Hem > Forum > Varmprat > Hur skaffar man sig vänner?

Hur skaffar man sig vänner?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej.

  Jag är väldigt ensam och varit en ensamvarg hela mitt liv. Jag vet inte varför folk inte vill ha med mig och göra.. Jag avskyr att folk pratar om mig och jag hatar att gå på stan där folk kan se mig. Folk kallar mig konstig, vilket jag hatar. Är ju bara mig själv. Lider av svår PTSD, ADHD, borderline och paniksyndrom. Detta påverkar mig både dagar och nätter. Har ingen att prata med om detta för alla verkar bara tro att jag vill ha uppmärksamhet. Det enda jag vill är att någon ska bry sig. Men varken familj eller andra gör det. Jag ljuger ofta om vad jag jobbar med, är ju sjukskriven men skulle aldrig säga det öppet. Varför vet jag inte. Jag har nyligen blivit en såkallad ”camgirl” för att få in mer pengar vilket har funkat och jag fortsätter BARA pga pengarna. Nu har jag dock stalkers efter mig och är rädd att folk i stan ska få reda på vad jag gör och sprida mina bilder.

  Hur skaffar man sig nya vänner som orkar med en, stöttar och finns där? Har så svårt för relationer i alla former pga min borderline och hatar att känna mig övergiven om jag skaffar vänner. Vill inte att dom ska tänka att jag är konstig. För det är de enda jag har i huvudet när jag träffar nytt folk.

  Hej. Jag är väldigt ensam och varit en ensamvarg hela mitt liv. Jag vet inte varför folk inte vill ha med mig och göra.. Jag avskyr att folk pratar om mig och jag hatar att gå på stan där folk kan se mig. Folk kallar mig konstig, vilket jag hatar. Är ju bara mig själv. Lider av svår PTSD, ADHD, borderline och paniksyndrom. Detta påverkar mig både dagar och nätter. Har ingen att prata med om detta för alla verkar bara tro att jag vill ha uppmärksamhet. Det enda jag vill är att någon ska bry sig. Men varken familj eller andra gör det. Jag ljuger ofta om vad jag jobbar med, är ju sjukskriven men skulle aldrig säga det öppet. Varför vet jag inte. Jag har nyligen blivit en såkallad ”camgirl” för att få in mer pengar vilket har funkat och jag fortsätter BARA pga pengarna. Nu har jag dock stalkers efter mig och är rädd att folk i stan ska få reda på vad jag gör och sprida mina bilder. Hur skaffar man sig nya vänner som orkar med en, stöttar och finns där? Har så svårt för relationer i alla former pga min borderline och hatar att känna mig övergiven om jag skaffar vänner. Vill inte att dom ska tänka att jag är konstig. För det är de enda jag har i huvudet när jag träffar nytt folk.

  Folk anser ofta att det de inte förstår eller kan relatera till är konstigt, vilket kan göra dem obekväma eftersom det är utanför ramarna för deras lilla bubbla de lever i över hur saker ska vara.
  Gäller att hitta rätt personer, såna som ser det fina med individen. Inte att allt och alla behöver vara inom vissa ramar för att de inte ska bli förvirrade och obekväma.

  Vad gillar du att göra på fritiden och vad är det något särskilt du samlar ihop pengar till?

  Avatar

  Jag kollade på filmen Inside out. Den rekomenderar jag starkt den hjälpte mig mycket och det finns goda anledningar att tro att den ska hjälpa. jag började läsa om Paul Ekman som är pionär inom arbetet och tycker alla som är pionärer och var modiga nog att jag en idé eller fråga utan att det fanns arbete serverat framför dem är coola,hjältar. Hur som helst så har han varit med och gjort den filmen och det är baserat på hans arbete, den är ett sant mästerverk och fick annorlunda perspektiv på mitt liv. I filmen är det 5 känslor som de pratar om för flexibilitetens skull för storyn men i psykoloin pratar man om 7-9 stycken. Själv känner jag igen mig att jag har jagat glädje så hårt och dämpat de andra känslorna som arg och äcklad etc och det har kommit och kommer upp på fula sätt då. Vi mäniskor verkar vilja prata om hur vi känner oavsätt hur rik man är eller vad man vill så mår vi bra av att prata hur vi egentligen känner. Jag har trott att om jag försöker få folk att bli glada hela tiden eller prata om instressanta  youtube klipp om självförtroende eller hur man blir rik etc så kmr folk gilla mig, och någongång ibland har det hänt men det har varit så himla slitsamt och det ser man i filmen och känner igenm ig i det du säger då jag är och har varit sjukskriven. Genom att se när folk har dessa känslor och uppmärksamma detta och när man själv har dem så kan man bli gillad mer och få starkare relationer genom att tala sanning lång tid det är mäktigt. Dock finns det ju sociala natur regler om du tycker någon luktar illa kanske du inte säger det rätt ut eller om du tycker någon är ful eller dum i huvudet etc. Men blev så arg på min låtsas pappa här omdagen för han var arrogant och ignorant om en sak men ändå ville han gärna diskutera fast skita i vad det handlar om, och var så skönt att bara skrika åt honom och bli riktigt arg som jag ej blivit på länge. Jag har bipolär och säkert vissa ptsd tecken och har kommit överens med många adhd folk då de okcså känner mycket i regel. Har haft en strulig barndom men nu förstår jag så mycket mer och känslorna som är kopplade till varje minne och kan äntligen acceptera att det är en rädd känsla när min låtsas pappa skrek och inte försöka göra den eller leta efter glad minne. Det är mitt minne och dina minnen är dina och de känslorna som är kopplade är värken positiva eller negativa. Datorer är gjorda på 1 och 0 våra känslor har ett syfte och det är ej positiv eller negativ, EL har positiv och negativ. Jag avskyr dessa ord och undviker dem gärna om inte nu personen i fråga jag talar med älskar dem och vill höra dem eller någongång göra det simpelt.

  jag frågade sökmotorn min Ankango vilka känslor finns det och en fantastisk artikel dök upp. https://dininsida.se/sjalvhjalp/vara-kanslor-och-deras-namn/
  Se filmen inside out och läs detta, tala sanning och finn ett lämpligt sätt att leverera den och du kommer få vänner tror jag. Ljuga kan vara ett vapen om du är i strid av något slag och du vet ditt hot också gör detta då kan man luras men annars är det mäktigt att tala sanning lång tid och har du ljugit så kan man i efterhand säga att man gjorde det och be om ursäkt även om det är väldigt svårt och konstigt. Hoppas detta hjälper dig fina person och hoppas du kommer kunna jongulera dina känslor på ett mer rosamt sätt i framtiden.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.