Hem > Forum > Under 18 > Vad är meningen?

Vad är meningen?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

  Vet inte om någon kommer komma in och läsa detta men känner att jag behöver få skriva av mig och berätta mina tankar då det är för mycket att hålla kvar i mitt huvud.

  Det är bara så mycket som händer i mitt liv just nu, så mycket att det känns som jag drunknar. Det känns som att alla möjliga personer förväntar sig alldeles för mycket av mig och bara drar mig åt vars ett håll när jag står i mitten och går sönder. Skolan går inte som jag tänkt mig. Jag har inte ork att gå upp på morgonen eller att ta i tu med skoluppgifter. Även vardagliga uppgifter som städning och tvättning känns som en utmaning.

  För lite mer än tre år sedan började den psykiska ohälsan krypa fram med självskadebeteende men även självmordstankar som blev en väldigt stor del av min vardag redan då. Jag blev erbjuden hjälp, Jag gick till olika psykologer men det var inget som jag tyckte fungerade. Det hjälpte inte mig. Jag ljög och sa att jag mådde bättre så jag kunde slippa gå dit…vilket jag idag ångrar. Tänk vad mycket bättre jag hade kunnat må idag om jag bara hade tagit mig tiden att faktiskt försöka bli frisk.

  Men nu sitter jag här. Sjukare än vad jag någonsin har varit och är en fara för mitt eget liv. Ser ingen mening med att vara kvar. Det finns inget som jag kan kämpa för. Jag försöker föreställa mig en framtid men det är bara tomt.

  Hej!

  Jag tycker att det är en jättebra inställning att du tänker att du kunnat varit mycket friskare om du tagit dig tiden när du gick till olika psykologer. Det är inte försent, jag tycker du ska kontakta psykolog igen och försöka kämpa på. Våga också ställa krav, om du känner att du inte får hjälp av psykologen, be hen att testa andra metoder eller att få byta psykolog.

  Ibland kan det också vara bra att ta medicin, som antidepressiva. Även om problemen inte är mediciniska så kan det hjälpa en att komma igång att arbeta med sin psykiska ohälsa.

  Det viktigaste i ditt liv är att du själv mår bra, inte att du uppfyller andras förväntningar. Försök att fokusera på dig själv och inte bry dig om att du inte lever upp till andras förväntningar.

  När man mår dåligt är det svårt att föreställa sig en framtid. Försök att kämpa på till du mår bättre. Då lovar jag att du får lättare att se en framtid.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.