!

  Känslan du beskriver har jag känt många gånger.
  Själv är jag 36 år och kvinna. Har haft problem att slutföra studier själv synnerhet matematik trots att det är något jag behöver för att komma in på utbildningar jag gärna vill gå. Vissa saker har jag släppt andra saker försöker jag kämpa på med.

  Har varit långtidsarbetslös en tid tidigare i livet och man känner sig totalt värdelös, som att att man inte är behövd. Men så är det inte, arbetsmarknaden är otroligt hård idag. Jag har arbetstränat för att komma tillbaka in i arbetslivet igen vilket jag i efterhand kan tacka Arbetslivsresurs för. För under den tiden hade jag självdestruktivt beteende.

  Sedan känner jag igen det där med att ingen ”vill ha en”. Där handlar det mycket om att arbeta med sig själv, för tro mig, självbilden och självförtroende lyser igenom och är attraktivt. Vidare har jag fått lära mig att någons intresse för en aldrig kan forceras fram.  Jag är emellanåt väldigt ledsen för att jag aldrig hittat min kvinna i livet, aldrig fick de barn eller familj jag alltid längtat efter.

  Någon tipsade om podden happy dating, finns även en bok av samma som jag köpte, bra läsning samt en massa övningar, man börjar reflektera kring sig själv en hel del.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.