Hem > Forum > Terapi & Medicin > Vad hjälper bäst?

Vad hjälper bäst?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag är mer deprimerad än någonsin och har ångest som inte riktigt släpper taget. För detta har jag venlafaxin och oxascand.

  Måste säga att detta hjälper föga, har inte ork, fysiskt eller psykiskt att göra särskilt mycket och när ångesten ökar tar jag än mer oxascand än jsg borde. Bara för att vila lite. Är rädd för tiden, den vakna tiden när jag inte orkar göra något. Eller ens vill. Jag önskar att jag ville göra något, men motståndet är oöverstigeligt. Så givetvis är detta en högst tillfällig lösning att ta mer tablett för att undvika tankar och ångest men jag har slut på andra alternativ. Vill bara sova. Slippa att leva lite, det är för svårt. Vad gör man?

  Förstår dig!<3

  Det som hjälper mig bäst vid ångest (personligen), är att fråga mig själv:

  • Har jag ätit?
  • Har jag druckit vatten?
  • Har jag rört på mig idag?
  • Har jag gjort något produktivt, om så bara en liten grej? (t.ex. lite plugg, lite städning. Kanske bara gå ut och slänga soporna eller bädda sängen. osv.)
  • Ibland tar jag bokstavligen bara och går ett varv runt kvarteret. Mindre än 5 minuters promenad för att syresätta mig, få lite intryck utanför hemmet, och så går jag hem igen. Det brukar hjälpa mig!

  Har du någon hobby som ger dig må-bra-känslor?

  T.ex. spela spel, sjunga, spela instrument? Något av detta kan hjälpa.

  Det kan också hjälpa att lyssna på avslappningsmusik. Eller bara lugn musik (som Enya).

   

  åh, relaterar.

  mår bra när jag bestämmer mig ”idag behöver jag göra något litet för att kunna pusta ut sedan” eller också känna efter. ”idag mår jag faktiskt så dåligt att jag får vara glad om jag orkar tvätta ansiktet”. Man kan lyssna på radion om man inte orkar välja musik.

  man kan också fokusera på ett ljud, en färg, en doft, ett synintryck, precis där du är, liksom grunda sina sinnen i det fysiska runtomkring.

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.