Hem > Forum > Under 18 > Självmordstankar, Inlagd på BUP / Behandling?

Självmordstankar, Inlagd på BUP / Behandling?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
17
 • Hej jag har redan skapat 2 andra trådar innan här när jag desperat sökte hjälp och prata med någon då jag har haft självmordstankar i mer än 2 veckor och faktiskt hade planerat att ta mitt liv i måndags men efter svaren och det jag fick där så tänkte jag om lite med att skjuta upp det.
  Jag är 17 år och går på BUP pågrund av ADHD, i fredags sa jag att jag hade haft självmordstankarna.

  (Kort sammanfattning så ni ska förstå min situation med BUP) Jag har gått där i flera år och började på dåligt vid 13 år och började skada mig själv. BUP vet om mitt självskadebeteende, att jag mår dåligt, samt att jag överdoserade i försök att ta mitt liv förra året. Men inget hände pratade bara 1 gång om det efter jag överdoserade.

  Men så fick mamma ett samtal igår och ska gå till BUP imon kl 11.
  Vet ej exakt vad jag ska göra men så vitt jag vet så ska jag dit och prata med någon om mina självmordstankar osv.. och så får de bedöma hur allvarlig min situation är. Sen efter det så beroende på hur allvarligt dem tycker det är så kan jag bli inlagd, eller få någon annan behandling. Kanske finns mer som kan hända men vet ej mer kan ej så mycket.

  Men är orolig att om jag blir inlagd, att jag inte får göra något. Asså kanske låter löjligt men vet att vissa ställen och om man är inlagd får man ej ha mobilen och jag kommer ej klara av att inte få ha mobilen. Måste prata och ha kontakt med mina nära och kära liksom.
  Och vet inte hur det är eller om det finns regler eller något alls när man blir inlagd. Jag vet inte heller hur det ska bli om jag ska få ngn annan behandling eller så.
  Kanske jag stressar upp mig för mycket inte vet jag? Men känns som om detta kanske inte egentligen är så allvarligt asså att jag behöver bli inlagd känns inte som det nu när jag tänker på det.

  Men om det finns någon som vet hur det är eller något sånt så kan ni väl om ni vill skriva till mig här nere.

  Kommer nog skriva mer efter mitt samtal med BUP imon för jag förstår ju såklart att det är ju lika svårt att veta vad som kommer hända samt vad för behandlingar eller vad det finns där som jag kanske kan få och vad som händer. Förstår ju att ni inte vet direkt mycket mer än vad jag.

  Detta är nog en väldigt onödig, kanske dum tråd att starta men sen jah började skriva här så har det hjälpt mig mycket mer än något annat jag försökt. Så ber om ursäkt om detta kanske är slöseri eller något haha.

  Mvh, en 17åring tjej

  Hej jag har redan skapat 2 andra trådar innan här när jag desperat sökte hjälp och prata med någon då jag har haft självmordstankar i mer än 2 veckor och faktiskt hade planerat att ta mitt liv i måndags men efter svaren och det jag fick där så tänkte jag om lite med att skjuta upp det. Jag är 17 år och går på BUP pågrund av ADHD, i fredags sa jag att jag hade haft självmordstankarna. (Kort sammanfattning så ni ska förstå min situation med BUP) Jag har gått där i flera år och började på dåligt vid 13 år och började skada mig själv. BUP vet om mitt självskadebeteende, att jag mår dåligt, samt att jag överdoserade i försök att ta mitt liv förra året. Men inget hände pratade bara 1 gång om det efter jag överdoserade. Men så fick mamma ett samtal igår och ska gå till BUP imon kl 11. Vet ej exakt vad jag ska göra men så vitt jag vet så ska jag dit och prata med någon om mina självmordstankar osv.. och så får de bedöma hur allvarlig min situation är. Sen efter det så beroende på hur allvarligt dem tycker det är så kan jag bli inlagd, eller få någon annan behandling. Kanske finns mer som kan hända men vet ej mer kan ej så mycket. Men är orolig att om jag blir inlagd, att jag inte får göra något. Asså kanske låter löjligt men vet att vissa ställen och om man är inlagd får man ej ha mobilen och jag kommer ej klara av att inte få ha mobilen. Måste prata och ha kontakt med mina nära och kära liksom. Och vet inte hur det är eller om det finns regler eller något alls när man blir inlagd. Jag vet inte heller hur det ska bli om jag ska få ngn annan behandling eller så. Kanske jag stressar upp mig för mycket inte vet jag? Men känns som om detta kanske inte egentligen är så allvarligt asså att jag behöver bli inlagd känns inte som det nu när jag tänker på det. Men om det finns någon som vet hur det är eller något sånt så kan ni väl om ni vill skriva till mig här nere. Kommer nog skriva mer efter mitt samtal med BUP imon för jag förstår ju såklart att det är ju lika svårt att veta vad som kommer hända samt vad för behandlingar eller vad det finns där som jag kanske kan få och vad som händer. Förstår ju att ni inte vet direkt mycket mer än vad jag. Detta är nog en väldigt onödig, kanske dum tråd att starta men sen jah började skriva här så har det hjälpt mig mycket mer än något annat jag försökt. Så ber om ursäkt om detta kanske är slöseri eller något haha. Mvh, en 17åring tjej

