Hem > Forum > Arbete & Skola > Jag hatar psykologer

Jag hatar psykologer

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Avatar

  Jag är säker på att de finns en bra psykolog därute. Men jag har aldrig träffat en. En gång var jag inne i en psykos å hallucinerade. Verkligheten smälte ihop som en lsd tripp, och jag var panikslagen. Så bestämde mig för att ringa till psykiatrin.. ¨Vad ser du då?!¨ Fråga hon i telefonen med en snorkig attityd. ¨Hur ska jag kunna hjälpa dig, om du inte kan förklara vad du ser?¨ Jag var så livrädd.. Mina hallucinationer var så utanför denna värld.. Jag kunde inte förklara dom, och hon i telefonen kunde inte hjälpa mig för att jag inte kunde förklara vad jag såg, å mina vänner var tvungen hjälpa ut mig ur mitt sinnestillstånd. Jag fick inte ens en tid att träffa en psykiatriker.. De bad mig uppsöka en psykolog. Men de kosta över 1000kr, å jag har absolut inte råd med de. Då jag går på soc bidrag..

  En annan psykiatriker jag var hos sa till mig, ¨Varför är du så konstig?¨
  Vad är de för jävla fråga? Vad fan ska jag svara på de? Psykologer känns så himla dömande, å jag tror de har nå storhetsvansinne, som ska ta betalt över 1000 kr för 1 timme.. Vad är dom? En jävla hora eller? Herregud människa. Om jag ska betala 1000 spänn så ska de fan bota mig för livet. Men stor chans de kommer hända..

  Andningsövningar, meditation, träning, å Gud är det bästa för mig. De kanske är bra att den psykologiska hjälpen är katastrof. Var de försöker droga en med bedövningsmedel, för de själv har noll aning om vad de ska göra för att hjälpa en.

  Var till en psykolog när jag var 23, just efter jag försökt ta mitt liv, och sa att jag tycker de är jobbigt att prata med människor. Han svara ¨Ah socialfobi. Jag ska skriva ut ett recept till dig.¨ Jag var där i 1 minut, å han ger mig en diagnos, och medicin som att han vet vad som är fel på mig?

  Jag hatar psykologer! Jag hatar, hatar, hatar, hatar, hatar psykologer!!

  Inte konstigt folk mördar, våldtar, misshandlar, å tar livet av sig med de som vårt hjälpmedel.. Jag har fått bättre hjälp av präster än psykologer.. Alltså kom igen samhället..

  Jag ska göra allt i min makt för att utbilda mig till en psykolog, och jag kommer hjälpa vem som helst, även stackars drogmissbrukare som blir nekad vad jag tycker alla är berättigad till som en mänsklig medborgare av samhället. Hjälp för ens välmående.

  Jag tycker så synd om mördare.. Så klart de mördar, vad ska de annars göra? Vars är hjälpen? Hallå? Har bara sökt den av hundratals psykologer ända sen jag var ett självmords benäget barn.. Alltså inga barn ska behöva vara fucking självmordsbenägna.. De ska jag dedikera mitt liv till. Även om jag måste krypa i en pöl av mitt eget blod, å mina tårar.. Ingen! Ska behöva få gå igenom de jag fått gå igenom..

  Avatar

  Hej,

  Jag kan förstå dina känslor!

  Vet inte om det är en generationsfråga också men jag har inte riktigt tänkt att det är psykologerna som ska rädda oss från att inte bli mördare, våldtäktsmän eller misshandlare? Sådär överlag så? Utan jag har snarare bilden av att det är samhället som svikit då? Alltså t ex socialtjänsten som inte räddade barnen när de for illa hemma. Skolan som kanske blundade trots att det funnits uppenbara tecken på våld och försummelse. Och sedan givetvis BUP och psykiatrin. Men att det liksom är en kedja av en rad olika händelser som kan leda då till svåra trauman? Och att det ofta brukar finnas ganska mycket svek runtomkring personer som råkat väldigt illa ut? Alltså att omgivningen har blundat? Kan tänka mig också, för så har jag också känt, att när man då äntligen tror att man ska få hjälp av en psykolog, bli sedd och hörd, så kan fallet bli gigantiskt om man även där råkar ut för elakheter och att personen inte alls verkar vilja hjälpa utan snarare signalerar att man är jobbig på något sätt? Kan det vara något sånt det här handlar om för dig – om du vill säga? <3

