Hem > Forum > Arbete & Skola > Orkar inte mer.. Bipolär

Orkar inte mer.. Bipolär

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Har varit sjukskriven i 2 år pga min bipolära sjukdom. Hade ett bra jobb jag trivdes med och en någorlunda stabil ekonomi, vänner och en meningsfull vardag. Nu är allt raserat och mitt liv känns meningslöst.

    Känner mig så gnällig och negativ, men jag orkar bara inte vara positiv just nu… Det känns så himla tungt. Får panik när jag tänker på framtiden. Vet inte hur jag ska kunna försörja mig och min son. Mitt älskade barn, han som är anledningen till att jag finns kvar.

    Jag klarar inte av vilket jobb som helst, men det känns som om ingen förstår. Och jag har inget självförtroende, för rädd för att misslyckas. Hamnar bara i en ond spiral av negativa tankar och en ständig känsla av att jag är helt värdelös..

    Ska livet vara så här jämt? Är 36 år och det känns som om mitt liv är över.

    Det gör så himla ont. Sörjer mitt jobb, mitt förhållande till sonens pappa som inte höll. Min mamma, pappa och bror som gick bort alldeles för tidigt. Sörjer också vänner som valt bort mig.. Känner mig förtvivlad och så fruktansvärt ensam… 💔 hur ska jag orka leva mitt liv?

    Kanske du kan få sjukersättning istället för att arbeta. Här kan du läsa om på vilket sätt arbetsförmågan brukar vara nedsatt vid din sjukdom: https://roi.socialstyrelsen.se/fmb/bipolar-sjukdom/504 Om andra ”inte förstår” är det bra att hänvisa till liknande styrdokument. Låt ingen tvinga dig till gränsförskjutningar mot något som är för mycket för dig. Vill du däremot sikta mot stjärnorna så är arbetsgivare skyldiga att anpassa allt ifrån arbetstider till uppgifter.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.