Hem > Forum > Arbete & Skola > kan man älska sig själv om ingen annan gör det, eller måste man bli älskad först

kan man älska sig själv om ingen annan gör det, eller måste man bli älskad först

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  hej ni kanske ttycker rubriken verkar konstig men jag brottas med dessa frågor varje dag.

  jag har länge känt mig oälskad, ingen vill ha mig. alla tittar bort så fort dom ser mig. jag har så svårt med kommunikation, försöker förstå sammanhanget, men fattar inget. jag är älskar mig själv, och tycker att jag är värd att vara precis som du. men när mobbar en ständigt så så börjar man undra, ofta ser jag människor i klungor stå och skratta och dom verkar ha det trevligt. och jag önskar så mycket att jag kunde vara med. men vad ska man prata om? det känns som att ingen gillar det jag gillar. dvs konst, böcker filosofi mm. jag vill prata om drömmar, om kärleken- om romansen. men jag möts ofta av skepticism och skratt.

  så min fråga lyder som rubriken: kan man älska sig själv om ingen annan gör det eller måste man bli älskad först?

  kanske verkar hur ologiskt som helt, men när det pågår så länge och så ofta så är logiken det enda logiska.

   

  Avatar

  Jag anser det viktigare att älska sig själv. Om en inte älskar sig själv hur ska andra då älska en?

  Gällande ämnen att prata om är det oftast enklast att börja prata ur ett gemensamt sammanhang som jobb eller skola för att senare övergå till andra ämnen. Skvaller ska man vara försiktig med.

  Alla tittar säkert inte bort, men lägg inte ner tid och energi på de som tittar bort.

  Avatar

  Jag anser det viktigare att älska sig själv. Om en inte älskar sig själv hur ska andra då älska en? Gällande ämnen att prata om är det oftast enklast att börja prata ur ett gemensamt sammanhang som jobb eller skola för att senare övergå till andra ämnen. Skvaller ska man vara försiktig med. Alla tittar säkert inte bort, men lägg inte ner tid och energi på de som tittar bort.

  Men hur skall man kunna känna sig värd något när ingen annan älskar en? Om man inte känner sig värd något kan man inte älska sig själv heller.

  Avatar

  Men hur skall man kunna känna sig värd något när ingen annan älskar en? Om man inte känner sig värd något kan man inte älska sig själv heller.

  Jag känner själv sällan mig älskad, men jag låter mig inte definieras utifrån andras kärlek för mig utan ifrån min inre kärlek för mig själv. Den största resan i livet enligt mig är att börja älska en för den man är och sedan låta denna kärlek översköljas på andra.

  Om en definierar kärlek utifrån andras kärlek för en så blir man sårbar där ett brustet förhållande kan skapa mycket självskada.

  Jag brukar kolla på Lisa Nichols YouTube kanal och hon pratar om sånt här. Tips: https://youtu.be/A4LFKCMSZuE?t=2m24s

  Avatar

  Men hur skall man kunna känna sig värd något när ingen annan älskar en? Om man inte känner sig värd något kan man inte älska sig själv heller.

  Genom att aktivt göra saker som du gillar, äta och dricka det du gillar etc. Visa genom handlingar för dig själv att du värderar dig själv och du kommer automatiskt att börja tro att du är värdefull. Värdet ligger i din existens, i dina egna tankar, känslor och upplevelser. Att vara helt beroende av andra för känslomässig stabilitet är ytterst instabilt. Vad händer om kärleken försvinner, eller om du möter människor som inte älskar dig? Då försvinner marken under dig. Det är inte ett stabilt sätt att leva. Först älska dig själv, sedan älska och älskas av andra.

  Avatar

  så min fråga lyder som rubriken: kan man älska sig själv om ingen annan gör det eller måste man bli älskad först?

  Att älska sig själv betyder kort och gott att göra det man gillar att göra i livet. Människan är generellt ingen trevlig varelse, vissa gillar en och andra ogillar en och ogillas man blir man också ofta illa behandlad. Det är ingen mening att sätta sitt hopp till andra människor för att man ska känna sig älskad. Gå din egen väg och människor som gillar vem du är kommer att vilja vara med dig, de andra är inte värda att bry sig om.

  Avatar

  Om du kan lära dig tycka om dig själv i tanken och emotionellt och uppleva det via kroppen – först då kan du ta emot och förvalta andras kärlek till dig.

  Daglig träning för bättre kroppskännedom, meditation, mindfulness, utforska andlighet, naturupplevelser, tystnad, reflektion – för att lära dig vad du känner dig lugn av och vad som tillåter dig vara i nuet och möta alla känslor du har på ett sätt som du klarar att hantera utan att känslorna får ta över – är egenkärlek. Att ge dig mat som ger dig bästa näringen, umgås med folk som ger kärleksfulla möten och bekräftar dina behov, dagliga rutiner för sömn och rörelse är egenkärlek.

  Varje dag, stanna upp och påminn dig allt du kan vara tacksam för.

  Efter en tid leder alla dessa övningar til att din kropp och dina sinnen leder till självkärlek och ur den kan du uppskatta allt annat ur livet. Sen kan du också ta emot sann kärlek från andra.

  Vänta inte på att någon ska älska dig. Var inte passiv. Det du kan göra varje dag i väntan på att hitta kärlek via andra är att ta hand om dig på bästa sätt och varje dag påminna dig att du gjorde vad du förmådde och imorgon kan du ha ambitionen att göra det igen. Du får bättre egenkontroll och vardagen blir lättare att hantera med egenkärlek som jag anser måste komma först.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.