Hem > Forum > Arbete & Skola > Ångest igen, vill inte mer

Ångest igen, vill inte mer

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • En ny ångest jag inte känner igen. Kraftig ångest utan koppling till nått. Jobbiga tankar om att skada mig och det är allvarliga tankar som ingen vet om, inte ens läkaren som jag träffade häromdagen.

  Läkaren frågade om jag ville skada mig och ja det svarade jag ärligt på med efterföljande frågor var det inte ärliga svar som kom ut.

  Jag har skadat mig, jag vill skada mig allvarligt.. Dö? Nja ingen plan så men om det blir konsekvensen så bryr jag mig inte för min egen del. Men detta sa jag ju inte. Inte lätt för läkaren att bedöma måendet då. Men jag kan ju inte vara ärlig.

  Skriver ut tabletter som jag ska ta för ångest och sömn då jag inte sover många timmar. Men nej dessa tar jag inte då jag måste *plåga * mig för mitt misslyckande över att återigen må dåligt sen flera år tillbaka.

  Ihållande ångest med kraftiga vågor av ångest hela dagarna och nätterna. Malande tankar om att skada mig allvarligt. Börjar bli trött och sliten, deprimerad över tillvaron nu. Vill och orkar inte mer.

  Är du rastlös eller varför vill du skada dig själv? Prova att göra det motsatta, ge dig själv någon uppskattning istället, även om du inte har lust. om du ger något positivt till dig själv så kommer du att uppskatta dig själv mer.

  Att äta bra brukar hjälpa mig mot ångest också

  Trådstartaren

  Är du rastlös eller varför vill du skada dig själv? Prova att göra det motsatta, ge dig själv någon uppskattning istället, även om du inte har lust. om du ger något positivt till dig själv så kommer du att uppskatta dig själv mer. Att äta bra brukar hjälpa mig mot ångest också

  Tack för svaeör

  Rastlös på ett sätt Ja.. Känner mig som ett hamster i hjul. Spring, spring, spring. Flyr från ångesten för när jag vilar och blundar så går det inte alls. Funkar iofs inte under vakna tiden heller men tillslut så ger väl nån upp, antingen jag eller ”den”.

  Jag har ingen aptit och tvingar i mig varenda tugga mat. Har inte varit en storätare innan heller men har ändå ätit och hållt vikten.

  Min ork börjar ta slut mentalt och fysiskt.

  Det finns ingen verkan utan orsak. Om du känner dig på detta sätt beror det givetvis på någonting som existerar inom dig. Känslor, tankar eller/och händelser (eller brister på sådana) som tagit en olycklig vändning i ditt liv. Att bestraffa dig på detta sätt kan vara ett desperat rop på hjälp då du inte vet hur du kan hantera den smärtan du känner. Samt även bestraffa dig för din oförmåga att ta dig ur den situation som du befinner dig i . Oavsett vad, är det ett allvarligt och destruktivt beteende som du måste bryta. Vi kan inget konstruktivt och beständigt bygga i vårt känsloliv utan kärlek.

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt är väsentligt. Våra tankar skapar vår värld. Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du.
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Må vår älskade Fader, vad man än väljer att kalla Han, vägleda och stötta dig i denna prövning.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.