Hem > Forum > Arbete & Skola > Ångest stress

Ångest stress

Visar 3 inlÀgg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Hej đŸ‘‹đŸ» alla hur gör man nĂ€r man har sĂ„n otrolig Ă„ngest ? 😱 jag har inga vĂ€nner o liknande saknar ha nĂ„n prata med . Jag har alltid Ă„ngest varje dag och kĂ€nna att jag inte orka mer livet Ă€r otroligt orĂ€ttvist . Jag kĂ€nner mig sĂ„ ensam . Hur gör ni nĂ€r ni kĂ€nner er ensamma och har sĂ„n stress i kroppen att det Ă€r svĂ„rt att hantera det sjĂ€lv ?
    Ha det bra fina ni

    Avatar

    Hej fina du. NÀr jag mÄdde som sÀmst sÄ gjorde jag som du precis gjort, skrev hÀr. Sen har jag chattat med mind och det hjÀlpte mycket. Har aldrig ringt men det Àr sÀkert ocksÄ bra:)

    Sen sökte jag hjÀlp hos kurator via vÄrdcentralen och det var ocksÄ jÀttebra.

    Om du har en Ängestattack kan du prova att tÀnka pÄ vad du ser i rummet/stÀllet du Àr, vad du hör och sÀga det tyst till dig sjÀlv. Jag brukar gÄ ut och dÄ kan det vara vÀldigt enkla saker som att jag ser ett hus, eller trÀd osv. Kanske lÄter flummigt men det funkade. GÀrna gÄ ut i naturen.

    Det kommer bli bÀttre fast det inte kÀnns sÄ.

    Kram

    Avatar

    TÀnker att Ängest Àr lite av ett paraplybegrepp och kan dÀrför innehÄlla olika varianter?

    • Viss Ă„ngest inkluderar rĂ€dsla (separationsĂ„ngest, katastroftankar), sĂ„som panikattacker, social Ă„ngest och fobier.
    • Annan Ă„ngest Ă€r mer allmĂ€n i sin natur, utan tydliga orsaker eller ursprung.

    Vet du varför du har Ängest? <3

    Om det Àr den mer allmÀnna Ängesten som ofta blir vÀrre ocksÄ av ensamhet, tycker jag, sÄ brukar jag försöka distrahera mig. Det kan vara lugnande att lyssna pÄ en podcast för att höra ett annat vÀsen. NÀrhetskÀnslor blir dÄ ÄngestdÀmpande.

    Är det mer Ă„ngest för att man Ă€r rĂ€dd för nĂ„got och kanske heller inte riktigt kan pĂ„verka den som Ă€r just nu, sĂ„ brukar jag försöka intala mig sjĂ€lv om att jag Ă€r maktlös inför detta och det Ă€r helt okej. Försöker vagga in mig sjĂ€lv i tillit att det förmodligen kommer ordna sig Ă€ndĂ„. Litegrann “lĂ€mnar över” till högre krafter. Försöker hamna i avslappning.

Visar 3 inlÀgg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du mÄste vara inloggad för att svara pÄ denna trÄd.