Hem > Forum > Arbete & Skola > Behandlas som skit på jobbet

Behandlas som skit på jobbet

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
 • Jag vet inte vad jag ska göra längre.

  Jag har ett jobb jag älskar, som fungerar för mig och som tog väldigt lång tid innan jag hittade. Det finns dock en hel del organisations problem där som gör att mycket som inte borde falla på mig gör just det (trots lönebidrag/anpassad anställning).

  Jag har gång på gång försökt lyfta problem och prata med mina chefer. Men ingen lyssnar på mig, oavsett vad jag lyfter. Vid flera tillfällen har jag lyft problem innan de hänt, som jag sett att vi kan stoppa just innan det händer. Men vid samtliga tillfällen har man ignorerat mig och istället valt att trycka ner mig – för att sen bli arga på mig när problemen ändå sker.

  För ett tag sen lyfte jag min problematik som kommer med mina diagnoser för min chef, då situationen börjar bli ohållbar och jag tvingas medicinera för att ens kunna komma till jobbet längre.

  Svaret jag fick var en utskällning. Man skrek mig i ansiktet och sa åt mig att skärpa mig och lägga av när jag lyfte mina handikapp. Man sa att om det inte passar eller ja anpassar mig så kan jag lika gärna gå hem.

  Jag har blivit hotad med sparken för att jag lyft problem och handikapp. Jag får skit varje dag, sliter som ett djur och får ändå höra hur allt jag gör är fel. Vad jag än säger eller gör blir någon arg.

  Facket är inblandade, men ser/hör ju inte den dagliga problematiken jag går igenom.

  Nu fick jag konstaterat en ny diagnos (autism) i veckan som jag behöver lyfta med min chef då det kräver mer anpassningar för mig att kunna fortsätta jobba..

  Men jag vet inte vad jag ska göra. Hur pratar man med en chef som ser dig som ett problem och blir arg oavsett om vad du säger eller inte?

  Hur pratar man med någon som vet om att du har handikapp men ändå skriker åt dig att skärpa dig och att “passa dig” när man redan går på knäna?

  Jag vill inte byta jobb, jag älskar det jag jobbar med och har inte möjlighet att hitta något liknande. Men vet inte hur jag ska hantera människorna jag jobbar med längre..

  Känner mig så värdelös och avskydd, men allt jag gjort är att försöka så hårt jag kan för att det ska bli bra både för mig och andra.

  Fy fasen vad jobbigt. Du är verkligen inte värdelös. Det låter snarare som att din chef inte borde ha en chefsposition. Man behandlar inte sin personal sådär oavsett vad.

  Först och främst skulle jag pratat med facket igen och veta vad du har för rättigheter. Kanske kan de hjälpa dig genom att skicka en person som kan vara med på mötet med din chef? Fråga dom! Sen borde du aldrig möta chefen igen utan att ha igång röstinspelningsfunktionen. Hen har inte rätt att gapa på dig eller förminska dig.

  Du bör ha många rättigheter och ska inte kunna bli av med jobbet när det är jobbet som gör dig sämre. Och att din diagnos dyker upp nu ska inte ha betydelse för arbetet eftersom du var autistisk redan innan du fick diagnosen. Du har redan bevisat vad du kan.

  Hoppas det går bra för dig. Har din chef en högre chef? Facket kanske kan hjälpa dig gå vidare med det högre upp i bolaget om det är ett problem för flera på arbetsplatsen.

  Trådstartaren

  Pratade med facket och de har ingen de kan skicka. De sa dock att företagets skyddsombud kan medverka om tillfrågad och att jag kan vägra möten ensam med chefer. Jag ska också ha samma rättigheter som ‘vanligt’ anställda, min anställningsform påverkade inte detta.

  Chefen som gapade är högst uppsatt, nästa efter denna är ägarna och de är inte intresserade av annat än profit..

  Jag ska kolla på någon inspelningsapp att använda. Tyvärr lär jag behöva den då möte med facket/företaget inte gjort situationen bättre och jag vet som sagt inte längre hur jag ska kunna prata med chefen alls längre.

  Kanske skyddsombudet kan medla..

  Ledsen att höra.. Har ni ett bra skyddsombud? Det är så jävla tråkigt att behöva kämpa så på en arbetsplats. speciellt om man trivs för övrigt.

  Har ni ingen HR avdelning? Eller är det ett mindre bolag? Alla “bevis” på att chefen beter sig illa måste ju gå att rapportera till någon.

  Avatar

  Fina du, gud så hemskt! <3

  Hur pratar man med en chef som ser dig som ett problem och blir arg oavsett om vad du säger eller inte? Hur pratar man med någon som vet om att du har handikapp men ändå skriker åt dig att skärpa dig och att ”passa dig” när man redan går på knäna?

  Det låter verkligen som att det de utsätter dig för är det klassiska: you are damned if you do, damned if you dont. Är en form av psykisk misshandel att behandla en annan människa så. Jag tycker även det här handlar om diskriminering. Det är olagligt att attackera en person som är funktionsvarierad på det här sättet som denna chef gör emot dig.

