Hem > Forum > Arbete & Skola > Har jag det tillräckligt jobbigt hemma för att få hjälp?

Har jag det tillräckligt jobbigt hemma för att få hjälp?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hemma har jag syskon, tvp tycken, mitt yngre syskon är under utredning av adhd. Han ska konstant vara högljud, bråka, slåss, säga fula grejer och kränka andra. Han tar aldrig ansvar över sina handlingar skyller på andra ljuger och är allmänt egoistisk. Han kan ofta ljuga om vart han är. Bli sur om han inte får som han vill och kalla tex mig hora och fitta tex om han inte får npnting jag bakat.
  Hans oansvarighet har resulterat i att han tex inte får baka, ha sitt betalkort, ha mobilen på kvällen. Men vi alla andra i familjen blir väldigt nedtryckta. Mina föräldrar är ständigt stressad iaf mamma. Sen gör inte min lillebror d bettte direkt. Han ska alltid bråka o säga nej hela tiden han kan inte ens göra vanliga sysslor så som att borsta tänderna utan att pappa behlver ”leka” hnm till tex sängs. Pvs brottas och jagas d tycker han e kul. Han är 12 snart 13. När jag var u den åldern lagade jag mat själv, var hemma själv, tog ansvar mm han är som en 4 åring. Får han inte som han vill kan han börja slåss vilket hönder ofta väldigt ofta. Slåss för han innan han kommunicerar. Han begränsar oss hela tiden man skämma lver hnm ute p stan o resturanger han e hela tiden otrevlig och gör så att hela familjen mår dåligt. Han äter upp allt han hittar i skåpen och skyller på alla andra. Vi kan inte ha snacks hemma mer ön p lördagar annars e d slut direkt.
  han slåss hela tiden vilket innebär att det blir väldigt mycke ljud o liv vi har en hund och katt hemma som blir lagom skrämda o ja när ja försöker säga till går ist skäll för jag gör allt värre tydligen. Han skriver även N ordet varje dag i tex spel och ba för att han tycker d e kul(vi har ljus hudfärg) jag blir väldigt typ tom inombords, han är liksom all uppmärksamhet och så i huset vilket tar all min och mitt andra syskons ”uppmärksamhet ” från våra föräldrar. Ja vne d e ba mycke o ofta känner jag att jag vill bort från detta hem och bo hos tex mina kusiner. Jag vågar inte ta upp d mer än vad jag redan gjort m tex mamma dom skyller allt på att han är i en jobbig fas och att d försöker sitt bästa. HAN HAR VAROT SP SEN HAN FYLDE 2. Jag minns när jag var liten och han var alltid arg jag tänkte ”detta kommer gå över snart det är bara en period” jävla lång period för han är fast i den ftf. Jag vill ba bort och ta en paus från hemma en stund.

  Det låter som att han kan ha “defiance disorder”, kan komma med adhd (jag har det). Låt honom skriva en lista med det han själv vill göra under en dag hemma, och om han slutför detta så får han kryssa för en ruta, tex. Borsta tänderna… Att sätta krysset i rutan kan ge dopaminpåslag, vilket vi adhd personer saknar och älskar. Kanske är värt ett försök?

  Det låter som en jättejobbig och krävande situation. Har ni möjlighet att få någon kontaktperson eller kontaktfamilj som kan avlasta er på något sätt.
  Styrkekram från mig till dig😍

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.