Hem > Forum > Arbete & Skola > Fattar inte hur jag ska få jobb.

Fattar inte hur jag ska få jobb.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
  • Jag är 19 och tog studenten förra sommaren från Teknikprogrammet men lyckades inte komma in på högskola eller universitet. Ända sedan dess har morsan viljat att jag hittar ett jobb. Det som gör det så jobbigt är att jag har nu aktivt sökt efter jobb sedan Augusti men har bara fått 1 intervju. Den gick inget vidare och jag fattar inte hur jag ens ska göra. Jag är rädd för att bli utslängt. Livet känns hopplöst och jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra. Jag har ingen att prata med eller få tips ifrån. Jag mår så dåligt att jag funderar att bara ta den enkla vägen ut och ta livet av mig. Jag är så värdelös att jag inte ens kan få jobb på max eller donken…

    Man brukar kunna få en praktikplats med en praktiklön. Kolla med arbetsförmedlingen, de brukar hjälpa till med detta. Det är ett alternativ till att få något att göra och få arbetslivserfarenhet.

    Ett annat alternativ är att studera någon kurs på t ex Folkhögskola eller liknande.

    Du är inte värdelös. Det kommer att lösa sig, helt säkert.

    Hej hej!

    Låter väldigt jobbigt.

    Jag funderar lite på, vill du ha ett jobb? Är du motiverad?

    Försök hitta motivationen inom dig varje gång du skriver en ansökan eller går på en intervju- intala dig själv att du verkligen vill få det här jobbet för att x. (t.ex. Du vill ha spara pengar för att köpa något specifikt, eller spara till en lägenhet, eller spara till en resa eller vad som.)

    Gillar du teknik? Försök söka jobb inom det området och framhäv att du verkligen är intresserad av yrket osv.

     

     

    Trådstartaren

    Hej hej! Låter väldigt jobbigt. Jag funderar lite på, vill du ha ett jobb? Är du motiverad? Försök hitta motivationen inom dig varje gång du skriver en ansökan eller går på en intervju- intala dig själv att du verkligen vill få det här jobbet för att x. (t.ex. Du vill ha spara pengar för att köpa något specifikt, eller spara till en lägenhet, eller spara till en resa eller vad som.) Gillar du teknik? Försök söka jobb inom det området och framhäv att du verkligen är intresserad av yrket osv.

    Problemet med att få jobb inom teknik är att alla kräver antingen en universitetsutbildning eller minst 2 års erfarenhet

    Vet inte var du bor men sök dig norrut, dom bygger ju mycket industrier där och har kanske användning av det du kan, eller vill lära upp dig.

    Det är lågkonjuktur nu så företag vill inte satsa. Jobbar med teknik och det skärs ner överallt. Mao är det inte ditt fel utan marknaden är lite trög nu. Nästa år kommer det bli bättre när röntorna börjar sänkas och företagen börjar investera igen.

    Vi är en grupp studenter som studerar programmet Digital design och innovation på Högskolan i Halmstad.

    Vi arbetar i nuläget med ett projekt som handlar om personer som varit utan sysselsättning under längre tid. Sysselsättning innebär arbete, praktik och utbildning.

    Målet med enkäten är att få insikt från personer utan sysselsättning som besitter IT-kompetens och förstå deras perspektiv i att söka sysselsättning.

    Du svarar på enkäten genom denna länk: https://forms.gle/DBh2sDYyYZi47qsH9

    Tacksam för om ni vill hjälpa oss i vårt arbete!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.