Hem > Forum > Terapi & Medicin > Ökad ångest dagen efter diazepam?

Ökad ångest dagen efter diazepam?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Tja! Ny här på forumet och känner mest att jag vill kunna ställa lite random frågor som jag inte kan ställa till folk utan samma erfarenhet, men som kanske inte heller är sådant man behöver ringa och rådfråga läkaren om direkt/inte känns så relevant då osv osv…

    Så här kommer min senaste fundering: Är det möjligt (läs: rimligt) att få ökad ångest/ångestkänslighet efter att ha tagit diazepam dagen innan, eller endast ett par ggr under de närmsta dagarna innan, trots att man i princip aldrig använder dem och inte skaffat sig ett beroende? Jag har dem vid behov, men fick dem först efter ett JÄVLA tag med tabletter som inte fungerade alls och därmed först när jag faktiskt inte behövt dem i närheten lika mycket som innan, då det var nära till självmordsförsök flera ggr om dagen. Nu när jag väl fått dem kan det gå veckor utan att jag känner att jag behöver dem. Har ingen speciellt hög dos heller och vet att jag bara skulle få ett luddigt svar om jag frågade en läkare detta, så undrar lite hur de som faktiskt använder dem reagerar.

    För jämför jag med för ett år sedan är min ångest så SJUKT mycket bättre att det typ inte ens går att jämföra. Därför reagerar jag på hur lite det kan krävas för att jag ska få ångest eftersom det inte varit så på länge. När jag tar tabletterna känns det liksom som att nivån på ångesten är mer ”normal” för att vara mig utifrån vilka tankar den kommer ifrån och så, alltså inget som förvånar mig eller hur jag nu ska uttrycka det. Känns dock som att jag kan reagera något mer på små saker dagen eller dagarna efteråt, och minns då hur illa det var förut när jag kunde reagera ännu värre på sånt. Ni vet nog hur det funkar.. en tanke leder till en annan och hundra till ungefär.

    Mina andra mediciner har alltså gjort en hel del för mig och kapat extremt mycket av ångesten, men är det vanligt att bli känsligare efter att ha tagit benzo bara en eller några få gånger under en vecka/helg? Eller är det mer rimligt att jag bara faller ner i en liten svacka de gångerna? Känner att det kan vara skönt att veta innan jag tar dem och vad jag kan förvänta mig och så, när det är värt det osv. Svårt att känna efter ordentligt när det inte är superofta jag tar dem. Går både på olika stabiliserande och antidepp, samt circadin mot sömnen för övrigt.

    Herre vad onödigt långt det blev nu, hoppas någon orkar…

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.