Hem > Forum > Vad längtar du efter i livet? > Att få möjligheten att bli MiND Volontär. (numera Uppdrag Livlina.).

Att få möjligheten att bli MiND Volontär. (numera Uppdrag Livlina.).

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • God sen kväll här på MiND Forumet.

  * Ämnesrubriken säger nog sitt tydliga språk, MEN vad är det jag vill ta upp här på MiND;s anonyma forum, jo följande;

  * Blev tipsad av en MiND Volontär / Livlina att skicka in via MiND Forum pga vill helst vara anonym…

  * FRÅGA-1: Varför gallras man helt och hållet bort i MiND;s ansökningsprocess när man ansöker om att bli MiNDs Volontär (numera Uppdrag Livlina) pga psykisk ohälsa som i mitt fall hör ihop med dödsfall i familjen?

  * FRÅGA-2: Varför ser MiND inte tvärtom på psykisk ohälsa som en erfarenhet rikare än att döma dessa människor under ansökningsprocessen, detta bör MiND Kansliet i Stockholm med omnejd ta en RIKTIG funderare om är min personliga åsikt och bedömning som känner att jag inte vågar numera höra av mig via min privata mailadress för då är jag rädd för att få stämpeln i pannan av MiND ”den där typen igen”, är det bara en vis person / människa som är välkommen till MiND volontärtjänstgöring eller, jag ser garanterat att alla är långt ifrån välkomna (självklart är inte alla välkomna t.ex. med brottslig bakgrund osv.) trodde att de som t.o.m. har utbildning inom psykologi, psykiatrivård osv var en nypa välkomna eller 🤔 ???

  FRÅGA-3: Finns det ett system via MiND Forum;et eller direkt via mind.se där man kan anonymt ta kontakt direkt med MiND;s Kansli på Östermalm i Stockholm med omnejd, finns en sådan funktion, för olika former av karaktär på frågeinnehåll inkl. klagomål, synpunkter, förbättringsförslag för MiND;s verksamheter inkl. mind.se och forum.mind.se osv…?

  Hoppas på utförliga svar av MiND Moderatorer eller direkt av MiND;s Kansli på Östermalm i Stockholm med omnejd.

  På återseende…

  Hej!

  Vad roligt att du är intresserad av att bli volontär på Mind.
  Vi moderatorer har inte information kring kraven för att bli antagen så därför hänvisar jag dig vidare med dina frågor till mailadressen [email protected].

  All gott!

  Trådstartaren

  Hej! Vad roligt att du är intresserad av att bli volontär på Mind. Vi moderatorer har inte information kring kraven för att bli antagen så därför hänvisar jag dig vidare med dina frågor till mailadressen [email protected]. All gott!

  God Onsdags e.m. här på MiND Forumet.

  * Blir ärligt talat besviken av ert hänvisning, känns som den ”Moderatorn” får INTE / EJ ge någon form av annan hänvisning och är från ”högre ort” tillsagd att säga ovannämnda svar 🤨👎👎👎😡 som jag välkomnar inte på långa vägar…

  * Ni, alltså MiND har på sin hemsida: följande tjänst via MiND Självmordslinjen:

  https://mejl.mind.se/#/

  * MEN här har man ABSOLUT GLÖMT bort om man vill komma i kontakt ANONYMT med MiND;s (huvudkontor) Kansliet på Önstermalm i Stockholm med omnejd så vill tydligen MiND att detta ska enbart / endast gå via personifierad kontakt, inte anonym kontaktväg, som jag ställer mig mycket  frågande / högst kritisk till 🤔 ???