  Hej, jag förstår dig. Jag har varit i samma situation som du, det är inte slöseri att du skriver här. Jag tycker du är modig som skriver här, jag vill gärna lyssna på dig. Jag vet att det är stressigt men försök att lugna ner dig och ta det lugnt, allt kommer gå bra. Vad är det som gör så att du mår så här dåligt? Vet du vad som är orsaken? Ta hand om dig snälla du.

  Trådstartaren

  Hej, jag förstår dig. Jag har varit i samma situation som du, det är inte slöseri att du skriver här. Jag tycker du är modig som skriver här, jag vill gärna lyssna på dig. Jag vet att det är stressigt men försök att lugna ner dig och ta det lugnt, allt kommer gå bra. Vad är det som gör så att du mår så här dåligt? Vet du vad som är orsaken? Ta hand om dig snälla du.

  Hej, tack för du lyssnar.

  Vet inte varför jag började på dåligt innan men sen under åren har det varit extremt mycket problem i familjen angående ekonomi för vi har inte så mycket pengar men vi har det ganska bra ändå, sen bråkar vi mycket och mamma och pappas relation faller isär. Trotts att de fortfarande är såhär så har jag försökt sluta tänka på det men mår ändå dåligt över det.

  Anledningen till att jag just nu mår såhär dåligt och hade tänkt ta mitt liv är för jag har mått dåligt i flera år och inte fått någon hjälp att kunna få hjälp då förens nu. Samt att jag ser bara de negativa om mig och allt jag gör som man inte borde, det har blivit att jag har hatat mig själv som person så pass mycket att jag känner att jag inte klarar av eller varken vill leva som den jag är nu. Sen finns det saker som jag knappt vet varför jag mår dåligt över eller ens varför men detta är anledningen till att jag börjat må sämre sen missbrukar jag upp på det för att känna mig glad och lycklig, men självklart har ju de andra anledningarna förmodligen också vägt in till att jag mår såhär dåligt som jag gör nu.

  Som tur har jag en tid hos BUP imon kl 11. kommer säga exakt som det är men är 50/50 på om man säger att man faktiskt planerade att ta sitt liv i måndags och skrivit brev och sånt så kanske man blir inlagd, vet inte riktigt. Dock kommer jag ej säga hur jag hade tänkt för kan ej säga att jag har sparat medicin igen för då blir de värre och då får de reda på mitt missbruk så får väl säga att jag inte riktigt hade kommit på hur jag skulle ta mitt liv.

  Kommer uppdatera mer efter mötet imon om du vill, men tack för svaret. Uppskattas har lyckats lugna ner mig mer och känner att jag får ta det som det går antar jag.

  Ha en fortsatt trevlig kväll och hoppas du mår bra / kramar  en cybervän

  Hej, tack för du lyssnar. Vet inte varför jag började på dåligt innan men sen under åren har det varit extremt mycket problem i familjen angående ekonomi för vi har inte så mycket pengar men vi har det ganska bra ändå, sen bråkar vi mycket och mamma och pappas relation faller isär. Trotts att de fortfarande är såhär så har jag försökt sluta tänka på det men mår ändå dåligt över det. Anledningen till att jag just nu mår såhär dåligt och hade tänkt ta mitt liv är för jag har mått dåligt i flera år och inte fått någon hjälp att kunna få hjälp då förens nu. Samt att jag ser bara de negativa om mig och allt jag gör som man inte borde, det har blivit att jag har hatat mig själv som person så pass mycket att jag känner att jag inte klarar av eller varken vill leva som den jag är nu. Sen finns det saker som jag knappt vet varför jag mår dåligt över eller ens varför men detta är anledningen till att jag börjat må sämre sen missbrukar jag upp på det för att känna mig glad och lycklig, men självklart har ju de andra anledningarna förmodligen också vägt in till att jag mår såhär dåligt som jag gör nu. Som tur har jag en tid hos BUP imon kl 11. kommer säga exakt som det är men är 50/50 på om man säger att man faktiskt planerade att ta sitt liv i måndags och skrivit brev och sånt så kanske man blir inlagd, vet inte riktigt. Dock kommer jag ej säga hur jag hade tänkt för kan ej säga att jag har sparat medicin igen för då blir de värre och då får de reda på mitt missbruk så får väl säga att jag inte riktigt hade kommit på hur jag skulle ta mitt liv. Kommer uppdatera mer efter mötet imon om du vill, men tack för svaret. Uppskattas har lyckats lugna ner mig mer och känner att jag får ta det som det går antar jag. Ha en fortsatt trevlig kväll och hoppas du mår bra / kramar en cybervän

