Hem > Forum > Arbete & Skola > Hej allihopa!

Hej allihopa!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag pluggar just nu en psykiatrikurs och ska intervjua människor som haft/har psykisk ohälsa.
  Jag har själv varit på botten men tyvärr kan man inte svara enbart efter egna erfarenheter i uppgiften. Kursen är superintressant och målet med min googling var egentligen att jag skulle maila olika organisationer, jag kom in på denna sidan och tänkte att vem svarar inte bättre på frågorna än människan själv.
  Hoppas verkligen ingen tar illa upp eller så, eftersom forumet egentligen inte är till för detta, men hade uppskattat svar SÅ mycket.

  Frågorna är iallafall:
  1. Hur har din psykiska ohälsa påverkat dig? Din vardag? Dina relationer?
  2. Om du sökte vård, vilken vård fick du? Tyckte du att du fick informationen du behövde? Tex angående behandling, information om eventuell sjukdom/tillstånd?
  Om du inte har sökt någon vård, har du stöd någon annanstans?
  3. Vad är dina tankar kring bemötandet av psykisk ohälsa? Av personal, samhället, familj?
  4. Tyckte du att du fick den hjälp du behövde?

  Hej!

  Härligt att läsa om din glöd och entusiasm, blir glad av sånt:-)

  1) Jag har isolerat mig mycket. Vilket påverkar mitt sociala liv enormt. Efter ett tag så slutar alla ringa och kraften finns inte där för att återuppta kontakt.

  2) Jag sökte vård och fick faktisk ett väldigt bra bemötande och erbjöds flera olika kurser och program för att förstå, hantera och bemöta sånt jag är mindre bra på. Har diagnosen ADHD, fick den som vuxen och hade lyckligtvis en Mamma som var mycket engagerad i min vård.

  3) Jag har bara mycket positiva erfarenheter av psykvården, tror det beror delvis på att jag är en s.k tillmötesgående, engagerad och ”vänlig” patient. Utöver vården så har jag hittills varit ganska förtegen om min diagnos pga rädsla.

  4) Njaa. Tror inte på en perfekt psykvård som passar alla. Jag har börjat förstå att jag måste plocka russinen ur kakan på flera olika håll och göra en egen tårta.

   

  Lycka till med kuren och återigen så härligt att du har hittat något du tycker är intressant.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.