Hem > Forum > Arbete & Skola > Jag är stressad hela tiden

Jag är stressad hela tiden

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Min stress tar över mitt liv, jag har svårt att gå till skolan för den lägger bara på mer press och mer arbete vilket leder till mer stress om jag inte blir klar med mitt arbete. Jag har flera prov och uppsatser som jag behöver göra men eftersom min stress tag över mitt liv har jag jätte svårt att plugga för så fort jag försöker så blir jag bara mer stressad att jag inge kommer klara provet eller få ett dåligt betyg för jag inge varit på lektionen och lyssnat på vad läraren sagt som kanske är viktigare än vad som står i boken. Jag får ångest så fort jag går till skolan och jag blir bara stressad. Mina vänner fattar inte och vill att jag ska komma till skolan men dom gör det bara värre. Jag fungerar också att byta klass eftersom min lärare har kränkt mig många gånger men blir stressad över tanken om en ny klass som kanske inte gillar mig eller att det blir mer jobb eller svårare som gör så jag blir stressad.

    Om man känner sig stressad kan man göra olika mindfulnessövningar och på sikt få ner sin stress. Jag tänker att du behöver någon att prata med om din situation så du inte behöver bära detta själv. Det kanske finns en sjuksköterska eller kurator på skolan. Kram

    Avatar

    Låter jättejobbigt! Känner även igen den där hutlösa stressen det kan innebära när man halkat efter. Det är så svårt att plugga i det tillståndet.

    Tror därför på att kanske prata med respektive lärare för varje ämne där du ligger efter? Be om förlängd tid och förklara att du ligger efter. Det brukar kännas så extremt mycket bättre oftast när man pratar med de som har mer “makt” eller vad man ska säga, över ens situation. Kanske lägga upp en gemensam plan. Något kanske kan lämnas in efter sommaren. Man kanske tror något har en viss deadline, men så visar det sig att man kan skjuta lite på det när man väl förklarat situationen för läraren.

    Tänker att lärare är inte omöjliga alltid och vill oftast i stället, är måna om, att eleverna ska klara sina studier – utan att också må dåligt under tiden. Undvik dock den där läraren som kränkt dig, verkar jätteotäckt.

    Jag har också uppfattningen att lärare speciellt tycker om när man öppnar sig för dem. De verkar inte gilla när eleverna inte berättar varför något inte är som det ska. Tror på att vara ärlig.

    För att lugna nervsystemet tror jag ändå det kan vara en god ide att återgå till skolan. För det blir en negativ spiral om du inte är där, sitter hemma och oroar dig för att du missat information som getts i skolan, osv. Förstår dock att det också är ångestskapande. Men efter en tid tror jag definitivt det kommer lätta. Känslan av att vara på rätt väg igen kan då komma tillbaka.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.