  Hej igen! Skönt att du har en tid med BUP imorgon, jag hoppas det kommer gå bra för dig❤️ Jag kan förstå att du mår dåligt för problemen i familjen och att du inte har fått någon riktigt bra hjälp. Det är synd att du ska behöva må så här, jag vill ju att du ska få må bra. Jag hoppas du får hjälp nu, kram❤️ Ps: Jag vet hur det är för jag är i ungefär samma situation just nu.

  Trådstartaren

  Hej igen! Skönt att du har en tid med BUP imorgon, jag hoppas det kommer gå bra för dig❤️ Jag kan förstå att du mår dåligt för problemen i familjen och att du inte har fått någon riktigt bra hjälp. Det är synd att du ska behöva må så här, jag vill ju att du ska få må bra. Jag hoppas du får hjälp nu, kram❤️ Ps: Jag vet hur det är för jag är i ungefär samma situation just nu.

  Tack, tråkigt att du också är i samma situation som mig.

  Vill du prata om det? Finns här för dig<3

  Får man fråga hur gammal du är? Du behöver ej svara men som sagt som jag tror jag skrev så är jag en 17 årig tjej här.

  Tack, tråkigt att du också är i samma situation som mig. Vill du prata om det? Finns här för dig<3 Får man fråga hur gammal du är? Du behöver ej svara men som sagt som jag tror jag skrev så är jag en 17 årig tjej här.

  Jag kan prata om min situation men jag vill helst prata om din, jag vill hjälpa dig. Tack jag finns också här för dig❤️ Jag är 15 år.

  Trådstartaren

  Jag kan prata om min situation men jag vill helst prata om din, jag vill hjälpa dig. Tack jag finns också här för dig❤️ Jag är 15 år.

  Men du skriv om din situation här så kan jag kanske försöka hjälpa dig❤️ vi kan hjälpa varandra.

   

   

  Men du skriv om din situation här så kan jag kanske försöka hjälpa dig❤️ vi kan hjälpa varandra.

  Okej….jag har grova självmordstankar, jag har haft ett självskadebeteende men nu har jag lyckats hålla mig borta från det i 2 veckor. Jag har varit med om trauman, det är koas hemma. Jag har mat problem också. Ja vi kan hjälpa varandra❤️

  Okej….jag har grova självmordstankar, jag har haft ett självskadebeteende men nu har jag lyckats hålla mig borta från det i 2 veckor. Jag har varit med om trauman, det är koas hemma. Jag har mat problem också, jag har ångest. Ja vi kan hjälpa varandra❤️ Jag har det jobbigt med vänner och nu krånglar det här också.

  Det här bara krånglar….jag har panik

  Trådstartaren

  Okej….jag har grova självmordstankar, jag har haft ett självskadebeteende men nu har jag lyckats hålla mig borta från det i 2 veckor. Jag har varit med om trauman, det är koas hemma. Jag har mat problem också. Ja vi kan hjälpa varandra❤️

  Går du hos BUP? Eller pratar du med någon angående ditt mående?

  Vet dina föräldrar om hur du mår?

  Vad är det hemma som gör att det är kaos?

  Kramar❤️

  Trådstartaren

  Det här bara krånglar….jag har panik

  Vad är det som krånglar och varför har du panik?

  Går du hos BUP? Eller pratar du med någon angående ditt mående? Vet dina föräldrar om hur du mår? Vad är det hemma som gör att det är kaos? Kramar❤️

  Jag svarar på alla dina frågor här. Nej, jag pratar med skolkuratorn fast jag har inte fått någon ny tid hos henne ännu. Ja de vet, det är mycket bråk. Det är nästan alltid bråk hemma hos mig. Det som krånglar är jag och min vän, jag är kär i henne men hon vet inte vad hon känner för mig. Hon vill vara med mig fast inte just nu….det gör ont. Kram tillbaks❤️

   

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
17

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.