Hem > Forum > Arbete & Skola > Kollegor som bara ser felen

Kollegor som bara ser felen

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Jag jobbar med två kollegor som är extremt duktiga på att säga vad jag är dålig på och gör inget själva i princip.. Chefen tycker att jag ska prata med mina kollegor och det har jag gjort men nu står jag på en och samma plats och stampar känns det som. Vi kommer ingen vart. Jag vill inte längre gå till jobbet och har alltid söndagsångest. När jag väl är på jobbet är jag så stressad och vill bara gå hem igen. Vantrivs fast att det är ett nytt jobb och jag inte varit där så länge. Jag tycker det är så svårt med människor som bara ser felen man gör, man får aldrig något bra tillbaka.

  Jag jobbar med två kollegor som är extremt duktiga på att säga vad jag är dålig på och gör inget själva i princip.. Chefen tycker att jag ska prata med mina kollegor och det har jag gjort men nu står jag på en och samma plats och stampar känns det som. Vi kommer ingen vart. Jag vill inte längre gå till jobbet och har alltid söndagsångest. När jag väl är på jobbet är jag så stressad och vill bara gå hem igen. Vantrivs fast att det är ett nytt jobb och jag inte varit där så länge. Jag tycker det är så svårt med människor som bara ser felen man gör, man får aldrig något bra tillbaka.

  stå på dig! Det är tillåtet att ryta ifrån.

  <3 Stor kram till dig, fina du. Bli fråntagen professionell rörelsefrihet genom detalj­kontroll i alla arbetsmoment, bli ständigt tillrättavisad, är ju någon form av psykisk misshandel. Såna där ”informella ledare” är så patetiska. Förmodligen lider de av svår mindervärdeskomplex och ser dig som ett hot. Tror det ofta också handlar om revirpinkande när man får uppleva såna här oönskade beteenden av sina ”kollegor”. Gör som barn och sätt upp en hand som säger ”stopp” när de uttalar sig om något som skulle vara fel. Strunta i att du är på en arbetsplats tycker jag och agera som om det vore i privatlivet. Ha exakt samma nivå hur du förväntar dig att bli behandlad och visad respekt.

  Feg chef också.. Det är ju dock chefen som ansvarar över arbetsmiljön så du kan kräva långt mer av henom. Lagen ser ut så. Gå fram till chefen och säg: Lös det bara. Jag har gjort mitt.
  Bolla det alltså tillbaka till chefen. Det är hens problem nu. På henoms bord.

  Jag har haft rätt liknande problem på jobbet jag var på tidigare, härdade ut i alldeles för många år egentligen men tog mig därifrån efter typ 4-5 år av vantrivsel, första året var bra sen blev det rätt jobbigt, inte lika som du verkar ha det men jag blev mobbad och nedtryckt av mina två kollegor mest av chefen men då hakade ju kollegan på ibland såklart… Man blev så jävla less ibland så jag börja tänka på om jag skulle avsluta allting, alltså avluta mitt liv… Men jag tog mig i kragen och försökte göra en förändring och nu har ja börjat en utbildning på ett helt annat område så det känns spännande och är verkligen en utmaning. Från verkstad till matlagning. Mitt tips är att försök prata med chefen och om det inte hjälper så försöka byta jobb eller gör något annat som du mår bra av o tycker är roligt. Jag skulle gärna ha slutat på jobbet tidigare men hade inte motivationen och hade inte kapaciteten till det förut så…
  Hoppas allt löser sig för dig  <3

  Trådstartaren

  Tack för era tankar! Ni har väldigt kloka tankar. Det jag är mest rädd för är att min chef ska säga att ”man kommer aldrig fungera med alla” , en standard fras som de flesta chefer säger… men det här är på en annan nivå!

  <3 Om chefen säger så kanske du kan invända och svara något i stil med: Hade det varit på den nivån hade jag definitivt inte tagit upp det här med dig. Det förutsätter jag att du förstår. 

  Tänker att en bra chef tar tjuren vid hornen, reder ut ordentligt med alla inblandade vad det är som händer. Den blir aktiv.

  En dålig chef skyller på bristande personkemi och skjuter tillbaka det på en själv. Är passiv.

  Det är enligt mig chefens ansvar att ta upp det med kollegorna. Klart att feedback är bra, men när det bara blir negativt så är det inte så roligt. Man vill ju inte gärna ha 2 idioter som påpekar allt man gör…

  Jag tycker att du ska stå på dig mot chefen. Det är hens ansvar.

  Varit med om precis det där.. så många gånger. (Ofta bland andra kvinnor och inom offentlig verksamhet… )

  Håller med om att det är chefens ansvar.

  Kan du vända det tillbaka till dina kollegor genom att bolla tillbaka eller föregå med gott exempel? Typ säga; Kan du se något bra i det jag gjort? Kan du se något positivt med det här? Har jag gjort något bra någon gång eller är allt dåligt? Varför klagar du alltid? Eller ”Säg något positivt i stället”

  Inte nödvändigtvis göra någon stor grej av det utan låta det slinka ur dig utan att förvänta dig något svar.

  Eller föregå med gott exempel, tacka för hjälpen (om du någon gång får minta hjälp), säg något positivt till dem, positiv feedback (trots att det tar emot) Det visar bara att du är en bättre människa och vad du förväntar dig tillbaka av kollegor, vilken typ av arbetsmiljö du vill vara i. Säger absolut inte att det skulle vara ditt fel eller så, men ibland är det lite ”it takes two to tango” och om vissa männsikor inte har förmågan att skapa en bra arbetsmiljö, vara positiva kanske man får hjälpa dem på traven.

  Om för mycket hamnar hos dig, säg att ”vi kan välj hjälpas åt med det här” eller vi kan väl dela upp det.

  Kanske retar upp folk men då har du i allafall stått på dig. Ibland är et det enda som krävs för att vända saker till det bättre.

   

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.