Hem > Forum > Arbete & Skola > Rädd att förlora jobbet

Rädd att förlora jobbet

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Är inne på min 3:e sjukskrivning för utmattning och depression sen 2008.

  Denna gång har jag varit sjukskriven sen feb/mars -21, så snart 3 år sen alltså…och detta är min längsta sjukskrivning. Varit sjukskriven på deltid hela tiden då det varit viktigt för mig att jobba. Mestadels jobbat 50%. Var sjukskriven 100% i 1 månad då jag satt med tabletter för att göra suicid.

  Vid första sjukskrivningen blev jag uppsagd lagom tills jag skulle börja arbeta (jobbade i barnomsorg). Blev förkrossad. Fick dock behålla min tjänst i kommunen då jag även var utbildad usk så blev istället omplacerad till äldreomsorgen.

  Vid andra sjukskrivningen (jobbade i äldreomsorgen) så hade jag även skadat en axel vilket gjorde det svårt att gå tillbaka. Utbildade mig då till arbetsterapeut (3 år) och under tiden genomgick jag två axeloperationer som tillslut gick bra så smärtan försvann. Efter utbildningen fick jag direkt en tjänst som arbetsterapeut på sjukhus.

  Har stortrivts på alla mina arbetsplatser. Det som gjort att jag hamnat i utmattning beror mestadels på min uppväxt som påverkat mig mycket.

  Ska imorgon ha möte med min rehabkoordinator samt min chef. Hade avstämning med chefen innan jag gick hem idag och då vill hon lyfta arbetsförmågeutredning imorgon. Detta stressar mig något enormt då jag blir orolig att bli av med mitt jobb…orkar verkligen inte byta jobb igen och stortrivs ju med det jobb jag har…I stort sett är det jobbet som håller mig uppe. Blir jag av med det finns inte mycket kvar att kämpa för…då tar de ifrån mig det sista jag kämpar och lever för…

  Vet inte hur jag ska orka…Vad kan jag göra?

   

  Kan du ta nån atarax för oron? Om du har nån vill säga . Sen kan du endast förbereda dig så mycket som möjligt inför det här mötet, skriva ner saker du vill säga osv

  skulke du kunna säga det du skrivit här typ? Att detta jobb betyder typ allt för dig? Du kan bara göra ditt bästa och är det så att du måste byta jobb, ja då får du ta det därifrån. Tyvärr bestämmer ju många över oss ..och det suger.. känner med dig .. men har inga supertips tyvärr!

  Trådstartaren

  Kan du ta nån atarax för oron? Om du har nån vill säga . Sen kan du endast förbereda dig så mycket som möjligt inför det här mötet, skriva ner saker du vill säga osv skulke du kunna säga det du skrivit här typ? Att detta jobb betyder typ allt för dig? Du kan bara göra ditt bästa och är det så att du måste byta jobb, ja då får du ta det därifrån. Tyvärr bestämmer ju många över oss ..och det suger.. känner med dig .. men har inga supertips tyvärr!

  Tack för ditt svar!

  Har tyvärr ingen atarax att ta för att dämpa oron…äter endast ganska hög dos av venlafaxin samt propavan.

  Har stort förtroende för min rehabkoordinator och hon – men även min chef – vet hur viktigt mitt jobb är för mig. Det var när en läkare i psykiatrin sa åt mig, för ca 1 år sedan, att jag aldrig skulle kunna jobba mer än 50% och att jag antingen fick gå ner i tid eller söka sjukersättning som jag gick hem och tänkte svälja mina tabletter…

  Var inte orolig för mötet innan jag haft avstämning med chefen idag och hon lyfte detta…men ska som du skriver försöka förklara – återigen – hur viktigt mitt jobb är för mig. Utan jobbet finns inget mer att kämpa för…

   

   

  Lite sent svar men hoppas det gick bra för dig. Berätta gärna.

  Min erfarenhet av arbetsförmågeutredningar är att de ofta kan vara bra. Självklart jobbigt men de kan leda till en bättre förståelse av dina behov både för arbetsgivare, FK och kanske tom dig själv.

  Det viktigaste är trots allt att hitta till en stabil nivå med jobb. Det är inte heltid för oss alla.

  Som sagt, jag hoppas det gick bra. Och berätta gärna! /Anna

  Trådstartaren

  Lite sent svar men hoppas det gick bra för dig. Berätta gärna. Min erfarenhet av arbetsförmågeutredningar är att de ofta kan vara bra. Självklart jobbigt men de kan leda till en bättre förståelse av dina behov både för arbetsgivare, FK och kanske tom dig själv. Det viktigaste är trots allt att hitta till en stabil nivå med jobb. Det är inte heltid för oss alla. Som sagt, jag hoppas det gick bra. Och berätta gärna! /Anna

  Hej!

  Och tack för ditt svar!

  Mötet gick bra. Arbetsförmågeutredning kom på tal vilket min rehabkoordinator tyckte kunde vara bra men inte riktigt ännu. Behöver fortfarande få lite mer stabilitet på mina 50% där jag även behöver få lite svar på hur mycket jag förväntas hinna på min halvtid. Min rehabkoordinator tänker att jag ska fortsätta på 50% ett tag till och att arbetsförmågeutredning kan bli aktuellt tidigast i januari/februari. Frågade var utredningen görs och fick då till svar att det är företagshälsovården som gör den. Den ska kunna leda till att se vilka delar av jobbet som tar för mycket av min energi men även vad som funkar bra och kan ge energi. Min rehabkoordinator sa att jag inte skulle känna mig orolig för den och jag har stort förtroende för henne. Så blev lite lugnare ändå. Både chefen och rehabkoordinatorn var tydliga med att de vet att jobbet är viktigt för mig så jag hoppas att de inte glömmer det…Mitt mål är att jobba heltid igen men inser att jag kanske inte kommer klara riktigt så mycket. Vill ändå försöka jobba mig upp så mycket det går. Delmålet får vara 75%.

  Tack för att du uppdaterade. Spontant känns det som att det gick jättebra och att det i långa loppet kan leda till något bra! Jag hoppas att du fick energi från mötet och att allt går bra framöver.

  Trådstartaren

  Tack för att du uppdaterade. Spontant känns det som att det gick jättebra och att det i långa loppet kan leda till något bra! Jag hoppas att du fick energi från mötet och att allt går bra framöver.

  Tack för stöttning och uppmuntran! Jag blev i alla fall lite lugnare och hoppas allt löser sig framöver.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.