Hem > Forum > Arbete & Skola > Är jag inte värd att gå på universitetet?

Är jag inte värd att gå på universitetet?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hade 1,2 på högskoleprovet, hade kunnat plugga mer och få högre. Är bra på att analysera saker och kan skriva bra arbeten ganska snabbt. Jag lovar att jag är smart och hade kunskapsmässigt kunnat klara många program.

  problemet är att jag inte kan lära känna folk. Jag kan därför inte delta ordentligt i grupparbeten och blir dubbelt straffad. Kan inte delta i samhället? Kommer ju inte ens få ha nått jobb knappt. Tycker det blir väldigt orättvist och som att de går in för att utesluta människor. Om jag hoppar av efter tre veckor kan jag aldrig mer söka programmet.

  Syven tycker att det är viktigt med grupparbeten på universitetet och i yrkeslivet. Precis som jag visste att hon skulle säga. Jag tycker också det är viktigt men om jag inte KAN delta? Ska jag inte kunna utbilda mig? Ska jag slösa min kapacitet och bara ligga hemma och ruttna?

  Hej jag tycker det är konstigt, att grupparbete är så jävla viktigt

  jag håller med dig , och jag fattar inte vad är det som är så jävla viktigt??? Är det inte att lära sig grejer , vem fan bryr sig om man kan vara social med andra?? Det flesta som kan det är väl bara flamsiga och lär sig knappt något !!?

  Nej den här världen tar knäcken på mig

  Grupparbete är jättedåligt. Det är knappast universitetets uppgift att fostra studenter eller lära ut samarbete heller.  Och om man nu vill lära sig samarbeta i grupp så väljer man ju ett lämpligt sätt att öva på just det – där man kan få tycka det är jobbigt, där man kan få göra misstag osv utan att det ska påverka ens studier. Det är klart att du ska kunna gå på universitetet. Kanske kan du få hjälp att slippa en del iallafall via  studenthälsan, samordnare för pedagogiskt stöd eller liknande för att få arbeta mer enskilt? Kanske byta lärosäte om det går? Jag tror inte ett sent avhopp påverkar möjligheten att söka motsvarande program på ett annat universitet (osäker- men det borde det väl inte?). Är det en utbildning du väldigt gärna vill gå?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.