  * Då väder jag på min fråga här pga MiND inte f.n. har tillräckligt med kunskap (och jag som anonym medmänniska här på MiND Forum: et och ÄLSKAR att bistå med min kunskap inom psykisk ohälsa, psykiatrivård, psykologi och övriga vårdapparaten plus mycket mer därtill…) kan jag skicka ett vanligt brevkuverthandling till ert Kansli i Stockholm med omnejd per Postnord utan att skriva mitt namn både på kuvertet och brevhandlingen i med mina frågor jag redan ANONYMT här ställt via MiND Forum: et och hänvisa till svar på MiND Forum: et eller hur i all sin dar ska man då kunna få ANONYMA svarsrespons 🤔 ???

  På återseende…

  Hej!

  Jag är ledsen att vi Moderatorer inte kan ge dig de svar du vill ha och behöver.

  Jag föreslår att du kontaktar dem som nekade dig att bli volontär igen och ber att få en förklaring varför.

  Det är tråkigt att vi inte kan ge dig några förklaringar på det som hänt, men försök att komma i kontakt med de du pratade med om att bli volontär, eller andra som har hand om antagningen.

   

   

   

   

  Trådstartaren

  Hej! Jag är ledsen att vi Moderatorer inte kan ge dig de svar du vill ha och behöver. Jag föreslår att du kontaktar dem som nekade dig att bli volontär igen och ber att få en förklaring varför. Det är tråkigt att vi inte kan ge dig några förklaringar på det som hänt, men försök att komma i kontakt med de du pratade med om att bli volontär, eller andra som har hand om antagningen.

  God sen Onsdags e.m. här igen på MiND Forumet.

  * Som vanligt, dåliga SVAR…

  * Är beredd att gå ut i media hur man blir behandlad av MiND när man enbart / endast vill vara en fin medmänniska…

  * Jag tänker inte på några omständigheter ta kontakt med dem inom MiND;s Kansli (huvudkontoret) Östermalm i Stockholm med omnejd via [email protected] pga då syns hela mitt namn som INTE / EJ har kunskapen om hur omvärlden ser ut i Sverige inom psykisk ohälsa m.m. pga svaret varför jag blev nekad att bli MiND Volontär (numera heter Uppdrag Livlina) är pga om man har haft eller har någon form av psykisk ohälsa m.m då är man dömd och bortsrensad / bortsållad i ansökningsprossen hos MiND för idiellt arbete som MiND Volontär / Livlina.

  * Detta tog jag upp via er anonyma Chatt med era Volontärer / Livlina och de tyckte att detta var helt och hållet uppåt väggarna FEL, och jag borde gå till botten med ett utförligt svar från Kansliet MiND och det är där jag nu står och trampar och har ingen som helst TRYGG anonym kontaktväg in till Kansliet till ”RÄTT” person som inte / ej kan se mitt namn, pga är rädd att återigen få stämpeln i pannan av MiND: ”Den där typen igen”…

  * Oerhörd synd att MiND inte / ej har någon form av anonym kontaktväg in till Kansliet, mycket tragiskt… 🤔👎👎👎😡…

  * Börjar faktiskt fundera på att skriva in till DO / Diskrimineringsombudsmannen som statlig myndighet / tillsynsmyndighet här i Sverige, för jag börjar faktiskt känna en form av Diskriminering i mitt egna fall här.

  På återseende…

  Hej! Jag vet ju inte vad exakt som hänt i processen men jag förstår det som att det kanske rivit upp en del sår hos dig?

  Hur skulle det bli om Du ansöker om att bli volontär igen när den värsta sorgen lagt sig?

  Vänliga hälsningar 🙂

  Trådstartaren

  God Fredags e.m. här på MiND Forumet.

  * ”Indigo Mudari”, frågor och svar på ditt inlägg / skrivelse här ovannämnda;

  * Ska jag tolka det hela som Du är MiND medarbetare / personal eller MiND Volontär (numera heter Uppdrag Livlina) eller har jag helt fel här och är enbart medlem som jag här på MiND Forum;et?