  Jag är säker på att de finns en bra psykolog därute. Men jag har aldrig träffat en. En gång var jag inne i en psykos å hallucinerade. Verkligheten smälte ihop som en lsd tripp, och jag var panikslagen. Så bestämde mig för att ringa till psykiatrin.. ¨Vad ser du då?!¨ Fråga hon i telefonen med en snorkig attityd. ¨Hur ska jag kunna hjälpa dig, om du inte kan förklara vad du ser?¨ Jag var så livrädd.. Mina hallucinationer var så utanför denna värld.. Jag kunde inte förklara dom, och hon i telefonen kunde inte hjälpa mig för att jag inte kunde förklara vad jag såg, å mina vänner var tvungen hjälpa ut mig ur mitt sinnestillstånd. Jag fick inte ens en tid att träffa en psykiatriker.. De bad mig uppsöka en psykolog. Men de kosta över 1000kr, å jag har absolut inte råd med de. Då jag går på soc bidrag.. En annan psykiatriker jag var hos sa till mig, ¨Varför är du så konstig?¨ Vad är de för jävla fråga? Vad fan ska jag svara på de? Psykologer känns så himla dömande, å jag tror de har nå storhetsvansinne, som ska ta betalt över 1000 kr för 1 timme.. Vad är dom? En jävla hora eller? Herregud människa. Om jag ska betala 1000 spänn så ska de fan bota mig för livet. Men stor chans de kommer hända.. Andningsövningar, meditation, träning, å Gud är det bästa för mig. De kanske är bra att den psykologiska hjälpen är katastrof. Var de försöker droga en med bedövningsmedel, för de själv har noll aning om vad de ska göra för att hjälpa en. Var till en psykolog när jag var 23, just efter jag försökt ta mitt liv, och sa att jag tycker de är jobbigt att prata med människor. Han svara ¨Ah socialfobi. Jag ska skriva ut ett recept till dig.¨ Jag var där i 1 minut, å han ger mig en diagnos, och medicin som att han vet vad som är fel på mig? Jag hatar psykologer! Jag hatar, hatar, hatar, hatar, hatar psykologer!! Inte konstigt folk mördar, våldtar, misshandlar, å tar livet av sig med de som vårt hjälpmedel.. Jag har fått bättre hjälp av präster än psykologer.. Alltså kom igen samhället.. Jag ska göra allt i min makt för att utbilda mig till en psykolog, och jag kommer hjälpa vem som helst, även stackars drogmissbrukare som blir nekad vad jag tycker alla är berättigad till som en mänsklig medborgare av samhället. Hjälp för ens välmående. Jag tycker så synd om mördare.. Så klart de mördar, vad ska de annars göra? Vars är hjälpen? Hallå? Har bara sökt den av hundratals psykologer ända sen jag var ett självmords benäget barn.. Alltså inga barn ska behöva vara fucking självmordsbenägna.. De ska jag dedikera mitt liv till. Även om jag måste krypa i en pöl av mitt eget blod, å mina tårar.. Ingen! Ska behöva få gå igenom de jag fått gå igenom..

  Ja de är sjuka i huvudet och psykopater! Man har det bättre utan dem! Man ska betala för att bli behandlad som skit! De är vidriga! Eller så säger de massa fina ord men bryr sig egentligen inte! Jag har blivit misantrop pga vården och detta samhälle!

  Jag kan berätta om hur det gick till den gången jag bestämde mig för att aldrig någonsin ta livet av mig vad som än händer: en psykopat-kärring på psykiatrin hade knäckt mig totalt och när jag gråtandes var på väg ut genom dörren sade hon med ett stort flin; ”Tänker du gå och ta livet av dig nu eller?” Det ironiska är att det är nog tack vare det som jag fortfarande lever, att jag INTE tagit livet av mig! Jag skulle aldrig kunna låta en sån människa få rätt och få vinna, och kunna säga: ”Vad var det jag sade, hon VAR ju sjuk!” Så på ett sätt har jag henne att tacka, trots att hon var brutalt elak och värsta psykopaten! Kanske det var hennes tanke? Omvänd psykologi?

  Avatar

  Jag vet. Många psykologer är vanliga skitungar som plagiatat sig igenom utbildningen ”bara för att ha ett ´bra´jobb”

  Dom fattar noll, kommer från familjer där man bara måste ha nåt ´bra´jobb, men är eg totalt ointresserade/ovetande om människors psyken

   

  Prova att gå på kognetiv terapi istället?
  Där riktar dom mer in sig på övningar, än att analysera o forska i dina tankar och försöka passa in i olika ”modeller” som dom läst om på en enda lektion för 3 år sen

   

  Att gå hos psykolog är som att ge dom ett läxförhör retroaktivt

  Jag anser att psykologer behövs och jag vet folk som fått bra hjälp av dem, men själv sällar jag mig till skaran som inte haft någon nytta av dem. De psykologer jag träffat har bara följt en mall och inte alls kunnat anpassa sig till mig som individ. När deras metoder och manualer inte fungerat har de försökt passa in mig i mallen istället för att utgå från hur jag fungerar. Den bästa hjälpen har jag fått från en diakon i Svenska kyrkan. Hon utgår från sunt förnuft och mig som individ, och krånglar inte till det med en massa standardiserade mallar.

  Asså om jag hade kunnat göra något att backa/hjälpa/stödja dig, så hade jag. Du går igenom helvetet, och min syster haft haft liknande erfarenheter. Speciellt i ett sådant emotionellt kallt land, så blir det ännu värre.

  Men det jag vill säga att du är skitrolig i hur du skriver. Älskar hur du formulerar dig

  Asså om jag hade kunnat göra något att backa/hjälpa/stödja dig, så hade jag. Du går igenom helvetet, och min syster haft haft liknande erfarenheter. Speciellt i ett sådant emotionellt kallt land, så blir det ännu värre. Men det jag vill säga att du är skitrolig i hur du skriver. Älskar hur du formulerar dig

  Vem av oss i tråden skriver  du till nu? 🙂

  Avatar

  Om du inte gillar din psykolog försök hitta en ny. Psykologer är kliniska hjärngymnasister. De kan böja och vrida på dina tankar och ta dig ner i djupet och upp bland molnen. Viktigaste är att du är medveten om att psykologen också arbetar med sig själv under ert möte. Det finns inga snabba lösningar.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.