Hem > Forum > Arbete & Skola > arbetsgivare snarare en barnrumpa

arbetsgivare snarare en barnrumpa

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Café och resturang branschen. Kända för att vara lite osköna. chefen har hatat mig sedan jag vägra gå till jobbet när jag hade hög feber och sjuk anmälde detta i god tid innan passet.

    Han är oerhört manipulativ och har ett dåligt rykte i stan. Han har ljugit för andra vid flera tillfällen och varit nedlåtande öppet  tex kallat en kollega ”fuking *namn asså” för att hen gjorde en jätte liten miss att glömma sätta i en kontakt till en lampa. Med likande håller han på.

    Han försöker utnyttja så mycket det går, för låga löner om man inte är vass och säger till. Inte ett enda tack för att man jobbat övertid eller en ordentlig genomgång av arbetsuppgifterna vilket gör att onödiga små misstag ofta görs av nyare personal. Varit otrevlig mot kunder vid något tillfälle helt i onödan.

    Anklagat mig för att ha fuskat med tiderna på passet vilket jag inte har. Jag sa till han att kolla övervakningskamerorna och visa mig vad han menar. Då hade han inget att säga längre plötsligt.

    Han ville inte säga vilket avtal han hade de va iaf inte kollektivavtal.

    Om du inte går med på hans bullshit klarar han inte av dig. Ser du igenom hans manipulation och call him out hatar han dig. Jag tycker synd om hans fru hoppas hon mår bra.

    Ville ej betala ut lön-  Han hade räknat fel på mina timmar, över 20 h!!!!! När jag på ett fint o profisinellt sätt meddelar detta får han utbrott på sms. Han tänker inte betala mig de han är skyldig, han smutskastar mig och säger i princip att jag är en dålig anställd (jag är verkligen inte det och de har mina tidiga arbetsgivare konstaterat ofta när jag var där) och att jag borde skämmas.

    Varför ska jag skämmas? Jo för han anklagar min sambo för att ha tagit sönder ett av hans fönster på Cafet. Stämmer detta? NEJ. Jag var hemma med min kille när detta skulle ha skett. han misstänker detta eftersom jag inte fick sitta på min LUNCHRAST men honom när han kommit dit för min skull. Trots att chefen hela tiden sitter ute o pratar med sina bekanta. Han kallade in min kille som inte förstod någonting, hotade honom med våld osv för att han skulle betala trots att de finns bevis emot att han var där och gjorde detta. Han utgår från detta då det är de han ”tror”. Till mig sa han sen att han trodde ej de va min kille eller att jag har inblandat vilket stämmer.

    När jag vägrade komma in o diskutera på ett möte om de timmar han skippat(hade förklarat tydligt och bra på sms) för han ville ”lösa det”, varav jag inte ställde upp då det inte finns något att lösa förutom att han ska betala ut de han är skyldig till sin anställd. Han blev rasande och smutskasta ännu mer och var så barnslig att jag skrattade åt honom. Sen Fick jag i princip sparken. Jag hade redan bestämt mig för att sluta (inte sagt det än t han bara). Jag Jobbade här ca 2 månader.

    Det är löst och jag ska få min lön han är skyldig mig eftersom jag sa emot och inte acceptera det. Men usch! Hur kan någon som är arbetsgivare vara såhär? Hur kan någon 37 åring vara såhär??? Han förlorar mer på detta än mig.

    Så se till att kolla upp en arbetsgivare innan du tar ett jobb. Akta dig för resturang o café branden de utnyttjar ofta en om de kan. Hade jag inte sagt till om att få ett anställningsavtal hade han inte fixat det och nigningen betalt ut en krona till mig även om jag jobbat där mycket. Han hade ett rykte om detta som jag ej visste först.

    Ville skriva detta för att få ut det i hjärnan. Har hållit på med detta idag men nu väljer jag att släppa detta och vara stolt att jag som ung tjej sa emot en ”vuxen” man som gjorde fulingar som fan. Personer som honom gillar bara dom som de kan utnyttja och inte säger emot eller tex ”alltid kan jobba även om de är sjuka”.Jag är stolt över mig själv hoppas ni inte får uppleva samma som mig. Stå upp för dina rättigheter och mot dålig behandling. Kram

    Avatar

    Starkt gjort av dig! Hatten av. Låter även som att man skulle kunna anmäla den här arbetsplatsen anonymt till facket eller arbetsmiljöverket så de kan åka dit och göra en utredning? Restaurangbranschen ligger ljusår från många andra branscher vad gäller sin syn på personal och arbetsmiljö, håller med dig. Det är ju en fruktansvärd jargong också på vissa ställen. Sexistiskt och sexuella anspelningar från manliga kollegor, inte sällan från just cheferna själva.. Varit med om att personal slagits fysiskt med varandra i kök. Kastruller som har kastats. Folk som nästan velat mörda varandra. Det är ju sånt som knappast tillåts på mer etablerade och kvalificerade arbetsplatser; kontor exempelvis. Det är verkligen många barnrumpor i den branschen. Även mycket missbruk. Folk blir som man umgås, de spårar ur. Bra att du slutade på det där stället!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.