Hem > Forum > Terapi & Medicin > Psykatrin sa nej

Psykatrin sa nej

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Umo sa att jag mådde för dåligt och att en kurator in kunde hjälpa mig utan att de var vuxenpsykatrin som gällde och skickade en remiss med informationen om självskadande, daglig ångest och panik, fyra försök och självmordstankar. Men när de ringde mig frågade de om jag var inskriven på nervrologiska och varför. Svarade att jag var det för en ev autism utredning men att den inte hade börjat än och att jag kunde pausa den, de sa ändå nej. Man fick inte vara skriven på två ställen samtidigt enligt sjukvården. Vilket betyder att jag inte kommer få något stöd för mitt psykiska mående.. jag har mått dåligt i nio år, sedan jag var elva, och vågade för första gången söka hjälp och jag fick svaret nej. Trotts att de sa att jag var i ett ”kritiskt läge” sa det nej. Jag vet inte vad jag ska göra nu. Väntetiden för att ens börja utredningen är tre år.. och de visste dem. Det känns så världerlöst och dum att jag ens trodde att jag skulle få hjälp.

  Men jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag har ingen i mitt liv som stöder mig och finns där för mig. Det är bara jag, och jag kan inte se poängen med att forsätta längre om inte ens vården tycker jag ska de.

  Skaffa ett personligtombud som kan hjälpa dig och kontakta patientnämnden och be om hjälp. Annars så finns privat terapi? Det finns dagmarrsremisser så du kan få privatvård under högkostnadsskyddet, men då måste man gå igenom vuxenpsyk och de gillar inte att remittera ut vård (för dyrt antagligen) så det är ofta hopplöst.

  Dom brukar inte vilja ta emot autistiska patienter på psyk (har hört en sjuksköterska som jobbar där säga detta. det är som en policy dom har, så kanske nämn inte din utredning) för de anser att alla dina problem är pga din funktionsnedsättning och därför inte pga psykisk sjukdom och därför är du inte deras ansvar.  Det är 100% diskriminering, men det är så det är. Grejen med att man inte får vara skriven på två ställen samtidigt kan ha varit en undanflykt, men vet inte.

  Kontakta ett personligtombud och prova igen. Jag blev nekad att komma in på vuxenpsyk två gånger innan jag äntligen blev intagen. Har inte fått någon hjälp på snart 5 år nu, så ångrar att jag ens sökte dit, men om du ligger på så kanske de släpper in dig. Du ska ha rätt till psykiatrisk vård egentligen. Man måste vara hård och ligga på om man ska hantera vuxenpsykiatrin. lycka till

  Trådstartaren

  Jag är inte i behov av ett personligtombud så tyvärr blir inte det ett alternativ.. När de ringde och sa visste de inte ens att jag var inskriven på neurologiska utan bara såg att jag var inskriven någon annan stans och undrade vart. Förklarade att utredningen inte hade börjat än och att jag kunde pausa den för de var inte så viktigt utan att de var viktigare för mig att komma till psykiatrin.

  Kanske är olika på olika kommuner och psykiatrer? De är extremt vanligt för folk med autism att utveckla en ätstörning, självskadebeteende och mycket mer och ofta inte säger något för än de nästan är försent. Så för mig känns de väldigt otroligt att de skulle säga nej till något bara för att de har autism.

  Har redan försökt ta mitt liv fyra gånger och de fick den informationen men sa ändå nej. Har absolut ingen ork att ligga på längre..

  Tack ändå..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.