Hem > Forum > Arbete & Skola > Elaka ord

Elaka ord

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Har en pojkvän som blir väldigt aggressiv när han dricker. Han dricker också stora mängder när han väl gör det. Förr blev vi alltid osams när vi var ute både två, jag har nu tagit avstånd från alkohol pga att jag inte vill bli osams och inte bli hackad på. Han säger mycket elaka saker, allt är mitt fel, jag ska tänka på vad jag säger. Och har jag inte ex frågat honom när han varit ute ”hur har du det?” Så får jag kritik för att jag inte frågat, och jag är obrydd. Men han frågar inte heller mig hur jag har det när jag är kvar hemma. Han döljer också mängden alkohol han dricker. Och vet väl att jag inte gillar när han dricker. Har berättat att jag blir rädd , känner mig otrygg, att han beter sig elakt och att jag blir ledsen på det sättet han är när han har druckit. Jag vet inte vad som krävs för att han ska förstå eller vilka förstå hur jag känner trots att jag berättar. Hela jag är fel. Finns det fler som kan relatera eller bara komma med råd. Jag blir så ledsen och får en klump i magen men vågar inte heller visa det för då får jag skäll för det också.

  Avatar

  Hej!

   

  Min förståelse för din situation sträcker sig bara till en viss del. Jag tror att du måste förstå att din pojkvän har stora problem med sig själv. Det är inte ditt fel att han har alkoholproblem.  Lämna honom om han inte slutar. Du är inte fel. Jag tror inte att han uppskattar dig tillräckligt mycket. Vem ska du vända dig till? Ta kontakt med vänner och sjukvården. Spring, spring!

  Hej.

  Jag tror tyvärr att du måste ställa någon form av ultimatum när det gäller drickandet, annars lär det förmodligen fortsätta eftersom han inte har lyssnat på dig hittills. Jag vet att det kanske är lättare sagt än gjort men det är svårt att bygga på en relation som är destruktiv pga alkohol.

  Om han förstår att du menar allvar kanske ni kan söka hjälp sen i form av terapi eller liknande om det behövs. Men försök att vara tydlig mot honom. Ta hjälp av närstående familj eller vänner. Låt honom inte behandla dig illa. Lycka till

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.