Hem > Forum > Arbete & Skola > Behöver råd

Behöver råd

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Bakgrund om mig.

  Föreställ dig 23 årig kille med ångest, stress, självmordstankar och inget självförtroende eller självkänsla. Är ledsen i smyg. Noll sociala skills. Ingen motivation, känner hopplöshet och är rädd för framtiden. Har känt så här sedan tidig tonår.

  Jag vill må bättre men vet inte hur. Jag misstänker att psykolog och antidepressiva väntar om jag väljer gå via vårdcentralen. Jag behöver även byta jobb och mest troligt flytta.

  Slut bakgrund.

   

  Råd jag behöver.

  Jag kan välja en yrkeshögskola som leder till jobb. Denna verksamheten har nolltolerans på antidepressiva av säkerhetsskäl. Detta jobb verkar vara väldigt kul och givande.  Detta val är lite som fake it till you make it. Den attetyden har inte fungerat tidigare i skolan och jobbet jag har nu.

  Eller ska jag välja ett enklare jobb för att faktiskt fokusera mig själv? Söka vård på riktigt. Detta känns skämmigt och som att erkänna att jag är ett misslyckande.

   

  Träffade en gång en hippi-norrlänning som sa att man ska “finna sinnesfrid”. För mig så tolkar jag det att jag ska söka vård och hitta ett jobb som jag känner mig nöjd och lugn med. Men just nu känns det omöjligt att uppnå för jag måste välja det ena eller det andra.

  Kanske finns fler alternativ?

   

  Om någon som läser detta och förstår vem jag är så vill jag inte veta. Tack!

   

  Avatar

  Skulle du känna ett lugn om du under ett års tid tog hjälp av terapeut för att må bättre och sedan efter det året sökte in till den här utbildningen? Se det som ett sabbatsår där du kan ta ett okvalificerat jobb under tiden och även säga till andra att du tar lite paus? Jag har gjort så ibland genom åren och faktiskt mått himla fint av det. Jobbat då inom restaurang och känt en frid att bara få vara runt människor men inte behövt prestera och använda huvudet. Förhoppningsvis får du hjälp med motivationen av terapin också och i bästa fall slipper antidepressiva efter det året? Tänker på det du skrev där om att fake it till you make it inte fungerat tidigare så kanske det är att skjuta på problemet om du skulle påbörja utbildningen tidigare?

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.