Hem > Forum > Arbete & Skola > Kräva chefen på skadestånd?

Kräva chefen på skadestånd?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har, utan att gå in på för mycket detaljer, haft problem med psykisk ohälsa i större delen av mitt liv. Nu är jag snart 33 och börjar äntligen närma mig en utredning för ADHD/liknande. Om/när jag väl får den diagnosen – kan jag då kräva folk som behandlat mig kränkade på skadestånd?

  Framförallt är det min nuvarande arbetsgivare jag tänker på. Jag är 100% sjukskriven, men han visar NOLL respekt för min hälsa. Han tycker att jag bara ljuger och “letar upp läkare som vill dansa till min pipa”. Detta efter att jag bytt från en läkare som tyckte att en promenad och en bok skulle lösa alla min problem – som alltså förmodligen beror på livslång ADHD.

  All kontakt med arbetsgivaren har bara lett till mer ångest, mer depression, mer sömnlöshet, mer ALLT. Han har inte gjort annat än förvärrat min existens. Kan jag kräva honom på skadestånd? Kan jag kräva mina föräldrar på skadestånd eftersom de inte brydde sig om att utreda detta när jag var ung? Är det ens värt att ta den kampen? Kan mitt personliga ombud hjälpa med sånt?

  Så många frågor.. Hoppas någon kan svara. Tack på förhand.

  Glöm det, Sverige är inte usa.

  Glöm det, Sverige är inte usa.

  trevlig ton

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.