Hem > Forum > Terapi & Medicin > Utsättning av Lamotrigin

Utsättning av Lamotrigin

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej!

  Jag blev diagnosticerad som bipolär typ 3 för 11  år sen efter att ha fått Efexor, som jag inte mådde nåt vidare bra av alls. Jag bad om en utredning eftersom jag inte hade nån hypomani eller mani, men det var först för några månader sen som en läkare sa att jag inte passar in i nån av de 5 olika spektrumen inom bipolär sjukdom. Hon valde då att göra en utsättning under 6 veckor med 50 mg per vecka (hade 300 mg) innan. Nu har jag varit utan Lamotrigin i en vecka, men känner mig deppad och är lättirriterad. Själva utsättningen i sig gick rätt hyfsat. Var lite skakig och yr vissa dagar, men kände annars inget. Nu undrar jag om nån har satt ut Lamotrigin och hur ni i såna fall mådde? Hur lång tid tog det innan ni mådde bra igen?

  Avatar

  Hur mår du nu? Har fått någon ny diagnos?

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för att du frågar. Jag träffade läkaren igen och vi kom överens om att jag skulle ha en låg underhållsdos under ett halvår för att sen sluta helt. Fick ingen annan diagnos, men har egentlig depression sedan tidigare, och den diagnosen känner både läkaren och jag är rätt. Jag har en rätt jobbig situation privat som tär, så jag mår inget vidare på grund av den, men jag får stöd via jobbet.

  Nedsättningen av Lamotrigin gjorde att jag började bli mig själv igen efter att ha känt mig avstängd rent känslomässigt under de här åren. Jag är glad för att det fanns en läkare som lyssnade på mig. Hon kunde bena ut en del frågetecken för min del och förklarade vad en bipolär sjukdom innebär, och inget stämde ju på mig.

  Hur mår du?

  Avatar

  Själv mår jag utmärkt men har anhöriga som går på olika mediciner så jag ville veta hur det går för dig.

  Härligt att du liksom jag har fått en läkare som förstår att lyssna på dig! Eftersom jag är kroniskt sjuk så var det väldigt frustrerande att få nya doktorer att förstå vad man menar.

  Skönt att du fått en ändrad diagnos – dvs att du slapp din diagnos!

  Skriv gärna här lite nu och då för att berätta hur det går för dig!

  Kram från din Cybervän

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.