Hem > Forum > Trans > Hur ska man komma ut som trans?

Hur ska man komma ut som trans?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej!

  Det är första gången jag använder den här sidan och hoppas på att få hjälp med hur jag ska komma ut som pansexuell och trans till min alldeles för dömande familj. Jag vet allt jag kan tänkas behöva veta, jag vet vad jag vill veta och hur jag vill göra så det är bara att komma ut kvar. Jag har försökt men bara att jag håller på att berätta får mig att bryta ihop helt på insidan, speciellt när min lillebror är där som klagar på allt och drar transfobiska ”skämt” konstant till mig. Har rätt grov ångest också vilket får mig att övertänka allt också vilket bara gör hela saken mycket svårare. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra för att komma ut.

  Hej Purple Kitugi!

  Känner igen mig i allt det. Jag är också transed några andra identiteter. Jag har inte kommit ut som trans än, ska göra det om några dagar, men jag har kommit ut som queer så detta är dels baserat på min egen plan att komma ut, och hur jag kom ut tidigare.

  Om du vet hur du vill göra det, så kanske det finns sätt att göra det lättare. Kanske vet du redan allt det här, kanske inte, men jag hoppas att jag kan hjälpa med något.

  Om du får väldigt mycket ångest när du försöker berätta det personligen kan du skriva ett brev, skicka ett meddelande eller e-mail osv.

  Det skulle också kanske kunna bli lättare om du hade stöd annan en din familj, antingen med dig eller som du kan ringa innan och efter, eller ha på ett samtal under. Då är du inte ensam och har stöd, oavsett om det går bra eller dåligt så är du ensam i konsekvenserna. Kom ut till en vän, lärare  eller annan person du litar på om du inte har det, innan din familj. Familjen är oftast svårast.

  Du kan ta med dig en lista med saker du vill säga, eller andra hjälpmedel så att du inte behöver tänka så mycket utan kan läsa från manus.

  Du behöver inte komma ut till alla i din familj på samma gång. Börja med den person som du liter på mest, den du tror skulle reagera bäst eller den du tycker det är viktigast att dem vet. Det kan vara lättare att ta det en i taget, och då har du dessutom den personens stöd när du kommer ut till de andra i din familj.

  Innan du gör något alls: se till att du är säker. Kom inte ut om det kommer sätta dig i fara på något sätt alls. Om du är beroende av din familj finansiellt, med bostad eller liknande så är det inte värt det om det går dåligt och du blir utsatt.

  Innan du kommer ut så skulle jag rekommendera att du kollar hur de skulle kunna reagera. Sätt som jag har använt och funkar utan att väcka misstankar är:

  “Jag har en vän som nyss kom ut som [valfri identitet] och deras familj reagerade inte bra/reagerade jättebra”. Se hur dem svarar på det, kan ge insikt i hur dem tänker och tycker.

  Du kan också fråga rakt ut “Tror ni på transpersoner?” Och se vad dem svarar. Inte lika subtilt, men du kommer antagligen att få ett väldigt ärligt svar för att se vad dem tror. Om denna fråga går bra, kan du också använda den för att komma ut efteråt.

  Om du behöver mer tid innan du kommer ut, eller inte känner dig redo, så kan du alltid vänta. Det här ska vara så bekvämt som möjligt för dig, och ingen annan.

  Jag hoppas att allt går bra för dig

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack så jätte mycket för flera bra tips

  Har en liten plan att komma ut till min storebror först eller att jag skriver ett litet brev till mamma. Har redan flyttat hemifrån vilket ändå underlättar lite även om jag inte klarar mig ekonomiskt alls, men det underlättar ändå. Men jag känner mig ändå redo och vill komma ut så snart som möjligt egentligen, min lillebror kommer definitivt ta det sämst men de får bli hans problem för det orkar jag ändå inte tänka på alls.

  Resten av familjen tror jag ändå kommer vara stöttande, speciellt mamma och storebror. Tror inte att pappa kommer bry sig sådär jätte mycket för har alltid haft sämre relation med han även om den blivit mycket bättre sen jag flyttade ut.

  Har kollat på en del videor från andra som kommer ut till sina familjer för att se hur andra gör och hur deras föräldrar och syskon reagerar för att vara lite med på vad min egna familj kan svara med. Har även gjort lite research på hur allt fungerar för att vara beredd där med

  Ska nog komma ut till en åt gången och jag har även några personer på snap jag har kontakt med hur det går

  Tack för alla tips och kommer definitivt ta med mig några av dom! Stort lycka till för dig med att komma ut som trans också 😀

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.