Hem > Forum > Arbete & Skola > Ångest över jobb

Ångest över jobb

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag har precis tagit studenten och fått vikariat inom vården där jag kommer jobba i ca 2,5 månader. Jag har nu jobbat en vecka och sitter och gråter för jag verkligen inte trivs, jag anser att de är dåliga tider, tråkiga uppgifter och uppgifter över min kompetens. Jag känner att vården absolut inte är något för mig och det är heller inte dit jag vill arbetsmässigt, känner ångest varje gång jag åker till jobbet.

  Nu till grejen, jag har läst på om uppsägning när man är vikarie och det står att är vikariatet kortare än 3 månader går de inte att säga upp sig och eftersom min är 2,5 månad så kan jag inte. Men ska jag fortsätta må dåligt av ett jobb jag inte vill gå till, inte tycker är roligt och inte trivs på? Går de att prata med sin chef om att man inte trivs och mår dåligt eller är de helt hopplöst?

  Alla säger att jag ska hålla ut tills de är över, att de gått en vecka, men de går verkligen inte, jag mår skit. Hur ska jag göra?

  Avatar

  Tråkigt att höra. Jag tycker definitivt att du ska prata med din chef. Det kan ju vara så att ni kan komma överens om att du jobbar tills de hittat en ersättare bara. Skulle det kännas bättre? I annat fall kanske ni kan hitta andra arbetsuppgifter till dig eller att du kan byta de svårare arbetsuppgifterna till lite enklare.
  Det ska inte kännas så på jobbet såklart. Och man kan inte ta sig i kragen och stå ut när arbetsuppgifterna är för svåra för en.
  Det enda rättvisa är dock att prata med chefen och vara ärlig eftersom det kan ställa till det om du uteblir men även om uppgifterna blir felaktigt utförda.

  Hej, så ska du inte behöva ha det. Prata med samordnaren eller chefen och säg att arbetsplatsen inte är något för dig. Förhoppningsvis lyssnar de och låter dig sluta. Lycka till

  Avatar

  Tror också det går att lösa genom samtal med chefen. Vissa chefer är gulliga och förstår, uppskattar ens ärlighet, andra kan vara sådär lite mer snarstuckna och gå in i någon öppen offerroll för att det innebär att de behöver lägga resurser och tid på att hitta en ersättare. Tips är att verkligen gå in ödmjukt i ett sådant möte och kanske till och med dra till med något om psykisk ohälsa som påverkar dig (ljug alltså) ifall du märker att det här är en knepig chef som inte förstår allvaret i hur pass illa det är, hur mycket du faktiskt vantrivs. När man är så pass ung att man precis gått ut gymnasiet tänker jag även att chefer behöver ha lite överseende ifall man valde fel, inte alls förstod vad jobbet skulle innebära. På arbetsintervjuer brukar ju arbetsgivaren heller inte vara så tydliga alls, så det är nästan alltid en överraskning tycker jag fram till start och en vecka in så vet man exakt vad det innebär. Tror alltså din magkänsla visar rätt här.. <3

  Kram

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.