Hem > Forum > Arbete & Skola > Jag är på fel plats

Jag är på fel plats

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • De senaste månaderna har jag på allvar börjat fundera på om jag har gått helt fel väg i livet. Förutom att ha missat mycket socialt under mina tonår på grund av sociala problem och hemmasittande, så har en känsla av utanförskap och otillräcklighet förföljt mig långt efter att jag flyttade hemifrån och till universitetet för att plugga.

    Nu, med en doktorandtjänst, känner jag mig fortfarande som en biprodukt i folks liv. Efter ett speciellt hårt samtal med en chef för snart ett år sedan har jag också fått bekräftat att jag definitivt inte uppnår någons förväntningar på mig. Att jag har fått en tjänst som lätt hade kunnat gå till någon mer passande och bidragande grämer mig något fruktansvärt.

    Jag arbetar på att ställa om mitt tankesätt – att vara tacksam för de möjligheter jag har fått och göra det mesta jag kan av dem, men i slutändan känns det ändå alltid om att jag har blivit tilldelad någonting jag definitivt inte förtjänar (eller kanske ens vill ha?). Tanken på att jag har lagt nästan ett decennium på ett ämne som jag bara trodde att jag fann givande är mer än tillräckligt för att gamla självskade-och-självmordstankar ska bubbla upp till ytan igen. Jag känner mig inte i närheten av mina kollegors kapacitet, och ingenting jag kan bidra med är någonting de inte kunnat göra bättre. Jag står snarare i vägen för effektivitet.

    Det äter upp mig, inifrån och ut.

    Du låter väldigt hård och orättvis mot dig själv. Från min horisont så har du redan lyckats med en massa saker. Det enda som är viktigt, själva kärnfrågan, är väl om du trivs med det du gör. Det är aldrig fel att byta riktning i livet och jag tror inte att någon tid är bortkastad bara för att det inte ledde dit man trodde. Vare sig du väljer att stanna eller inte hoppas jag att du kan vara lite snällare med dig själv.

    Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver. Har också pluggat på universitetet, jobbat och nu fått en experttjänst på ett företag men känner mig som en bluff.

    Det känns som att alla andra är mycket mer kompetenta och jag har konstant ångest. Har haft samma känsla på alla arbetsplatser jag varit på men nu är det värre än någonsin. Det äter verkligen upp en.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.