Hem > Forum > Arbete & Skola > Förälder med PTSD

Förälder med PTSD

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Jag lever med PTSD efter att ha levt i flera år under våld i nära relation med mina barns pappa. Barnen är nu 4&6år gamla och det är 1 1/2år sedan jag flyttade ifrån pappan.

  Han försöker fortfarande, med alla medel, att ha kontroll över mig. Han använder barnen som vapen och gömmer sig bakom dom med sitt sjuka beteende.

  Det har gått så långt att jag står emellan att be tingsrätten om ensam vårdnad eller att han får ha dom på heltid (men ej skriva av mig min del av vårdnaden) och att jag får umgänge med barnen 2 av 3 helger.

  Jag skäms över dessa tankar. Jag vet att dom inte har det bra hos sin pappa, men dom kommer aldrig att få en mamma som mår bra så länge det fortsätter så här.

  Till allt detta hör även att jag är ensam fast i en by med min övriga familj (mamma, pappa och bror) och mina vänner 2,5h bort med bil.

  Finns någon mer här som har såna tankar? Är det rätt eller fel att tänka så här?

  Jag tycker definitivt att du ska kämpa för att du ska få ensam vårdnad om dina barn. Att du fortfarande lider av PTSD har ju sina orsaker, och mycket tror jag beror på att du inte blir fri från relationen till den andra föräldern. Det är inte ovanligt att en manipulativ person även använder gemensamma barn som vapen mot den andra föräldern, och det kan vara en svår strid att ta ensam. Man kan nog känna sig väldigt bakbunden i en sådan situation. Samtidigt är det värt att kämpa för att få en bra relation till sina barn, du kommer få tillbaka det på många olika vis den dagen dom blir självständiga individer. Ta hjälp av olika instanser och människor du har i din omgivning som du litar på, och var öppen med hur du mår och känner. Jag hoppas du hittar vägar att kunna må bättre och få ett liv som fungerar för dig och dina barn. 💕

  Håller med ovan 🙂

  Kämpa för det du brinner för <3 Du förtjänar att må bra tillsammans med dina barn. Du låter som en omtänksam person!

  Kram

  Trådstartaren

  Tack för ert stöd 💜 vi har tingsrätten den här veckan och jag hoppas på att domaren ser situationen och ger en bra dom, för både mig och mina barn 🙏

  varsågod <3 Jag tror på er! Kram

  Avatar

  Håller tummarna för en positiv dom <3

  Förstår också att det är helt dränerande och traumatiskt att bli utsatt av ditt ex. Att det blir svårt att vara en mamma som ”håller ihop” under de förskräckliga omständigheterna. Usch, känns också som så klassiskt misshandlare att försöka knäcka och försvaga sitt offer. Jag tror också på att du själv får vårdnaden, hoppas tingsrätten också ser det nu i dagarna!

  Skickar styrka och hopp

  Avatar

  Det är inte mycket till hjälp men jag hoppas de här texterna kan vara en ljuspunkt. Gärningsmän ska ges en chans till behandling /omhändertagande. Tar de inte chansen tvingas de till det.

  Trådstartaren

  Den här sommaren har varit hemskt. Tingsrätten dömde till överlämning i lekparken oss föräldrar emellan med ett umgängesstöd. Det gjorde att min ångest har ökat och jag har varit sjukskriven i snart 4 månader. Utredningen för enskild vårdnad är inlämnad och jag går bara och väntar på ett besked.
  Jag söker jobb på andra orter, för oavsett om jag får med mig barnen eller inte, så måste jag härifrån. För mig. För barnen. I det långa loppet

  Avatar

  Ta kontakt med socialtjänsten i den kommun du bor i, ring kvinnojourer. Hjälptelefoner: bris och nationella hjälplinjen. Ta kontroll över dina tankar, lämna inte ut dig dvs. Berätta så lite så möjlighet om dig själv till mannen du är rädd för och dra dig ur långsamt och metodiskt.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.