  * ”(…) rivit upp en del sår hos dig?(…)” intressant formulering,  jag vänder på det, tänk in i min situation om Du hade blivit nekad ENBART / ENDAST pga ”psykisk ohälsa” som MiND står upp för ”trodde” jag var deras huvudkärnfrågor inkl. ”självmordsbenägenhet” etc 🤔 ???

  * Och om alla inom sjukvården och övriga befolkningen skulle bli nekade att fortsätta sin tjänstgöring pga ”psykisk ohälsa”, vart skulle vårt samhälle ta vägen då, ställ dig och MiND; Kansli denna fråga som just nu är en hett potatis pga ännu förvärrade läget med Covid-19 / Viruset / Pandemin, en dag har vi inga Läkare, Sjuksköterskor, undersköterskor, Skötare, osv osv pga de är SLUTSKÖRDA ???

  * Om MiND en dag inte har tillräckligt med utvilade / utbildade volontärer som heller orkar ta dessa tuffa telefonsamtal eller Chattar (och anonyma mailbrev) vem hoppar då in istället ???

  Varför har vi inte en plan B (Backup) plan för våra stödföreningar, Svenska Kyrkan, Vårdapparaten etc i Sverige med omnejd 🤔 ???

  * Jag känner mig redan ”stämplad” i pannan av MiND;s Kansli i Stockholm med omnejd, som jag redan nämnt tidigare: ”den där typen igen” så hur ska jag kunna känna mig ”Välkommen” att ansöka för 3:e gången, jag åker ut med huvudet först i själva ansökningsprocessen och hinner inte ens uttrycka mig muntligt varför jag brinner för psykisk ohälsa etc som redan står här i övriga inlägg / skrivelser av mig som anonym medmänniska inom MiND:s anonyma forum MiND Forum.

  * En dag när jag orkar och har tid över kommer jag ringa DO / Diskrimineringsombudsmannen (som statlig myndighet / tillsynsmyndighet.) och höra mig för om jag har möjligheten att skicka in en skrivelse till dem om ”nekandet” i ansökningsprocessen enbart / endast för psykisk ohälsa är godtagbart oavsett oavlönat & ideellt (eller övriga personer / människor med lönearbete) arbete inom stödföreningsverksamhet eller t.o.m. helt och hållet olagligt och straffbart / vitesföreläggande (?)… Återstår att se om den ork- och tid finns… (Har ej / inte bestämt mig hur jag ska gå tillväga f.n.)

  På återseende…

  Hej igen,
  Om jag förstår dig rätt du så känner du dig besviken när du tänker på att du hittills inte fått chansen att använda dina kunskaper och erfarenheter genom att vara volontär hos Mind? Kanske vill du kunna lita på att Mind faktiskt bryr sig om personer som själva har psykisk ohälsa, på det sätt som vi säger att vi gör? Just nu gissar jag att det är svårt att lita på det, med tanke på dina egna upplevelser kring att söka volontärskap? Kanske skulle du vilja ha mer klarhet kring hur vi tänker?
  Här nedan ser du ett förtydligande från Mind om hur vi generellt ser på psykisk ohälsa kopplad till volontärskapet på Mind och Självmordslinjen.

  Erfarenhet av egen eller närståendes psykiska ohälsa ser vi som en kompetens och viktig erfarenhet som volontär i Självmordslinjen, samtidigt handlar det också om att man behöver ha mått bra en längre tid för att själv orka ge stöd, och vara stöd för någon annan i en svår situation. Både av respekt för den som söker stöd, men också för den som tar emot samtal som volontär. Vi vill att man ska kunna vara hållbar i sitt volontärskap under längre tid. Även med det stöd Mind erbjuder sina volontärer, vet vi att uppdraget ibland kan vara påfrestande, även om man inte har egen psykisk ohälsa.

