Hem > Forum > Arbete & Skola > Ensam och ledsen

Ensam och ledsen

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Hej!
    jag känner att jag är ensam och ledsen! Jag tror att jag har en depression för att jag har varit ledsen och känner besvikelse för att mina kompisar inte har umgåtts med mig som förut när jag var mindre! Detta jobbiga med kompisar startade i typ 7:an i högstadiet! Alltså jag fick mindre kompisar och hängde mindre med folk på fritiden! Nu när jag är 16 år och ska börja gymnasiet känns livet svårt och man mår dåligt på grund av att ingen har lust att umgås med en som har autism och add och är annorlunda! Känner någon igen sig?

    Jag var inte bara ensam när jag var i din ålder, jag var rent ut sagt utmobbad. Hade jag vänner gick de på andra skolor. Jag spenderade mer tid än nödvändigt till att vara för mig själv och det var inte bara känslor jag hade, en hel klass vägrade ta kakor till lunch för att det var jag som hade bakat. Vare sig man är neurotypisk eller inte är alla tvugna att finna sig själva först. Det är tråkigt när man behöver göra det tidigt och för att ingen annan har tid eller lust och ses, men kan man lära sig att trivas i sitt eget sällskap blir det lättare att prata med och ta del av andra sociala sammanhang också. I och med det att jag numera vet vem jag är och vad det betyder för mig kommer jag bra överens med mina arbetskamrater, men jag har dessutom många vänner utanför jobbet och i byn jag bor i därför att alla jag ännu känner har fått finna sig i mig på samma villkor som jag gjort.

    Du är bara 16 (?)….så gymnasiet kommer ge dig nya vänner osv. Var dig själv. Gymnasiet är en ”breaking point”. Var bara dig själv , så kommer du finna likasinnade. Antagligen vänner du kommer ha resten av ditt liv. Gör inte mitt misstag…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.