Hem > Forum > Arbete & Skola > Ångest över corona, jobb, mm

Ångest över corona, jobb, mm

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Vet inte hur jag ska börja. Jobbar som lärare och har haft två tuffa terminer detta läsår. Distansundervisning, hög frånvaro, oro bland elever och lärare för smitta, höga krav på resultat från ledningen, inga vikarier finns att tillgå… Jag är så rädd att omedvetet smitta någon (har elever med syskon/föräldrar i riskgrupp och kollegan bredvid mig har astma och övervikt). Varit hemma mycket på grund av lättare symptom eller vab men får då dubbeljobba sedan när jag är tillbaka. Känner att man får ”onda ögat” när man är borta samtidigt som det skvallras om och den och den minsann hostade på lunchrasten. Situationen känns ohållbar. Har ont i magen. Rädd för att stanna hemma, rädd för att gå till jobbet asymptomatisk och smitta någon. Har pollenallergi och är rädd att kollegorna ska misstolka det som symptom. Funderar på att bara ge upp och ta föräldraledighet nästa termin. Tänker på detta hela tiden. Känner inte att det är genomförbart att följa restriktioner i mitt yrke, samtidigt som vi har ett jättestort personligt ansvar. Mår piss.

    Åh, vilket moment 22! Känner stor tacksamhet till er lärare under den här tiden och har faktiskt tänkt en hel del på att det måste vara jättekrävande och plågsamt att behöva ha så många parametrar i luften att ta hänsyn till samtidigt. Men nu hjälper ju knappast det dig att du gör den här heroiska insatsen att vara där och även parera genom minsta lilla symptom är hemma. Orättvist när du gör allt rätt och så ändå kan det tolkas och tas emot så himla fel!

    Ett klent litet tips är att du köper på t ex ett apotek på nätet (vågar inte säga vilket för tänker att det kan tolkas som reklam) en tröja där det står ”jag har pollen”. Märkt att det är hett just nu bland folket, eftersom det kryllar av pollenallergiker som blir tittad snett på ute på gatan (finns även keps). Vet inte riktigt hur det skulle tas emot där du är, eller när man är lärare på en skola (kanske är det mer komplicerat än så), men förhoppningsvis tycker elever och andra att det är helt rätt initiativ? Detta för att slippa få just onda ögat nu under pollensäsongen? Funderar själv på att köpa en sån tröja ifall det blir mycket björk i år, och extra jävligt vissa dagar.

    Förstår att du vägt för och nackdelar med att ta föräldraledigt istället. Är det något du vill skriva mer om här? Jag lyssnar gärna isf.

    Skickar kramar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.