Hem > Forum > Arbete & Skola > Kampen att ta sig iväg till jobbet

Kampen att ta sig iväg till jobbet

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Det har blivit en ond cirkel nu… att jag inte tar mig upp från sängen vilket gör att jag stannar hemma ifrån jobbet.. Är uppe i säkert 2dagar varje vecka…

    Börjar kännas hopplöst och känslan att jag ska komma ur den va cirkel är väldigt liten .  Har pratat med många om detta problem men får inga bra tips. Förutom byt jobb.

    Har ni några hjälpmedel???

    Det visar ju hur lite du bryr dig om ditt jobb, tänker jag. Du kanske vill gå till jobbet som det är tänkt men känner dig helt tom inombords. Om du vill göra bättre ifrån kan det kanske beror på hur ditt liv ser ut i helhet. Saker du bör tänka på är: Hur mycket sover du? Hur mycket fritid har du? Är det för mycket stress på jobbet? Känner du dig välkommen på jobbet, alltså har du kollegor som du trivs med? Om du känner att det är helt fel jobb, så ja, hitta nytt jobb. Fråga din chef kanske om du kan dra ner tid på tjänsten, om det verkligen inte går. Du kanske vill jobba vid en annan tid, om det går. Du kanske kan börja på en annan avdelning. Prata med din chef om att du vill byta jobb, han eller hon kanske kan hjälpa dig med det, om jobbet finns i en annan ort. Det kanske fungerar bättre där. Du ska inte vänja dig vid att det är okej. Ha alarmet på ett bord eller någonstans så att du måste resa dig upp. Ha en balja med kallt vatten på golvet som du kliver i på morgonen, så att du vaknar ordentligt. Ät bra mat så att du orkar hela dagen, alltså nyttigt men inte för mycket mat så att du får ont i magen. Du ska vara lagom mätt bara. Börja träna om du inte gör det, så att din kropp orkar med hela dagen och även finner lugn. Det finns mycket du kan göra. Planera hur du ska jobba, det kan typ vara när du ska gå på toaletten eller hur din rutin på morgonen är. Om du strukturerar kanske alla dagar känns lika. Men då kan du vänja dig lättare och då vet din kropp och du själv vad du ska göra. Om det inte känns bra sen när du har testat det kan du göra lite annorlunda saker. Om det inte går att planera något kan det vara typ vad du ska ta med som vatten eller halstabletter. När du planerar förbereder du dig mentalt till jobbet. tänk inte på om du tycker om det eller inte utan på hur du ska göra för att klara av dagen.

    Jag är i en liknande situation med vet att det i mitt fall beror på ångest. Hur mår du? Finns det något som gör att du mår dåligt av jobbet? Eller känner du dig allmänt omotiverad?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.