  Alla våra kontakter med de som söker stöd hos Mind är anonyma och även dialogen här på Mind Forum är anonym, men när det gäller frågor som snarare handlar om vår verksamhet och till exempel vår rekryteringsprocess, våra volontärutbildningar, eller vår kommunikation så behöver man ta det vidare med oss via telefon eller mail för att vi skulle kunna hjälpa dig och andra vidare med mer specifika svar. Vi hoppas att du fått en tydligare bild av hur Mind ser på erfarenhet av psykisk ohälsa i rollen som volontär.

  Med vänliga hälsningar,
  Mind

   

  Trådstartaren

  Hej igen, Om jag förstår dig rätt du så känner du dig besviken när du tänker på att du hittills inte fått chansen att använda dina kunskaper och erfarenheter genom att vara volontär hos Mind? Kanske vill du kunna lita på att Mind faktiskt bryr sig om personer som själva har psykisk ohälsa, på det sätt som vi säger att vi gör? Just nu gissar jag att det är svårt att lita på det, med tanke på dina egna upplevelser kring att söka volontärskap? Kanske skulle du vilja ha mer klarhet kring hur vi tänker? Här nedan ser du ett förtydligande från Mind om hur vi generellt ser på psykisk ohälsa kopplad till volontärskapet på Mind och Självmordslinjen. Erfarenhet av egen eller närståendes psykiska ohälsa ser vi som en kompetens och viktig erfarenhet som volontär i Självmordslinjen, samtidigt handlar det också om att man behöver ha mått bra en längre tid för att själv orka ge stöd, och vara stöd för någon annan i en svår situation. Både av respekt för den som söker stöd, men också för den som tar emot samtal som volontär. Vi vill att man ska kunna vara hållbar i sitt volontärskap under längre tid. Även med det stöd Mind erbjuder sina volontärer, vet vi att uppdraget ibland kan vara påfrestande, även om man inte har egen psykisk ohälsa. Alla våra kontakter med de som söker stöd hos Mind är anonyma och även dialogen här på Mind Forum är anonym, men när det gäller frågor som snarare handlar om vår verksamhet och till exempel vår rekryteringsprocess, våra volontärutbildningar, eller vår kommunikation så behöver man ta det vidare med oss via telefon eller mail för att vi skulle kunna hjälpa dig och andra vidare med mer specifika svar. Vi hoppas att du fått en tydligare bild av hur Mind ser på erfarenhet av psykisk ohälsa i rollen som volontär. Med vänliga hälsningar, Mind

  God Måndagskväll här på MiND Forumet.

  * Kort och gott är det bara andra former av ”ord” som står mellan mig och MiND.

  * Tydligen finns det bara tre (3) sätt för mig som medmänniska att antingen göra ett juridiskt ärende hos Sveriges Domstolar (Tingsrätt/ Hovrätt/HD) eller DO / Diskrimineringsombudsmannen som statlig myndighet / tillsynsmyndighet eller gå ut offentligt om MiND ”bakgård” (döjt i dunkel om denna form av ansökningsprocessen om MiND Volontär / ideellt uppdrag / numera Uppdrag Livlina) ej / inte hos de statliga medierna pga de är numera ej / inte ett tryggt ställe som BÖR vara opartisk media men nej icke sa nicke…

  * Jag kommer garanterat strida för min ”RÄTT” pga detta börjar högst sannolik låta som en form av Diskriminering, så ser jag det ifrån mitt personliga perspektiv!!!

  * Tydligen så räknas inte kunskap / utbildning som något positivt hos MiND 🤔🤨🤯😡👎👎👎…

  * Vad är poängen med skolundervisning / utbildning etc under flertalet år 🤔???

  * Som jag har redan sagt tidigare i denna tråd / inlägg / skrivelse; Tydligen är det andra som åker räkmacka genom hela samhället och t.o.m. de som är kriminella får bättre ”hjälp” idag än oss som inte gjort ett enda olaglig överträdelse (brottsligt) övriga i vårt samhälle, i vårt avlånga land Sverige, Märkligt Sverige vi har, är något jag kan intyga 🤔!!!

  På återseende…

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.