Hem > Forum > Arbete & Skola > Är det här ett fysiskt tecken på ångest, eller något annat?

Är det här ett fysiskt tecken på ångest, eller något annat?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag har senaste två månaderna haft en irriterande grej som driver mig vansinnig. Känslan av att ha ett hårstrå eller en ”smula” i munnen, när ingenting är där alls. Känslan kan röra på sig och kan ibland sitta under tungan, ibland på gommen, ibland på tungan längst back, ibland på tandköttet, ibland i början av halsen. Har naturligtvis borstat tänderna massor med gånger, gurglat vatten och allt vad det innebär men känslan vägrar försvinna.

   

  Märker även att känslan kan försvinna när jag t.ex läser en bok, spelar spel eller tänker på annat. Varje gång jag ska lägga mig för att sova så blir symptomen bättre och börjar igen när jag är nyvaken och kliver upp från sängen.

   

  Har någon stöt på något liknande?

  Tacksam för svar/hjälp

  Avatar
  Trådstartaren

  OJ! Märkte precis att jag placerat tråden under helt fel kategori. Någon vänlig mod får gärna flytta den!

  När du borstar tänderna, borstar du även tungan då?

  När jag googlade på ditt problem fick jag det tipset.

  Avatar

  hej! det kan såklart vara vad som helst, men jag vill dela med mig av min erfarenhet. förut hade jag massvis med stress och ångest, och det satte sig mest i kroppen. jag kände det då som du, pirrande och konstiga nerv-känslor och ryckningar överallt i kroppen. också att det verkar ”lägga sig” vid vila låter ju som att det kan stämma då, eftersom då är man lugnare å har mindre stresshormoner i kroppen. så det kan absolut vara en ångestrelaterad grej. helt ärligt har jag svårt att se något som inte skulle kunna va ångest, det kan ta sig uttryck hur som helst liksom. jag kan få klåda, ryckningar, behöva bajsa, ja allt möjligt. 🙂 men är du orolig så vet nog en doktor bättre, även om dom kan vara jävla jobbiga ibland. önskar dig all lycka med den konstiga smulan!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.