  Trådstartaren

  Ledsen att höra.. Har ni ett bra skyddsombud? Det är så jävla tråkigt att behöva kämpa så på en arbetsplats. speciellt om man trivs för övrigt. Har ni ingen HR avdelning? Eller är det ett mindre bolag? Alla ”bevis” på att chefen beter sig illa måste ju gå att rapportera till någon.

  Nej, vi har ingen HR avdelning, vi har bara skyddsombud sen är nästa steg antingen chefen eller facket.

  Så enda jag kan rapportera problemen till är chefen själv, skyddsombud eller facket. Inte ens AF hjälper till.

  Trådstartaren

  Fina du, gud så hemskt! <3

  Det låter verkligen som att det de utsätter dig för är det klassiska: you are damned if you do, damned if you dont. Är en form av psykisk misshandel att behandla en annan människa så. Jag tycker även det här handlar om diskriminering. Det är olagligt att attackera en person som är funktionsvarierad på det här sättet som denna chef gör emot dig.

   

  Ja det spelar liksom ingen roll vad jag säger eller gör nu. Chefen har liksom bestämt sig för att jag är ett problem och bara lyfter problem, så han lyssnar inte ens utan blir arg direkt.

  Han visar så tydligt att han inte har respekt för mig som människa, i veckan exploderade han på mig för att mindre än 2min senare vara super trevlig mot en annan anställd. Han valde så att säga att inte kontrollera sitt humör mot mig, men mot alla andra..

  Avatar

  <3 Får rysningar, så fasansfullt! Just den formen av avhumanisering som du tvingas uppleva har jag läst är supervanligt vid mobbing. Att det är som en stigande process där man sakta slutar behandlas som en människa med känslor och människovärde. Det kan vara livsfarligt att råka ut för då man kan bli svårt psykiskt sjuk av det – få PTSD av <3

  Har du testat att skrika tillbaka? Jag nämner det bara för att det är så lätt att själv vara professionen trogen att man inte “tappar det” pga. rädd om sin anställning och rädslan för att förvärra situationen. Min erfarenhet är dock att när man skriker som ett lejon tillbaka, först då kan de här mobbarna backa. De blir helt förskräckta och närmast chockade. Jag nämner det bara för att det är min erfarenhet och för att jag blir så arg å dina vägnar. Vill trycka upp den här chefen emot en vägg och säga en sanningens ord vad jag tänker kring att han hoppar på dig.

  Trådstartaren

  <3 Får rysningar, så fasansfullt! Just den formen av avhumanisering som du tvingas uppleva har jag läst är supervanligt vid mobbing. Att det är som en stigande process där man sakta slutar behandlas som en människa med känslor och människovärde. Det kan vara livsfarligt att råka ut för då man kan bli svårt psykiskt sjuk av det – få PTSD av <3 Har du testat att skrika tillbaka? Jag nämner det bara för att det är så lätt att själv vara professionen trogen att man inte ”tappar det” pga. rädd om sin anställning och rädslan för att förvärra situationen. Min erfarenhet är dock att när man skriker som ett lejon tillbaka, först då kan de här mobbarna backa. De blir helt förskräckta och närmast chockade. Jag nämner det bara för att det är min erfarenhet och för att jag blir så arg å dina vägnar. Vill trycka upp den här chefen emot en vägg och säga en sanningens ord vad jag tänker kring att han hoppar på dig.

  Ja ett av problemen är att jag går trauma behandling för CPTSD (något chefen vet om..) så hur han beter sig hjälper inte direkt.

  Försökte prata med han idag och sa att jag mår dåligt och känner mig otrygg på jobbet med hur han beter sig mot mig.

  Fick då fint förklarat för mig att han minsann inte delade min upplevelse och att jag överreagerar. Fick höra att jag överdriver och är barnslig och att han minsann inte alls känner igen sig i min beskrivning..

  Så blev tydligare att han inte respekterar varken gränser eller mig som individ idag. Får försöka prata med facket igen.

  Avatar

  <3 Gud så förskräckligt. Tror inte det är någon som tycker om att bli skrikt på i ansiktet, utskälld under arbetstid av sin chef – den som har till uppgift att värna om ens arbetsmiljö. Att säga att man överreagerar tyder på att killen har problem med sig själv och en mycket låg empatisk förmåga, tänker jag. Orsak och verkan liksom. Aggressoarer, personer som är öppet aggressiva, på en arbetsplats har jag lärt mig är förödande att ha å göra med. Det kan eskalera och verkligen balla ur. Jag tycker du ska sluta på det här stället <3 Övertygad också om att det här handlar om chefens egna problem, alltså aggression, och bristande självinsikt och impulskontroll. Det handlar inte om dig. Att han skadar dig på det här sättet när du till och med är öppen med att du har diagnoser talar för att det är en riktigt sjuk person. Tycker det låter jätteotäckt.

  Låter även bra att koppla in facket igen. Du borde få ekonomisk ersättning.

  Kram!

  Eftersom sverige är ett land där chefer kan ta ut information om hur man lever tycker jag att det är dags att starta en blogg och outa varenda företag som behandlar en som skit.

   

  Sverige är det bästa landet att leva i.. om man har sociala kunskaper och utseendet. Är man inte extrovert och attraktiv behandlas man som skräp. Jag vill inte betala skatt längre eller göra något för samhället.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.