Hem > Forum > Arbete & Skola > Forum för 10-åringar för att hitta vänner

Forum för 10-åringar för att hitta vänner

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Min tioåriga son får inte kontakt men andra barn. Han försöker och vi föräldrar försöker. Men det är svårare att hjälpa till som vuxen ju äldre han blir. Och vi ser hur han ständigt blir bortvald, ”bortglömd” eller behandlad som luft av sina klasskompisar.

    När jag var i hans ålder hade jag flera brevvänner, en del under lång tid som utvecklades till riktiga vänskapsrelationer. Jag funder nu på om det finns forum dit barn som söker nya vänner i sin geografiska närhet kan vända sig? Vi har varit restriktiva med nya kontakter på nätet pga rädsla för gromning. Men jag börjar tänka att detta kan vara vårt barns möjlighet till att få riktiga vänner. Om vi bara hittar ett säkert forum och finns närvarande som vuxna och hjälper honom att inte hamna snett.

    Har ni tips på den typen av forum? även andra tips som kan hjälpa honom tas förstås också gärna emot.

    Tack från en ledsen och orolig mamma

    Min tioåriga son får inte kontakt men andra barn. Han försöker och vi föräldrar försöker. Men det är svårare att hjälpa till som vuxen ju äldre han blir. Och vi ser hur han ständigt blir bortvald, ”bortglömd” eller behandlad som luft av sina klasskompisar. När jag var i hans ålder hade jag flera brevvänner, en del under lång tid som utvecklades till riktiga vänskapsrelationer. Jag funder nu på om det finns forum dit barn som söker nya vänner i sin geografiska närhet kan vända sig? Vi har varit restriktiva med nya kontakter på nätet pga rädsla för gromning. Men jag börjar tänka att detta kan vara vårt barns möjlighet till att få riktiga vänner. Om vi bara hittar ett säkert forum och finns närvarande som vuxna och hjälper honom att inte hamna snett. Har ni tips på den typen av forum? även andra tips som kan hjälpa honom tas förstås också gärna emot. Tack från en ledsen och orolig mamma

     

    Detta är ett helt anonymt forum som man kan regga sig på med vilken e-post som helst, dessutom läsa utan ens det.

    Jag hoppas du förstår olämpligheten i att diskutera hur man kommer i kontakt med barn här. Jag skrev ett mindre trevligt svar till dig tidigare som klargjorde att jag ställer mig tveksam till att du ens är en förälder. Det är för att jag finner det mindre sannolikt att en förälder skulle ha så dålig OPSEC och mer sannolikt att någon idiot som vill komma i kontakt med barn gör ett sådant försök. För att det är så urbota olämpligt. Men admin, vår beskyddare, tog bort det. Världen är full av ondska och vi måste göra allt för att skydda våra barn.

    Om du är på riktigt så både tror och hoppas jag att det löser sig. Det var nördarna i skolan som får får de fina jobben i vuxen ålder. De flesta i min bekantskapskrets har yngre barn men jag har ett exempel som påminner om ditt. En tidigare kollega vars unge mådde piss i skolan, var utfryst och hade inga vänner. Ett par år senare var det nästan tvärt om. Jag vet faktiskt inte vad som hände. Det svänger fort i de åldrarna. Men kom ihåg att en enda genuin vänskap är mer värt än alla facebook vänner i världen.

    Passa på att spendera tid med ungen. Gå ut i skogen o läs en bok, är det mörkt gör det med ficklampa. Köp en ficklampa med vitt, rött, blått ljus, passa på att även leka med de olika skenen och se hur det påverkar ert naturliga mörkerseende. Varusteleka har en bra pannlampa med olika färger, Princeton Tec Charge MPLS.

    För info: Rött ljus är för att påverka mörkerseendet mindre, och dessutom vara mindre tydligt för andra, blått är för att lättare se blod vid en eventuell skada eller blodspår i t.ex jakt sammanhang.

    Snart har han vänner igen o då kommer han inte vilja umgås med dig längre, så passa på.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.